חזרתיות

tali888

New member
חזרתיות

שלום - בני בן 4 ו - 9 חודשים. הוא החל לדבר בגיל מאוחר יחסית (שנתיים וחצי), ןכל ההתפתחות השפתית שלו היתה מעוכבת (זכר/נקבה אני/אתה וכד) אם כי היום המצב כבר בסדר. אנו נמצאים במעקב שנתי מגיל שנתיים וחצי במכון להתפתחות הילד (בגלל העיכוב השפתי) ובקרוב יש לנו בדיקת קלינאית למעקב. שאלתי היא: לאחרונה שמתי לב לתופעה שקורית כאשר הילד נמצא עם חברים, בד"כ חברים גדולים ממנו או מפותחים ממנו יותר (הוא ילדותי יחסית לגילו) שהוא נוטה לחזור על דברי הילד שאיתו. לדוגמה - הוא שיחק עם בת של חברים שלנו שגדולה ממנו בשנה בבריכה והיא אמרה: אבא שלי יסגור את המים ובני חזר אחריה - אבא שלי יסגור את המים (עם דגש על ה'שלי' שהתכוון כמובן לאבא שלו..). אציין כי כאשר זה קורה הוא לוקח את המשפט ו'מטה' אותו לעצמו לפי הצורך כלומר הופך נקבה לזכר וכד, ולא חוזר אחריו כמו הד. עדיין, את הילד או הילדה שאיתו זה בדרך כלל מרגיז, כי הוא יכול לעשות זאת למשך זמן. כאשר מעירים לו על זה, הוא מפסיק, אבל לפעמים הוא ממש מנסה למצוא ניסוח אחר למשפט שהילד השני אמר תוך חזרה (שוב..) על אותו רעיון. כאשר הוא נמצא עם ילדים קטנים ממנו או ברמתו השפתית, זה כמעט ולא קורה, הוא זה ש'מוביל' את השיחה/משחק. למיטב הבנתי בגן זה לא קורה מכיון שהוא תמיד נמצא עם מספר חברים ואז זה 'נבלע' בין כל הילדים האחרים. כאשר הוא מזמין חבר הביתה זה בולט, לא רק בשיחה אלא גם ברעיונות למשחק (במשחק חופשי, במשחק עם חוקים זה לא קורה). האם זו תופעה מוכרת? האם יש מה לעשות? תודה וסליחה על האורך

חזרתיות

שלום לך, העובדה שהילד חוזר על משפטים רק במצבים מסוימים אלו, מראה אולי על חוסר ביטחון עצמי, ורצון להשתייך. ילדים רבים עושים זאת, אולי אצל בנך זה יותר מודגש. ניסית פעם לדבר איתו על כך? אם ניסית וזה לא עזר, הייתי מניחה לו כרגע. בכל אופן, לדעתי מדובר בבעיה רגשית ולא שפתית. מה דעתך?

tali888

New member
חזרתיות - המשך

יכול מאד להיות. כעיקרון זה לא מאד מפריע כי כאמור עם ילדים שהוא בוחר לשחק, שקטנים ממנו, או ברמתו זה לא קורה, רק כאשר נוצר מצב שהוא חייב ואין ילד אחר, כמו למשל עם בת של חברים. במקרים כאלו זה קורה די הרבה, ולפעמים הוא יכול לחזור על משפט גם שהוא לא מבין היטב את כל החלקים שלו רק כדי 'להיות כמו' הילד שעשה זאת. האם זה לא קשור לנושא השפתי?

המשך

הצורך שלו בחזרה הוא כנראה רגשי. לגבי רמתו השפתית יחסית לגילו- צריכים לבדוק את העניין עם קלינאית תקשורת- והרי יש לכם תור. את מוזמנת לעדכן בממצאים. בהצלחה!

למעלה