חזרתיות והפיכת כסאות - עזרה!!!

חזרתיות והפיכת כסאות - עזרה!!!

חברים שלום. באמתחתי שאלה שאשמח עד מאוד אם מישהו יוכל לתת לי תשובה עליה. בני בן השבע וחצי המאובחן כ- pdd קל ו- adhd מטופל ברספירדל. עם התרופה הנ"ל הוא הופך כסאות ללא הרף ויש לו חזרתיות על נושאים קבועים למרות מתן תשובה זהה שוב ושוב. הרספירדל מין הסתם גורמת לו לתאבון יתר והוא סביב האוכל כל הזמן. עובר מדבר אחד לשני, שותף לארוחות נוספות של אביו החוזר מהעבודה. הוא לומד ביום לימודים ארוך וחוזר כל יום בסביבות השעה 18:00. בימים אלו הוא חוזר בשעה 16:00 ומרגע חזרתו הביתה הוא עוסק רק בזה. גם את תיסכוליו הרבים מוציא על הפיכת הכסאות. אם מישהו יודע איך מתמודדים עם בעיה כזו, מישהו החש את אותה בעיה אשמח אם יוכל לתת תשובות או להסביר לפחות איך הוא מתמודד עם הבעיה. במידה ויש לכם הכוונה כזו או אחרת לאופן טיפול, עזרה מקצועית הקשורה בזה אשמח עוד יותר. מי כמוכם יודע שההתמודדות עם בעיה כזו קשה עד מאוד. וכן, אסור לשכוח שהוא מרכז הבית מרגע שהוא מגיע, כדרך הטבע. והנני חשה חובה ומחוייבות לומר שאהבה אליו היא מעבר לכל דמיון והוא הילד שלי!!!! אך איך אוכל לעזור לו וע"י כך לעזור לכל יושבי בני ביתי, שכן הלחץ והעצבים מוציאים את השיגרה מהמסגרת הנכונה. תודה, נעמי.

נעמי יקרה שלום וברכה לך.העניין כואב ומוכר גם

אצלי. בני הבכור השתמש ברספרידל והיו לו תופעות לוואי קשות, שהביאו את הרופא לידי החלטה לבטל לאלתר את מתן התרופה. התקפי הזעם מן הסתם לא פחתו, וזה דבר שמשפיע על כל המשפחה. לא ארחיב את הדיבור, ואמרתי לך כבר בעבר, את מוזמנת ליצור עמי קשר במסרים, מתי ורק מתי שתרצי. אבל אספר לך שאלו תופעות מוכרות ביותר. גם נושא האובססיביות,והתיאבון המוגבר,כל אלו יוצרים תבנית כמעט אחידה לצורות התנהגות מוכרות אצל ילדים שמאובחנים בadhd' לגבי pdd יקירה, תוכלי לפנות פה לחברנו הטובים פה, ויש מספיק שמכירים מקרוב את הנושא. אפרט לך הכל במסר, אם תרצי. תנשמי עמוק, המצב לא נוח ולא קל, אני יודעת. אני מזדהה אתך. נותר לי רק לחזק אותך מפה. שולחת לך חיבוקים של כוח. לילה טוב. ארי.

peri101

New member
לאימא של נ

הריספרידל אצלנו גם גרם לאי שקט ולהפיכת כיסאות בין השאר, הוא היה רעב ועצבני עקב הרעב, ולכן היה זורק הכול, ובעיקר כיסאות. כל הזמן היה מתהלך מהמקרר לארון, לשולחן וחוזר חלילה כדי לחפש אוכל. כל היום היה אוכל בלי הפסקה. אחרי הרבה זמן שלא הבנו שהאי שקט הוא כתוצאה מרעב תמידי, הוחלט להחליף לו את הריספרידל בהלידול, שזו תרופה כמו הריספרידל (הדור הישן של הריספרידל), אבל בלי תופעת הלוואי של התיאבון המוגבר. כל פעם שהפך כיסא או השליך דברים, היינו כועסים ואומרים ש"לא זורקים כיסאות", והיינו שולחים אותו לחדרו "לנוח", ושמים לו שם צלחת עם חטיפים בינתיים. אנחנו ידעים בוודאות שהפיכת הכיסאות והשלכת חפצים היו תוצאת עצבנות עקב הרעב. אני במקומך הייתי מפסיקה את הריספרידל אם הוא גורם לו לעצבנות. פרי

למעלה