חזרתי לעבוד!!!

חזרתי לעבוד!!!

בשעה טובה ומוצלחת הבראתי (get well כנראה התפללה בשבילי...), וחזרתי לעבודה. בהתחלה חשבתי לקחת עוד יום להחלמה, אבל לא מצאתי מי שיחליף אותי... ובתכל'ס אני שמחה: היה היום ארוע שאמנם לא היה באזור שלי אבל קיבלתי בגלל זה יותר שולחנות, ובנוסף הטיפים היו ממש טובים, ויצאתי עם כ-55 ש"ח לשעה
קטע ראוי לציון: בתחילת המשמרת הגיעו שלוש בחורות דתיות עם שתי ילדות קטנות של אחת מהן. אני קיבלתי אותן ולקחתי הזמנה כי המלצר שלהן היה עסוק. בסוף, הן נתנו למלצר שלהן 60 (
) ש"ח טיפ (על בון של 170), ובנוסף שילמו לו בשטר של 200 ואמרו לו שיתן לי את העודף... למישהו יש רעיון מה הסיבה למצב הרוח המצויין שלהן שהביא אותן לכזאת נדיבות מופלגת? (אנחנו היינו כולנו בהלם).

הן היו מישראל?

יש תיירים שלא ממש מבינים את הערך של השקל,קרה כבר שנתתי עודף במטבעות של עשר,חמש,שקלים ואג' ושאלו אותי מה בדיוק הם צריכים לתת לי, הן גם היו שלוש כך שזה 33 ש"ח לכל אחת,לא ממש נורא.( אבל אף אחד מהלקוחות לא מסתכל על זה כך) אבל זה די נראה לי לא מוסבר,בעיקר כי הן לא גברים שנותנים טיפים גם לפי רמת החשק שלהם למלצרית וגם כי הבנתי שהן לא לקוחות קבועות שאולי כבר מכירות אותך

לי לעומת זאת היה ויכוח מזעזע אתמול:

ישבו אצלי 5 אנשים,לא משנה מאיזה מוצא (משהו שמתחיל ב-צ' ושעושים עליו 5 יח"ל בתיכון) והזמינו 5 עסקיות עם שתייה וצ'יפס גדול-סה"כ 247 ש"ח. כפי שכתבתי כאן אתמול ממש לא היתה עבודה ושירתתי אותם כמו שמשרתים שולחן יחידי-נעניתי לכל ציוץ שלהם והגשתי להם הכל בזריזות(כל המנות גם הוכנו מהר כי גם למטבח לא היתה יותר מדי עבודה) וגם פיניתי והכל היה טוב ויפה,אני גם אזכיר שזה היה בשעה של העסקיות כך שכל המנות והשתייה הוגשו ב30% הנחה בערך-כך שגם כלכלית הם היו אמורים לצאת נרווחים. בקיצור,הכל היה טוב ויפה עד שהגשתי להם חשבון ולתדהמתי הם נתנו לי שטרות של 250 ואמרו לי לשמור את העודף-החזרתי להם את שלושת השקלים,כמובן ואמרתי שזה לא כולל שירות ושנהוג להשאיר מינימום 10% הם הביטו בי המומים וזעומים ואמרו שהוציאו עכשיו מספיק כסף ושלא יכולים להכריח אותם להשאיר. אני אמרתי שאי אפשר להכריח,אמנם,אבל שזו המשכורת שלי ושמי שנכנס לבית קפה עושה זאת מתוך ידיעה ברורה שעליו לשלם על השירות ושזה יוצא רק 5 שקלים לכל אחד אבל הם,בעצבים,שמו עוד מטבע של 5 ויצאו תוך כדי חילופי דברים עצבניים בשפה ההיא שעושים עליה 5 י"חל בתיכון. אוף,שילכו לאכול במקדונלדס'!

הן אכן ילידות הארץ

ללא שמץ של מבטא זר. כמו שאמרתי, הנדיבות המופלגת הזאת הכניסה את כולנו להלם (כנראה קרה משהו שהכניס אותן ממש למצב רוח עילאי, אנא ערף). והצרפתים שלך - ממש חוצפנים! "תשמרי את העודף". גם כן עודף. לי עוד היה אתמול זוג חביב, ישבו על קפה וקולה עם רום (לא שגרתי אצלנו), ישבו המון וזמן ובסוף הגבר התנצל על הטיפ הזעום ואמר שזה מה שיש להם. אמרתי לו שאפשר גם באשראי והוא ביקש להוסיף 10 ש"ח. זה נשמע לא כזה מדהים, אבל נזכיר שהם ישבו על בון של 35 ש"ח... ובסוף הם גם השאירו לי את ה-5 ש"ח שנתנו מקודם והתנצלו בגללו (בעשרות אגורות... שניהם גירדו את הארנקים בשביל הטיפ...) ואגב, הם לא היו ישראלים לפי המבטא והמראה, אבל לא קלטתי מה הם בדיוק. וזה גורם לי להזכר במקרה אחר שקרה לחברה שלי, על זוג צעיר (בגילנו) ששילם באשראי, ואחרי ששילמו התנצלו בפני (כי המלצרית שלהם לא הייתה באזור), שהם לא משאירים טיפ כי "אי אפשר להשאיר באשראי, נכון?" אמרתי להם שאפשר, והבחורה אמרה "אז למה לא אמרת לנו?" - כאילו, אני הייתי צריכה לנחש שאין להם מזומן ולהגיד להם את זה מראש - לדעתה. היות שהכרטיס כבר הועבר וזה היה מאוחר מדי, הפנתי אותם לכספומט שנמצא מרחק יריקה מהמסעדה. מיותר לציין שהם לא ניגשו אליו...

למעלה