חזרתי כדי להגיד תודה

חזרתי כדי להגיד תודה ../images/Emo140.gif

לפני כחודשיים שאלתי אתכן כמה שאלות לגבי לנל"ק. קבלת הפנים שלכן היתה חמה, נעימה ומדהימה וגם הביאה אותי למפגש נפלא עם זהר כרמי. חזרתי כדי לספר לכן שילדתי ולחלוק איתכן את קיצור סיפור הלידה שלי, למרות שהוא ממש לא סיפור שראוי להכנס למאמרים של הפורום הזה
. הסוף הוא טוב. תומר נולד בשבוע 41+3 במשקל 3.800, אבל הלנל"ק שלי לא התגשם. הלידה התחילה חמישה ימים קודם לכן כשהגעתי לבית החולים עם מוניטור לא תקין. אקדים ואומר שהחלטתי מראש, ולאחר כמה התיעצויות ללכת לבית חולים, אבל בחרתי בקפידה את בית החולים עם סיכויי הלנל"ק הגבוהים ביותר באיזורי, ואכן לא טעיתי בבחירה. כבר באותו יום התחלתי בפעולות התערבותיות, בהסכמתי ובהבנתי המלאה. האמנתי שאני באה לעזור לגוף שלי, ובטחתי בעצמי ובצוות הרפואי. 12 שעות עם בלון ועוד 8 שעות בחדר לידה עם פיטוצין הבהירו לי שאי אפשר לדחוק את הגוף כנגד רצונו, ולידה לא התפתחה משם. החלטנו לעשות הפסקה עם ההתערבויות, אך להשתירר מבית החולים כבר לא נתנו לי ולא רציתי ללכת... לאחר 3 ימים בהם לא קרה כלום, החלטתי (שוב, בתמיכה מלאה של הצוות הרפואי המדהים שהיה מוכן ללכת איתי לכל החלטה) לבדוק אופציה של ניתוח, אך לפני כן נתנו שוב הזדמנות אחרונה לגוף והפעם ע"י פקיעת המים. תוך רבע שעה התפתחה לידה, ואני בין הכאבים שמחתי עד עמקי נשמתי, הגוף שלי יודע לעשות את העבודה. אך בשידור חוזר של הלידה הקודמת, בשלבים הסופיים של הלידה הוריד העובר דופק 3 פעמים, ולמרות שצוות היה מפרגן ועוזר ומרגיע, ולמרות שהרופא עוד היה מוכן ליילד אותי בחדר הניתוח (כי רגע לפני החיתוך הוא בדק וכבר הייתי בפתיחה של 9.5 עם ראש ב +1), שוב נגמר הסיפור בקיסרי. החוויה שלי הפעם שונה לחלוטין מקיסרי החירום של ילדתי הבכורה. במשך כל התהליך הייתי בשליטה, הייתי בהדברות עם הרופאים והגענו לכל ההחלטות בצורה מושכלת ומשותפת. למרות שאת החלום שלי לא הגשמתי, הרגשתי כי נתתי את הכבוד הראוי לגוף שלי. יכול להיות שהייתי צריכה יותר "לסמוך עליו" אבל בסיטואציה הזאת שהיתה, בזמן הנתון, עשיתי את המקסימום ואני מאושרת כולי מהתוצאה. אני יודעת שהסיפור הזה הוא ממש לא דוגמת "לידת בית", אבל כמו שכתבתי בהתחלה, יצא לי להכנס לכאן הרבה בזמן ההריון, ורציתי לשתף אתכן, גם אם לא הייתי משתתפת פעילה במיוחד. אתן חבורה נהדרת של נשים ואני מאחלת לכן מכל הלב עוד המון לידות מעצימות ומדהימות. תודה רבה לכן על הכל
מעין

debby12

New member
מנהל
מזל טוב ../images/Emo65.gif

שמחה לקרוא שהיתה לך חוויה טובה גם אם הלנל"ק לא התגשם, וסאחה על משקל הלידה המכובד עד מאוד. תודה על המחמאות (ואנחנו בכלל לא ידענו שאנחנו כאלה
). מאחלת לך המון אושר עם תומר ורק טוב

וואו יקירתי איזה סיפור נפלא ! |חיבו

את חזקה את מדהימה את ילדת את תומר בצורה שתומר היה צריך לבוא לעולם הזה, לקחת אחריות ועשית עבודה מדוייקת ואני מאד מאד גאה שהייתי חלק מהדרך שלך שמעוררת בי אישית הערצה. את באמת משו משו !!! שולחת לך חיבוק גדול והרבה איחולים לאימהות נפלאה לשניים, שעות שינה ומנוחה ושפע כל טוב העולם... שלך, זהר.

אשכר ש

New member
ריגשת אותי...

כמה זה חשוב לצאת בתחושה כזו מהלידה, לא משנה איך היא מסתיימת. היית בשליטה, ידעת מה קורה סביבך והכל נעשה בהסכמתך המלאה תוך התחשבות וכבוד. הלוואי וכל היולדות יצאו בתחושה דומה מלידתן. המון מזל טוב להולדת תומר

גם למבי

New member
תודה שעידכנת ובכמובן המון מז"ט!!!

שמחה שיצאת שלמה עם עצמך מהלידה - זה מה שחשוב, הרי. כל הכבוד על הניסיונות וההצלחה ללדת עם כוח (וחלום הלנל"ק אולי יתגשם בעתיד). בריאות ואושר לכולכם!

../images/Emo24.gif מה ז'תומרת לא ראוי??

ראוי באבי אביו, ראוי! בהתחשב בנסיבות המאוד מאוד לא אידאליות של הלידה שלך, לי נראה שכל מה שנעשה בלידה שלך היה מצויין, ומה שהכי חשוב זה ש*את* מרגישה טוב גם עם התהליך וגם עם התוצאה, ועם ההתמודדות שלך ושל הצוות. אין הרבה סיפורים כאלו שאני קוראת, עם שיתוף פעולה כל כך נהדר בין היולדת לצוות - כן ירבו!!! המון נחת מתומר, ושפע חלב!!

ושוב הרבה תודה!

אכן, המסקנה הכי חשובה שלי היא באמת לצאת שלמה מהתהליך עצמו, גם אם הסוף לא הגשים את עצמו.אני כל כך שמחה שבחרתי בחכמה ומצאתי מיילדות ורופאים שיודעים לתת כבוד ולהקשיב. אני מניחה שגם לי עצמי היה חלק בזה, ובכל זאת, חושבת שצריך באמת לפרגן גם להם במקרה הזה. שבת שלום ובהצלחה לכולכן

למעלה