חזרתה של תעלת הימים?

ש מים

New member
חזרתה של תעלת הימים?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4462931,00.html

לא זכור לי שנעשו בדיקות ממוסדות ואמיתיות לבדיקת ההשלכות של הנושא... (או שאולי זו הסכלורוזה?
)

droriko

New member
כמה אחוזים מזה ישראל מממנת?

ומה בדיוק התועלת של הצינור עוד לא הבנתי? הרי אם(לפי הוגי הרעיון) אפשר לקנות הפלסטינים בכסף ומתקני התפלה(מה שנקרא ״שלום כלכלי״) אז בשביל מה בכלל למסור להם שטחים?

ש מים

New member
פוליטיקה וכלכלה...

אתה נוגע בסוגיה שאותי מאוד מרתקת ומעניינת. במיוחד בשנים האחרונות. יש לי דיעה בנושאים אלו, אבל לצערי, מהחומרים אליהם נחשפתי, נראה שיש מעט מאוד נתונים אמפיריים ורוב המסקנות נשענות יותר על מה שאפשר לקרא "דיעות ותחושות לב ובטן", מאשר תוצאות של מחקרים וניתוח ממצאים ופרוייקטים לאורך זמן.
אגב, אני זוכר שבאמצע שנות ה-90' היתה פריחה של "רעיונות שלום", בעקבות הסכם אוסלו. נכחתי בדיון תכנוני בו הציג המתכנן אזור תעסוקה "דו-לאומי", משני צידי הקו הירוק. התכנון הציג רמפות עליות. כשהוא נשאל: "לאיזה צורך הרמפות?" הוא אמר שזה "להקלת מעבר הסחורות והתקשורת בין הצדדים" וכשהקשו עליו "ואם "תחזיות השלום" לא יתממשו בסופו של דבר?" "אז זה ישמש למעבר טנקים" הוא אמר...

yairp4

Active member
"הצינור יונח כולו בשטח ירדן, ובכך ידלגו

הצדדים על התנגדויות משפטיות של גופים ירוקים בישראל".
נראה לי שזה מסכם את הבדיקות שנעשו לגבי ההשלכות האקולוגיות של התעלה...

ש מים

New member
וואו!

מצמרר ומפחיד. לא להאמין (איזו יצירתיות גילו כאן "האפורים")!!
אבל ככה מנוהלים הדברים במדינה (רק שזה פורסם בגלוי). עכשיו אני חוזר מדיון בוועדה מחוזית, על תכנית מתאר של ישוב השוכן בשטח מאוד. בא להקיא.

ובאשר למאמר, נראה שלא הספקתי לקרא הכל...

כדאי לדייק

לעומת המגיבים שלא מבינים כלום באתרים כמו וואלה -וואינט, צריך להגיב יותר לעניין. קודם כל לא מדובר פה כלל על "תעלת הימים" למרות הדמיון המפותח של השר הפופוליסטי סילבן שלום. גם מי שרוצה לקרוא לזה : "פיילוט ראשון בדרך לביצוע התעלה", רחוק מהאמת. גם אם אי פעם יחליט מי שיחליט שצריך באמת לבצע את התעלה עצמה -באחת מהאפשרויות השונות שנבדקו, ברור שזה לא יהיה אף פעם בתוך שטח ישראל, כי אז מדובר על פרויקט שייקח לפחות 20 שנה להשלים אותו- אחרי סיום כל הבדיקות והאישורים, והביצוע עצמו.
זה בעצם מה שמביא אותנו לפרויקט הנוכחי : זהו מבצע ירדני לכל דבר שלצורך העניין עושים בו שימוש ציני של פוליטיקה פופוליסטית ,של שילוב הישראלים והרשות הפלשתינית. לירדנים אין יותר ברירות- הם חייבים ומיד עוד כמות גדולה של מי שתייה למדינה, גם בדרום, וגם בצפון ,בגלל הקמת מחנות הפליטים הגדולים הסורים הגדולים. הירדנים כבר מבינים היטב שאין להם סיכוי לשיתוף אמיתי לביצוע הפרויקט ולמימון שלו על ידי ישראל ,ומה שהם רוצים זה רק תוספת של מי שתייה, שבשנים הקרובות, ישראל תוכל לספק להם בקלות (וגם לפלסטינים).
ולגבי הבעיה של היווצרות גבס במי ים המלח, משום מה לא שומעים כלום מאלה שזה הכי נוגע להם : מפעלי האשלג בים המלח. וכנראה שיש לכך סיבה.

