חזרתי לעבודה לפני יומיים!

PAPI0301

New member
חזרתי לעבודה לפני יומיים!

אני לא מאמינה שזה קרה אבל זה קרה! הקטנים בני חמישה חודשים אך לצערי הייתי חייבת לחזור לעבודה.אני מאוד רוצה להמשיך להניק אך לא יודעת כמה זה יהיה אפשרי. אי מניקה אותם לפני היציאה מהבית.שאבתי אתמול בעבודה פעמיים כל פעם יוצא בערך 50-100 מ"ל מכל צד. זה לא מספיק להם כי הם אוכלים כל כשעתיים. במשך היום הם אוכלים מטרנה כי אין מספיק חלב שאוב (רק החלב של יום קודם לכם (בקבוק אחד לכל אחד). האם אני פועלת נכון? האם אני אמורה לשאוב יותר פעמים בעבודה? לא כל כך נח לי לשאוב בעבודה כי אני בלחץ בעבודה ואני עובדת 7 שעות ביום. לא יצא לי להניק אותם בחזרה הביתה כי הם אכלו שעה קודם לכן מטרנה, אז אני שואבת.במידה ואני מתנהלת ככה, כמה זמן אוכל להמשיך להניק?
חוץ מהשאלות של השאיבה רציתי לשתף שלשניהם יצאו שיניים ושניהם מקוררים עם נזלת דלקות אוזניים וגרון. חבל לי שאני לא יכולה להיות איתם בבית בזמנים אלו.קשה לי עם זה שחזרתי לעבודה ושאני עומדת לפספס הרבה מהגידול שלהם אבל אני מתנחמת בזה שהסבתא שומרת עליהם!!

יכי67

New member
סבתא אוהבת זאת בהחלט נחמה!!

את עושה את המקסימום. מניסיון אישי, תמיד הרגיש לי נוח יותר להשאיר את התינוק/תינוקות עם סבא/סבתא מאשר עם אדם זר... זה בשר מבשרך וזה חלק ממך. גםבחברות מסורתיות, או עתיקות יותר, היו תמיד נשים בוגרות שעזרו לנשים הצעירות, לימדו אותם, וגם שימשו לבייביסטר (ואפילו מיינקת
). החלטת לחזור לעבוד מתוך שיקולים רבים וזה לא קל. הרצון שלך להיות איתם כשהם חולים הוא מובן לגמרי. תראי, את גם עובדת הרבה שעות וגם שואבת וגם רצה להניק, בהחלט כל הכבוד לך ואת ממש סופר-אימא!
לגבי כמויות חלב, קשה לייעץ מרחוק בלי לדעת בדיוק מה קורה שם אצלך, אבל באופן עקרוני, מכיוון שאת לא מניקה אותם בשעות היום בעבודה ואת רוצה לשמור על כמויות חלב, חשוב שתשאבי לפחות עוד פעם אחת. כלומר, את אמרת שהם אוכלים כל שעתיים... קחי בחשבון שאם הם היו אמורים לינוק אך קיבלו תמ"ל, זה אומר שהכמות הזאת לא באה ליידי ביטוי בדרישה, מה שאומר שכדי להמשיך לייצר את צריכה לשאוב במקום כל הנקה שאת לא מבצעת... אם הצלחתי להבין נכון את מה שקורה אצלכם, כלומר, אם את מרגישה בסדר עם מתן מטרנה מספר פעמים ביום, ובמקביל את שואבת קצת, הכמויות אמנם יירדו אך יותאמו למה שהם אוכלים/שאת שואבת...
לגבי שאיבות - יש דרכים להקל על השאיבה בעבודה, באיזו משאבה את משתמשת? האם את שואבת שאיבה דו צדדית? האם יש חדר ייעודי לכך? קחי לך תמונה שלהם, בגד שלהם כדי שתרגישי קירבה אליהם ורוגע, זה עובד עלייך הורמונלית ויכול להגביר את התפוקה בשאיבה...
בגדול, בקרוב הם יאכלו מוצקים, כך שכמות ההנקות יירדו ואז במקום חלק מההנקות יוכלו לתת להם מזון מוצק, אך זה ייקח קצת זמן.
האם את מספיקה לשאוב בלילה, או אחרי הנקות אחה"צ כשאת איתם? בצורה זו, תוכלי ליצור קצת "סטוק" ויהיו לסבתא יותר כמויות לתת. השאלה היא האם את רוצה עכשיו לתגבר את ההספקה כדי להוריד את המטרנה/תמ"ל או לא...

חזרה לעבודה

הי פאפי

מזל טוב עיל החזרה לעבודה. איך לצאת מהבית ? מניחה שהרגשות מעורבים...
אל תייסרי את עצמך, במילא אין בזה טעם. זאת המציאות ועם זה צריך להתמודד.
נסי לראות את החצי המלא של הכוס - היית איתם עד עכשיו, הם קיבכלו ועדיין מקבלים חלב שלך, והם עם סבתא !!! זו ברכה גדולה !!!
כמו שיעל כתבה - נסי לשאוב לפחות פעם במהלך שעות העבודה. הגוף שלך יתרגל לאט לאט לשינויים ויסתגל למצב החדש.
אם הם לא יונקים כשאת חוזרת מהעבודה - שאבי שוב ולצתיחי לאגור עוד קצת חלב.
אני מניחה שתוכלי להמשיך להניק, לא נראה לי שיש בעייה עם זה.
הרבה מאוד נשים, וכך גם היה לי כשחזרתי לעבוד - ממשיכות להניק בשעות שהן בבית וזה מתאזן, ובימים שהן בבית - כמו בחופשים,חגים וסופש - הן מניקות יותר, וזה מסתדר ועובד בסדר גמור.
בהצלה יקירה

למעלה