חזרתי היום מהרופאה...

etilly

New member
חזרתי היום מהרופאה...../images/Emo7.gif

והתברר שההמוגלובין שלי מאוד מאוד מ-א-ו-ד נמוך... אני צריכה להקפיד מאוד על רמת הברזל! יש למישהי מכן את אותה הבעיה??

etilly

New member
אני היחידה כאן...

אם אנמיה??? ומי יודעת מה זה חומרים "סותרי חומצה" שתמיד מופיעים ע"ג כדורי הברזל וויטמינים למיניהם??

צופיה**

New member
בוקר טוב לך יפתי - גם אני כאן....

אבל לא היה לי מה לענות לך..... אני אהיה אצל הרופא רק מחר ובנתיים ב"ה הכל בסדר אצלי. אז שיהיה לך בוקר טוב ויום ניפלא. איך אמרו לך להעלות את רמת ההמוגלובין? עם כדורי ברזל? אני לוקחת כדורי מטרנה מהפגישה הראשונה שלי עם רופא הנשים.

ענתש

New member
גם לי יש בדרך כלל אנמיה

בעיקר כי אני צמחונית (שלא להזכיר את זריקות B12 שאני מקבלת. זה ויטמין שחשוב למח ומגיע בעיקר מבשר אדום. הזריקה הכי כואבת בעולם, אגב). אל תדאגי, יש נשים שסיימו הריון תקין גם עם המוגלובין 9 וגם עם 8. זה ממש לא פוגע בתינוק, זה פוגע רק בך (ובעיניי זו נחמה, כי לי לא ממש אכפת לסבול קצת אם היא תצא בסדר
). התינוק "יגנוב" את הברזל ממך הרבה לפני שיקרה לו משהו... בכל מקרה אחרי הלידה את כנראה תהיי מאד חלשה לתקופה מסויימת. כי מאבדים דם ומי שאנמית - אין לה מצברים למלא מהם. כמובן שזה לא אומר שאי אפשר לתקן - הרופאה שלי אמרה לי שבשלב ראשון - לא לקחת מטרנה !!! הברזל שם חלש מדיי ולא מספיק. קחי משהו כמו הברזל המעודן של סולגר (או משהו חזק יותר אם זה לא עושה לך בעיות עיכול). חוצמזה ממומלץ לקח את הברזל בליווי ויטמין C (רצוי טבעי כמו תפוז סחוט או עגבניה) כי זה מגביר את הספיגה וגם לא ממומלץ לקחת את הברזל בליווי משהו חלבי כי סידן מפריע לספיגה של ברזל בקיבה. (מה שגורם לך לחשוב - מה שווה כל הברזל שבקורנפלקס אם אוכלים אותו עם חלב
) ובכל מקרה - אל תדאגי, שוב, הכי הרבה שתשלמי זה בעייפות אחרי הלידה. לא נעים אבל לא נורא. (תאמיני לי, הייתי פעם באנמיה חריפה מאד, הודות למד"א שלקחו ממני בטעות תרומת דם במצב אנמיה כי מכשיר ההמוגלובין שלהם היה מקולקל. זה לא כל כך נורא).

לילך3

New member
אתי, אתי...

כל כך הרבה דברים משותפים לנו... אז למה גם לא המוגלובין? בוודאי שאצלי הוא נמוך - היה 14 בתחילת ההריון (כמו סוסה), ולפני כחודש וחצי צנח ל-10 קיבלתי כדורי ברזל (במקום כדורי המטרנה שבלעתי), עשיתי בדיקת דם לפני שבוע ולכן עדיין איני יודעת כמה עלה ההמוגלובין, אך לפי הרגשתי הוא בהחלט עלה - אני מרגישה הרבה פחות עייפה ויותר מרוכזת בהרבה. הקפידי על תזונה מתאימה לכדורי הברזל (אם קיבלת) ויחד עם הכדורים שלבי תזונה עשירה בברזל. בהצלחה.

etilly

New member
אני על המוגלובין 8...

ובנוסף לזה, גילו לי בבדיקות גם חיידק, זה אומר שאני צריכה לקבל טיפול באנטיביוטיקה
יהיה בסדר.... העיקר: יש לי שבוע חופש מחלה!!! יש!!!!!!!!!!

למעלה