לא ברור מה הקשר לצורך של ירדן במים

ברור שירדן זקוקה למים לכל אורכה וברור שהפתרון הוא התפלה או רכישה מישראל אבל אין שום קשר בין הצורך הזה לבין הזרמת מים כלשהם לים המלח. מספיק היה להקים מתקן התפלה בעקבה ולהזרים את המים המותפלים ברחבי ירדן כאשר התמלחת תוזרם חזרה לים סוף.

לגבי מפעלי האשלג, לא ברור שאכפת להם. אני לא בקיא בטכנולוגיה שלהם ובכימיה של ים המלח אבל יכול להיות שגבס, אם יווצר, לא ישנה להם. פשוט בגלל שהגבס יצוף על המים והם יוכלו להמשיך לשאוב "מלמטה" כדי למלא את בריכות האידוי. הנזק הסביבתי והתיירותי לא מעניין אותם.

ש מים

New member
גם אני לא הבנתי את הקשרב

בין הזרמת מי ים לים המלח למחסור הירדני במי שתיה.
לגבי "התנגדות המפעלים" - לא הייתי קופץ להסקת מסקנות ע"ס תיאוריות.

לגבי הפרוייקט - אני מסכים שאיןם מדובר ב-"תעלת הימים", אם כי אין די נתונים לגבי הפרוייקט (למשל: ספיקת המים האמורה לזרום, מטרות נוספות מעבר העלאת מפלס ים המלח וכו') כדי לעמוד על מהות השוני.

כי"ל מציינת בדוחות הכספיים שלה את תעלת הימים

כסיכון עתידי. יש אי וודאות לגבי האפשרות שהמים מים סוף יגיבו עם מי ים המלח ליצירת גבס ואי ודאות לגבי הנפח בו הגבס יווצר: בשכבה העליונה, מה שלא מהווה בעיה מבחינת המפעלים(!) או בכל הנפח, מה שכן מהווה בעיה. הכל מהדו"ח, לא סתם תיאוריה.

Ynhockey

New member
תשובה

הירדנים חייבים לא רק מים אלא גם אנרגיה. הפרוייקט הזה ייצר להם 300 MW של חשמל שזה אאל"ט משהו כמו 20% מהשימוש שלהם כרגע. לדעתי תהיה גם אפשרות של הרחבה עתידית.

גם בנושא המים זה יותר פרקטי מבניה של מתקן בעקבה ושינוע המים, כי ב"תעלת הימים" השינוע יהיה חינמי ובר קיימא.

קשה לנו לדמיין כמה הפרוייקט הזה חיוני עבור ירקן, וזה לא קשור בכלל ל"הצלה" של ים המלך. אני חושב שהארגונים הירוקים עשו טעות הן בזה ששמו מקלות בגלגלים של הפרוייקט הזה במשך שנים במקום להציג אלטרנטיבה הגיונית שגם תספק את ירדן, והן בגלל שבלי קשר הם מתנגדים לכל דבר אוטומטית ולכן כבר לא לוקחים אותם ברצינות רבה, גם כשזה חשוב באמת.

ש מים

New member
"חינמי"?

איך "חינמי"?
מי יממן את בניין התעלה? אללה? או אובמה?

amit1270

New member
קשה לי להאמין שיצליחו לייצר יותר חשמל

ממה שייצרך ע"י מתקני ההתפלה והשאיבה.

Rubim88

New member
300MW זה הספק

לא כמות אנרגיה, גם אם נניח ש100 מלמ"ק יוזרמו לים המלח(לפי הכתבה), ונניח שהפרש הגבהים הוא 400 מטר(למרות שהם צריכים להעלות את המים קודם לגובה) ויעילות המרת האנרגיה היא 100 אחוז(חלום בהקיץ) - מקבלים 110GWh שזה אפילו לא מתקרב לאחוז מהצריכה בירדן.

maromy

New member
תעלת המתת ים המוות

התעלה הזו תהרוג סופית את ים המלח...
האינטרס הירדני להתפיל מים גבר על כל שיקול הגיוני
במקום להתנגד בתוקף, כרגיל אנחנו נכנעים לתכסיסים הפוליטיים של הערבים

jeshu

New member
לא ברור לי, למה לא להתפיל בעקבה ולהזרים לאן שצריך? הלחץ בצינור שווה כל כך הרבה?

oschlick

New member
האם המוביל הארצי שייבש את ים המלח...

יכול להציל אותו כיום?

הרי כבר חיברו את מתקן ההתפלה בחדרה למוביל הארצי.

אז למה לא לבנות עוד כמה מתקני התפלה ולחבר אותם למוביל הארצי, שיוביל מים לכנרת ויאפשר את פתיחת סכרי דגניה ואלומות להזרמת מים לירדן הדרומי ולים המלח?

למעלה