חזרנו מסוף שבוע

galitdror

New member
חזרנו מסוף שבוע

הצלחנו למלא קצת מצברים. היינו בירושלים וזה היה שינוי מרענן. היום כבר עשיתי בדיקות ל-CMV פעם נוספת, ואני מקווה שעד סוף השבוע כבר נדע איפה הדברים עומדים. הלוואי ובסופו של דבר יתברר שהכל היה אזעקת שווא. אני אעדכן בהמשך. גלית

טאניוש

New member
הבדיקה לוקחת איזה 3 ימים

יש לכם גם אולטרא סאונד עוד מעט, לא? ממשיכים להחזיק אצבעות

galitdror

New member
יש חדש

לצערי חדשות לא מזהירות. ההסתיידות בבטן החריפה. על פניו העובר נראה בריא לחלוטין (תנועות,גודל וכו'). התשובות של בדיקות הדם ודיקור מי שפיר למעשה יכריעו את ההחלטה. אפשר לקרוא לזה מצב "אבסורדי" כי נצטרך לקבל החלטה בתנאי אי וודאות. הרפואה של היון עדיין לא יכולה לקבוע אם העובר לוקה במחלה כזו או אחרת (עיוורון, חרשות, פיגור וכו'). יתכן והוא יהיה בריא לחלוטין ויתכן וממש לא. מצב הרוח לא משהו...

טאניוש

New member
נחכה יחד איתך

נכון, במקרה של המצאות וירוס בבדיקות הכל הופך להיות סטטיסטי. אולי בכל זאת תלכו למומחה אולטרא סאונד?

galitdror

New member
מה שראו באולטראסאונד

לא משתמע לשתי פנים. אפשר להבחין בקלות בהסתיידות (לעומת פעם קודמת). בדיקות הדם אינן מהימנות (מהימנות רק ב-70%). לכן לא משנה מה תהיה התשובה שלהן, צריך לעשות בדיקת מי שפיר (שגם היא לא מהימנה ב-100%) אבל היא תתן כיוון יותר משמעותי. אם היא תצא תקינה (כלומר, אין בעיה של וירוס), חזרנו לנקודת ההתחלה למצב של אי וודאות טוטאלי. כי עצם זה שיש הסתיידות זה אומר שככל הנראה יש איזושהי בעיה, אבל לא נדע מהי ומה היקפה. לכן, לא משנה מה תהיה התשובה, עומדת בפנינו החלטה גורלית מאוד ואף רופא למעשה לא יכול לעזור לנו להחליט מה כדאי לעשות. אלא אם כן, אתם מכירים איזשהו נביא/רופא אליל/חוזה עתידות...

טאניוש

New member
כן מכירה רופא כזה

דיברת בסוף עם בורנשטיין? הוא בין הרופאים היחידים שנותן המלצות חד משמעיות ועוזר מאד לקבל החלטה. הוא גם הרבה פעמים "מנבא" בלי/לפני מי שפיר. אפילו כאשר ממצאים לא חד משמעיים- יש לו עין מקצועית מאד. גם תדמור מומלץ בחום.רופא מומחה ידע לא רק לראות את הממצא אלא גם לפרש אותו.

טאניוש כל הכבוד!

אני שמחה שאת חלק מהפורום ומסוגלת לסייע באמצעות המידע הרב שיש לך, ויש לך, לכולם. תודה

מתי אתם עושים מי שפיר?

כמה זמן לוקח לתשובות של הבדיקה להגיע? האצבעות שלנו לא נחות. המון אהבה לכם הכדורים

galitdror

New member
ככל הנראה אעשה עוד השבוע

תוצאות מתקבלות תוך יום-יומיים.

אוף, זה מתחיל לעצבן אותי כבר!!!

כבר לא ברור לי, מקודם אמרו שמה שיכריע את הכף, יהיו הבדיקות דם, לא??? לא מספיק פעם אחת בדיקת מי שפיר בכדי לקבוע משהו? מה הרופאים אומרים לגבי הסיכויים וחומרת הבעייה של העובר?, האם בכל מקרה צריך להפסיק הריון חס וחלילה?...
ממשיכה להחזיק אצבעות ונקווה שחוסר הוודאות הזו ואיתה ב"ה הבשורות הטובות, יגיעו מהר ולא יגרמו לכם להפסיד עוד שעות שינה רבות וטובות. תעדכני אורית

טאניוש

New member
המצב הוא כזה...

אם יימצאו וירוס בבדיקות דם יש סיכוי שהעובר נדבק ואז צריך לעבור דיקור מי שפיר (פעם שניה...), במקרה ויתגלה חו"ח וירוס במי שפיר אז העובר נדבק אבל אין לדעת האם הוא נפגע ומה מידת הפגיעה. הכל סטטיסטי בלבד. בתסריט האופטימי יותר לא יתגלו שום וירוסים בבדיקת דם (או לפחות לא במי פשיר)
ואז אמנם יש הרבה יותר מקום לאופטימיות אך לא ברור מה משמעות הממצאים. ובמצב כזה (בשבוע מאד מאד מתקדם) צריך לקבל החלטות גורליות. על סמך סטטיסטיקה ותחושת בטן...

קנגה רו

New member
גלית, נכנסתי רק לחזק.

המילים שלי קטנות, וידע לצערי איני יכולה לתרום, אבל הסיפור שלכם נחרט לי בלב, ואני כולי תיקווה ותפילה שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר. מחזקת אותכם ומתפללת יחד איתכם ובשבילכם.

למעלה