חזרנו מפולין

L i t a L m

New member
"..אין לי ארץ אחרת.."

היום, ממש לפני כמה שעות, חזרתי סופסוף הביתה. לא"י. אני עדיין לא ממש יודעת איך להגדיר את המסע שעברתי, אני מקווה שזה יגיע בקרוב. מה שברור לי כרגע, זה שהמסע לימד וילמד אותי עוד המון.. למדתי לקחת הכל בפרופורציות. להעריך את הדברים שהם הכי מובנים מאליו. להבין שלמרות הכל, אין לנו ארץ אחרת. וכו'.. אני עדיין עוד קצת מבולבלת ולא מוצאת את עצמי. אז בינתיים, שיהיה המשך שבוע טוב. ואם מישהו טס בקרוב וצריך עצות מעשיות - מוזמן לשאול.

ה י י ל ה

New member
רציתי רק להגיד....

היום לפני שנתיים בדיוק, הייתי באושוויץ, דרך אגב זה היום בו התגייסתי לצבא לפני שנה.......

"לזכור ולא לשכוח.."

אתמול בלילה חזרתי מפולין לאחר מסע של שמונה ימים. המסע הזה היה עירבוב של עצב,בכי,צחוק,אושר,זיכרון,אהבה.. נסעתי למסע כדור שלישי,נסעתי לחוות את המקומות עצמם בצורה מוחשית ולנסות להבין בעצם מה באמת קרה שמה..להראות שהנה אנחנו כ-60 שנה אחרי עדיין זוכרים ולא שוכחים את אותם 6 מיליון "לכל איש יש שם" זוכרים את כל הסיפורים,את האנשים האמיצים שהגיעו אל הלא נודע,שהגיעו לגיהנום עלי אדמות. נדמה לי שדווקא בעקבות המסע מספר השאלות גדל אבל זה לא מוריד מערך המסע. המסע גרם לי להרגיש גאה על זה שאני יהודיה ושאני גרה במדינת ישראל וכמה שחשוב לשמור עליה יותר מתמיד. התקווה עכשיו למרות ששרנו אותה כמה עשרות פעמים במהלך חיי בכל מיני טקסים,עכשיו אני מרגישה שזה יוצא לי מעומק הלב וכמו שהתרגשתי כל פעם מחדש ששרנו את התקווה שמה בפולין ואיך כל טקס הקול שלנו התגבר ופשוט צעקנו את זה. אני מאושרת שיצאתי למסע המסע ולא מתחרטת! זה נורא חשוב לצאת,להיות במקומות נהוראים ההאלה ולהמשיך את הזיכרון שזה לא ישכח לעולם ובעצם ההגעה של משלחות ישראליות למקומות האלה זה מראה שהנה למרות הכל העם היהודי חי וקיים והנאצים לא הצליחו להשיג את אשר רצו.

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה השבה ../images/Emo39.gif

אני בטוח שהחוויות יתעכלו עם הזמן. ואכן, אין לנו ארץ אחרת

R e A

New member
רציתי רק להגיד...

היום לפני שנה בדיוק, חזרתי מפולין. או יותר נכון, היום לפני שנה בדיוק, החזקתי ידיים עם עוד 39 איש, בקור של טרבלינקה, החזקנו ידיים לרקע השיר "כולנו רקמה אנושית אחת". זה היה הרגע הכי מרגש במסע.

למעלה