חזרנו-עדכון ושאלה

lihusht

New member
חזרנו-עדכון ושאלה

אמא למבשרת ילדה בכורה בת 7.5 חודשים.
סיפור ארוך ומייגע אבל מקווים שב"ה הגענו למנוחה ונחלה.
המתוקה שלנו נולדה עם ק"פ ח"צ ברגל ימין+ טורטיקוליס לשמאל (מקבלת פיזיוטרפיה).
עברנו כמה בתי חולים שלא בשליטתנו, בגלל מעברי דירות... לבסוף חזרנו לאזור המרכז והמשכנו בטיפול בגבסים כרגיל ללא הפסקה בבי"ח מסויים(לא בא לי להשמיץ אז לא אנקוב בשמו).
לאחר 7 גבסים החליט האורתופד כי הרגל מתוקנת אך במקום לעבור לניתוח, הוא הדגים לי בעזרת מתיחה(שמאוד הכאיבה לקטנה בכל פעם) שהגיד בסדר ושאין צורך בניתוח... אני שלא מתמצאת כמובן בתחום, האמנתי לו. ואז במקום להמשיך לנעליים, הוא המציא מן "סד" משונה שעשוי מגבס שעליו מלפפים תחבושת אלסטית.
חודש היינו עם הדבר הזה והגענו לביקורת. האורתופד אמר שיש נסיגה ולהמשיך עוד חודש. הזמן עובר והבחנו שיש נסיגה משמעותית והאורתופד בשלו-להמשיך עם הסד( שהשאיר סימנים ופצעי לחץ כואבים על הרגל). כך הדבר נמשך עד גיל 5 חודשים בערך.
ואז נשבר לי!
החלטנו לעבור לבי"ח אחר, והפעם כזה עם ביקורות טובות.
ואז הגענו לשיבא.
אין לי מילים לתאר את הטיפול המסור של האחות והרופאים, סוף סוף הרגשנו בידיים בטוחות.
האורתופד אמר שחזרנו לאמצע הדרך ולכן המשכנו עם עוד 4 גבסים וב"ה סוף סוף לפני כחודש וחצי- ניתוח להארכת גיד(בגיל 6 חודשים) שעבר בהצלחה רבה.
כבר שבועיים שאנחנו עם הנעליים(דניס בראון).

בגלל הגיל המאוחר יחסית שהקטנה שלי הייתה עם הגבס היא לא הצליחה להתהפך למרות שניסתה בכל כוחה וכשעזרנו לה בהרמת הרגל המגובסת היא השלימה סיבוב מעצמה.
ביום של הניתוח כשחיכינו לו, לאחר שהסרנו את הגבס היא סוף סוף התהפכה.
כעת עם הנעליים שוב חזרנו אחורה והיא לא מצליחה להתהפך איתן(היא מרימה רגליים גבוה, אוחזת ברגליים, נשענת על הצד אבל לא מתהפכת בלי עזרה)

ועכשיו לשאלה-
הנעליים לא מעכבות התפתחות?
אפשר להתהפך/לזחול/לשבת איתן?
אני דיי מודאגת,
כשנרד מ23 שעות ביממה היא תהיה בעז"ה כבר בת 10 חודשים... ילדה בגיל הזה יכולה כבר לעמוד וללכת.

תודה.
ליהיא

אצלנו הנעלים ממש לא עכבו התפתחות

לפעמים אפילו נראה שהם קדמו אותה. עידו שלי, בן חצי שנה בשבוע הבא, זוחל איתן ובלעדיהן. מכיוון שאנחנו רק 16 שעות ביממה איתן אז את נסיונות ההתיישבות הבלתי פוסקים שלו הוא עושה בלעדיהן ואני לא יודעת איך הוא יתיישב איתן אבל מה שבטוח - הילד מפותח!

שיהיה יום נעים

אפשר לעשות עם הנעליים הכככל

היי,אני אמא לאורלי בן שנה ו-7 חודשים. כרגע אנחנו עם הנעליים רק בשעות הלילה אבל גם שהיינו עם הנעליים 23 שעות ביממה אוראלי עשה הכל פשוט קצת באיחור מכולם..... הוא התהפך עם הנעליים, התיישב איתם וגם נעמד והחזיק בדברים.... הכל קורה פשוט צריך סבלנות, כמובן שכשהורדנו אז ראינו שינויים והתקדמות מהירה יותר אבל זה באמת לא נורא את עוד תופתעי לטובה :) בקיצור אל דאגה!

lihusht

New member
תודה רבה :)

ויש התקדמות ב"ה, היא מתהפכת עם הנעליים!
התקשרו מהמעון במיוחד לומר לי את זה! :)

מקווה שימשך כך!
תודה על העידוד!

למעלה