חזרתי אחרי תקופה שלא הייתי פה

עוזאבי

New member
חזרתי אחרי תקופה שלא הייתי פה

ורציתי לשאול להגיד לכם שאני מתכנן אקווריום ציקלידים. דבר ראשון אני רוצה להגיד שאין לי מושג בציקלידים. דבר שני האקווריום יהיה אקווריום מלבני 90 אורך 50 עומק ו 50 גובה. אני חושב שהמצע יהיה מצע חלוקי נחל לבנים בגודל 5 ס"מ כל אחד. ( אפשר לשים קוורץ?) דבר שלישי יהיה המסלעה שתכיל אבני בזלת וכמה אבני טוף דבר רביעי יהיו אני חושב איזה 4 אנוביות מסוגים שונים( הם יסתדרו עםציקלידים? איזה עוד צמחים אפשר?) דבר חמישי: הדגים שחשבתי עליהם הם :קורליוס\אלקטריק ילוו , ציקיליד לימון\ללופי ,סקולופי ,: Rusty cichlid ,זברה אמריקאית-פסי אסיר , אקאי/אצי ,אקאי/אצי שחור ,זברה קובלאט . כמה דגים אני יכול לשים באקווריום הנ"ל, על איזה דגים אתם ממליצים כדי ליצור שילוב טוב ? וכמה דגים מכל סוג? אם אתם יודעים מחירים בערך אז תכתבו אותם בקשה. _________________

adiemus

New member
היי עוזאבי ברוך שובך

תראה אני יכול לומר לך מנסיון שליצור שילוב מתאים זה לא קל לי היו הרבה בעיות עם אקווריום ציקלידים שלי עד שהצלחתי להשיג שלום בין הדגים. לפי מה שראיתי כאן אתה נמשך לציקלידים צהובים,אז קח את העצה שלי אל תביא קורוליוסים הם דגים מאוד עדינים הם מתים בקלות חייב לציין שהם מאוד יפים אבל אם אתה תשלב אותם עם דגים אגרסיבים אז חבל"ז כמו שאומים הם ימותו מהר מאוד.אם אתה רוצה דגים צהובים אני מציע לך למברודי הם אחלה דגים יפים ואגרסיבים מאוד טריטוריאלים. ביחד איתם צרף זברה...רצוי גדולה מהם (המלצה אם אתה שם זברה קח אותם זכר ונקבה הם מיתרבים בקלות ובכמויות)ואם אתה רוצה דגים רגועים (דגי שאנטי) קח תכשיטים הם דגים סופר רגועים קנה ותבין למה אני מיתכוון ואם אתה רוצה דגים יפים קח דימסונים ואם אתה רוצה דגים יקרים ונדירים קח פרונטוזה מאוד מומלץ אבל רק למי שיש אקווריום גדול... אם אתה רוצה דגים מכוערים קח אוסקרים... שיהיה לך בהצלחה....

עוזאבי

New member
תודה תודה ברק............../images/Emo26.gif

אני רוצה שבאקווריום הזה דגים יחזיקו יותר משנה וחצי אז אני מוריד את הקורוליוסים. ממה שאני הבנתי לא כדי לשלב ציקלידים אמריקאים ( זברה-ציקליד) עם ציקלידים מאגם מלוואי (למברודי). אני לא יודע עדין לאיזה כיוון ללכת, ללכת לאקווריום ציקלידים ממלוואי אגרסיבים או אקווריום ציקלידים ממלוואי ביישנים. אני לא רוצה להרבות דגים אז אם הם יתרבו באקווריום ולא יצטרכו טיפול מיוחד אז סבבה. וגם כמה דגים אני יכול להכניס לאקווריום כזה ואם כדי להכניס זוגות? תודה

למעלה