חזרתי לעבודה.
- תם החופש

ענבר.

New member
והטלפון, אומר מה?

שמעכשיו אתה עסוק בשיחות, במקום בזכרונות?

magy

New member
מי היה אתמול בוורשה?

במסע אל הזהות האבודה של תושבים קתולים בפולין שגילו לפתע בחייהם שהם בעצם, יהודים.. כולל הכומר.... בערוץ המדע, הוגש אתמול סרט. הסוד , שמו... מה קורה לאנשים שגילו שהם יהודים.. מרגש עד דמעות......... ומה איתכם והקשר שלכם עם אלוהינו?????? באיזה צד של המתרס אתם?????? איתו או בלעדיו? מישהו זוכר את בית הכנסת????? את הדגל בשמחת תורה עם תפוח ונר? עזרת נשים , עזרת גברים..... התפילות ביום כיפור....כל נדרייי......תקיעת השופר...... פעם הייתי שם.......רק כשהייתי קטנה....ולמדתי בבית ספר דתי. מאז.........המון ביוב וכימיקליים זרמו בקישון........ בית כנסת , אני רואה רק בתמונות , סרטים, או מבחוץ..... ספרו על חוויותיכם בבקשה............ אני ובית הכנסת..........................אני ואלוהים........
)))))))))))))))

magy

New member
ללא כל קשר, משהו יפה שקיבלתי

חפשו את האישה והגבר מצאתי רק את האישה.....

ענבר.

New member
הגבר....אני חושבת...

מעליה (בצד שמאל, והראש טמון בתוך העלה). לא להתנפל עלי. אני רק חושבת. תמונה יפה.

גל-עמית

New member
ראיתי....לא עד הסוף.....

אוכל לומר שאיני בא מבית דתי או שנוטה לכך אבל אבי על דבר אחד לא ויתר לי....על הימים הנוראים...ראש השנה ויום כיפורים.... עד שיכולתי להתנגד, הלכתי איתו לביה"כ......הזכרון הרחוק ביותר שלי היה כשהפכו בימים הללו את "עצמון" לביה"כ...ופשוט, לא להאמין היום שבית קולנוע גדול זה החיה מלא! אח"כ, כשעברנו לדירה מרווחת יותר, באזור אחר, אבי היה "קונה" מקומות לחגים בביהכ"נ ההאשכנזי השכונתי. מה לעשות ואותי הלחן האשכנזי "דיכא", וכך היה רץ ומחפש אותי בביה"כ הספרדי הסמוך....אהבתי (ועד היום..) יותר את הפיוטים של יוצאי עדות ספרד..... בקשר אלי ואל היושב במרומים.....היה לנו קשר ....קצת...מעט מאד... אבל גם המעט הזה - נמוג באוקטובר 1973.....

גמני בוגרת בי"ס דתי - תחכימוני

בבת-ים. סבי ז"ל בנה את בית הכנסת הראשון בבת-ים. כל עוד סבי חי, אבי שהיה חילוני מוחלט בהכרה כיבד אותו בהליכה לבית כנסת כל שבת. הכי אני זוכרת בחגים את הוצאת ספר התורה ואת אבי מרים את אחי לשים את הרימונים על ספר התורה. פעם.... האמנתי באלוהים אמונה שלימה, הייתי מתפללת אליו בכוונה רבה, והיה לי מקום מיוחד בבית בו הייתי עוצמת עיניים ומבקשת מאלוהים שיגשים לי משאלות. מדהים איך המשאלות התגשמו לי... בד"כ. היום אני חילונית מוחלטת- וקשה לי להאמין באיזו אלוהות אוניברסלית, ובכל זאת היום הכי מרגש בחיי (כמעט) היה היום בו בני, יחידי עלה לתורה. זה היה לפני 15 שנה והזיכרון מרעיד ומרגש אותי גם כיום. אלוהים - אני חושבת נמצא בנשמה של כל אחד מאיתנו - איש איש ואלוהיו. מגי, תודה על הפורום שנותן מקום לביטוי כל הנ"ל.

ענבר.

New member
חונה, לא יודעת למה

אבל....את נשמעת לי מין מלח הארץ כזו. מאוד נהנית לקרוא לך. לא ניכנסת להתפלספות על המהות שם למעלה. רק שכמוני כמוך, היום שבני עלה לתורה, היה מאוד מרגש ומיוחדת לכופרת כמוני. המוזר הוא, שהבן לא רצה חגיגת בר מצווה, אבל על העליה לתורה הוא לא היה מוכן לוותר. זוכרת את הלימודים אצל הרב שהוא קיבל, לפני העליה לתורה. היה פותח את הטייפ, משמיע את הרב, וחוזר אחריו באותה נימת ניגון בדיוק. ואני, הייתי בולעת את הגוש בגרון, מרימה עיניים למעלה ותוהה, האם ילדתי חזן?.......

../images/Emo51.gif ענבר

מצד אימי אנחנו מ"בוני" הארץ... דור 5 . הזכרונות והחוויות שלנו גם די דומות, כנראה שאנחנו בנות אותו גיל.

magy

New member
בשמחה רבה ובהנאה רבה....

אני שמחה שאתם נהנים..... זו התמורה היחידה שלי... בפורום הזה........בשיא הרצינות.....

גל-עמית

New member
Jamme.... ../images/Emo23.gif .....

לא אוותר לעולם על הדברים שעושיפ כיף לבנ´אדם...יש רק שוני בחלוקת ההעדפות ברגע נתון....

ענבר.

New member
העדפות

בין עונג לעינוי בין ההזוי למצוי בין כסה לעשור יאללה, תמשיכו ....תוסיפו

גל-עמית

New member
יאללה....נמשיך...... ../images/Emo41.gif .....

בין הבן לבת... בין החול לדת... בין הגז לברקס.... בין הנוכחי לאקס.... בין היריים לחזה... בין הרציני להוזה... בין ימיני לשמאלי.... ביני לבין מי שממולי.... בין האב לאם.. בין הג´ובניק ללוחם... בין העולם לבין עמי... וביני לבין עצמי...

magy

New member
חידושים והמצאות, לא ידעתי שאתה

משורר, כדאי לך להתראות עם משוררות, זה עושה לך רק טוב. סתם......
))))))))))) ואם נמשיך....... בין....האב הבן ורוח הקודש....... בין היום , השבוע, ובמשך החודש...... אין לי המשך....צריך לחשוב.......ותפסת אותי בלתי מוכנה.....

גל-עמית

New member
../images/Emo8.gif .......... ????????

כאילו שלא ידעת.......
....סיפרתי לך פעם שאני "חוטא" במקאמות לא?... לא חשוב.... כדאי לי להתראות בכלל.....קשר עם אנשים - תמיד עשה, עושה ויעשה לי טוב... החזרתי לך "בלתי מוכנות" - כמו שעשית לי את היום.......carmel beach...

magy

New member
Kamel bech ב - Carmel bech

יו סן אופ א ביצ´ SON OF A BITCH OR SUN OF A BEACH????????????

למעלה