חזרתי ובפי תלונות חדשות

zed246

New member
חזרתי ובפי תלונות חדשות

מישהו כאן זוכר אותי? אני יודע שחיננתי מכירה אותי ואולי שרוף גם זוכר אותי אבל חוץ מזה? טוב, נשאיר את הדאגות הללו בצד ונדבר על דאגה אחרת שהוכלת וצומחת בי לאורך הזמן האחרון בד בבד עם הערבים. תופתעו לשמוע שזה לא על ערבים, וזה גם לא הדתיים או אפילו השמאלנים (מדהים ביותר) ואפילו אין לי כאן הצעות יעול למשרדים שונים... זה שינוי. חמישה נדטים של אור היו מבחינתי בכנסת אך בזמן האחרון ניראה כאילו אין בהם כבר כל כך הרבה צורך. לשם הוכחה אני מפנה אותכם לעיתון הארץ בו מתנוססת מדי יום שישי קריקטורה של שיני - התינוק של שיוני ובפיו עוד אמרה נחמדה והכל במסגרת תעומלה שבועית ולא פוסקת בעד שינוי ונגד ש``ס, ברק, שריד וכל השאר. בדרך כלל האימרה המתפרסמת שם היתה מתוחכמת וקשורה למצב ואף ריאלסטית. אבל זה לא הולך להם בזמן האחרון. נראה כאילו עם כל הפאלשתינאיים מסביבנו שכחנו את הדתיים. אפילו אריה דרעי כבר לא מעניין אף אחד. השמלא מפולג כך שכרגע בקושי משמיע קול נאקה והימין לא עושה דברים שלא צריכים להיעשות. אז על מה שינוי מתלוננים???? הפעם זה היה על התקציב - בקריקטורה נאמר ``התקציב עבר, לחרדים``. אני לא חושב שזה מי ידע מה נכון וגם אם כן אז אני חושב שאולי הגיע הזמן להיתייחס למשהו קצת יותר אקטואלי מזה...

שרוף

New member
האם יש משהו יותר אקטואלי מזה?

קרא בעיתון ידיעות אחרונות ,המוסף לשבת, מרדכי גילת, האמת שאם עוד לא ירד לך האסימון בנושא שס אז אתה כנראה כבר אבוד.

resh0

New member
עוד אחד מנזקי ``הסכיזופרן הסדרתי``.

אילו היו נערכות בחירות כלליות היה כוחה של שינוי עולה משמעותית, לעומת ירידה משמעותית בכוחם של החרדים!!! מה רע? יכולנו להקים ממשלה חילונית דה-לוקס! אבל.... את ברק עניין רק הכסא! פעילי השטח אמרו לו שהעליה בכוחה של שינוי יבוא בעיקר על-חשבון מפלגת העבודה ועלול להוריד את מפלגת העבודה אל מתחת ל- 13 מנדטים!!! בתנאים אלו, אמרו לו פעילי השטח: ``אם הולכים לבחירות כלליות, אנחנו נתמוך בבורג!!!!!`` וכך החליט הסכיזופרן הסדרתי להקריב את טובת המדינה לטובת הגדלת סיכוייו להחזיק בכסאו והתוצאות ידועות. אני מקווה כי בעוד שנתיים וחצי יהיה המצב זהה לזה שהיה ערב הבחירות האחרונות ואז.... אז שינוי תהיה מאוד רלוונטית עם כ- 16 מנדטים!!!! (כך היה צפוי על-פי סקרים). אלא אם כן הממשלה הרחבה תשנה עוד כמה חוקי יסוד... בחירות תערכנה כל 20 שנה!!! למה 4 שנים...

אלוני.

New member
מי שיקרא

עשוי לחשוב ששרון מאד רצה בחירות ורק ברק בגופו חסם זאת. היחיד שרצה בחירות היה בנימין נתניהו וכולללם התנגדו.

resh0

New member
קורה, לפעמים שוכחים. אזכיר לך:

אהוד ברק שידע ששס` חוששת מבחירות כלליות ניסה להניע אותם מלתמוך בהצעת האי-אמון תוך שאיים עליהם: ``תזהרו! יהיו בחירות כלליות ואתם תפסידו...`` אבל ברגע שנתניהו הבטיח לשס` כי כוחם לאחר הבחירות יהיה זהה לזה הקיים היום, האיום של ברק הפך לאיום סרק. בתחילה כו-לם היו בעד בחירות כלליות ואף אחד לא העלה על דעתו כי זה שאמר שיהיו בחירות כלליות, גם הפעם ינהג עפ``י התקפיו הסכיזופרנים. כו-לם כוונתי גם למר``ץ וגם למפלגות הערביות. כאשר ראו מדי שבוע את הסקרים: את ברק הפחידו פעילי השטח שחששו מהירידה הדראסטית בכוחה של המפלגה. את מר``ץ הפחידה המפלה הצפויה למחנה השמאל. את שס` ערער נתניהו עם האולטימטום שלו... אז חברו כל כוחות הפחדנים שידעו כבר אז על התבוסה הצפויה להם ועשו יד אחת כדי למזער את הנזק. על חשבון טובת האזרחים!!!!!!! בניגוד לעמדתם של כ- 80% מהציבור, שעל-פי סקרים רצה בחירות כלליות! באשר לשרון: אל תשווה אותו לזה שכל עניינו היה כסאו! בעת ההיא האופציות היו ברורות: 1. נתניהו מתמודד בבחירות כלליות וזוכה לנצחון עצום! 2. שרון מתמודד בבחירות מיוחדות ונצחונו מוטל בספק, במיוחד כאשר צילו של המתמודד הוירטואלי מר פרס היה בשטח... אני בדיעה כי אילו היו הדברים תלויים בהחלטתו של שרון בלבד, הוא לא היה לוקח סיכון ומעביר ברצון את השרביט למנצח הבטוח. גיל, אידיאולוגיה... אל תשווה לסכיזופרן הסדרתי.

אלוני.

New member
דברים שרואים מכאן

שרון לא היה מאפשר בחירות כלליות מאותה סיבה שברק לא רצה אותן. גיל ומנטליות אינם קשורים, לשרון יש נסיון פוליטי עצום והוא לא היה נותן לאף אחד להוציא ממנו את הזמנות הפז הזו. אבל אלה דיוני סרק, שרון הוא היום ראש הממשלה ואת יחסו לנתניהו אתה יכול ללמוד מהתיק ומהצורה בה הציע לנתניהו את התיק. ולגבי העם , העם תמיד רוצה בחירות כי אצלנו תמיד רוצים להחליף את מי ששולט, אפילו אלה שתמכו בו בבחירות

resh0

New member
הסכמות לצד מחלוקות.

נכון שהעם רוצה תמיד בחירות. האזרח תמיד מרגיש טוב כאשר הוא זה שיכול להכריע וגם להעניש. אבל נכון גם שחובה על נבחרי הציבור שלא להתעלם מרוצונו הכל-כך ברור של הציבור. שרון לא היה לוקח סיכון!!!!! נצחונו היה מוטל אז בספק, כאשר נצחונו של נתניהו היה מעל לוודאי... הימין הובס בעבר בגלל פלגנות... זה לא היה קורה שוב. נכון שזה מאחרינו, אבל הנקודה החשובה שרציתי לציין שהכל היה תלוי אז בראש בממשלה היוצא!!!!! הרי ללא הודעתו על בחירות מיוחדות, כל זה היה נמנע!!! הוא ורק הוא האחראי לכך שאין לנו היום ממשלה חילונית דה-לוקס שהיה בכוחה לתקן את כל החוליים של החברה שלנו. בנתיים נטרפו הקלפים ובטלו את שיטת הבחירות הישירה... תסתכל איזה נזק עצום ואיזה פיספוס עצום נגרם לנו ב``סיועו`` של ה``סכיזופרן הסדרתי``... לא נשכח ולא נסלח.

resh0

New member
מי אני שאתנגד?

זאת לא הערכתי האישית אלא תוצאות של סקרים שנעשו בזמנו. מפלגת העבודה היתה אמורה לרדת ל 13 מנדטים. חלק מה``אבידה`` היה מגיע למר``ץ, חלק לשינוי וחלק קטן לליכוד. מר``ץ היתה מאבדת מחד קולות לטובת שינוי, אך היתה ``מרוויחה`` מהעבודה. שינוי היו מקבלים תוספת הן מהעבודה והן ממר``ץ. הליכוד היה אמור לקבל כ- 9 מנדטים על-חשבון שס` ועוד כהנה מהעבודה. בקיצור: יכל להיות שמח!!! אבל ה``סכיזופרן הסדרתי``, גם את זה הצליח להרוס.

למעלה