חזרתי לעדכן..

crema61

New member
חזרתי לעדכן..

רשמתי פה לפני שבוע שנפגעתי מחברה כי היא ועוד עובדת לשעבר ירדו עליי שאני בלי שאיפות בחיים והיא בת 22 רוצה להתקדם הלאה בחיים. מאז שהקשר שלה עם החבר שלה התחזק היחס שלה נהיה יותר מכאיב מבחינת היחס כלפיי .
סיפרתי להם שנפגעתי משתיהן שתקפו אותי, וההודעה של עובדת בת 51 השפיעה עליי לא טוב ושמתי פלאפון על מצב טיסה לכמה ימים.
לא היה לי כח אליהן וגם למחזר שחופר ורציתי שקט בראש..ידעתי בתוך תוכי שמרגע זה הקשר שלנו יתפורר..
היא חשבה שאני בורחת לה מלשלם על החוב , מה שלא היה נכון בכלל..אבל אמרתי לה לפני זה שמשכתי לה את הכסף.
היא התחילה לשלוח אלי שליחים כמו חברה שלה ששלחה לי הודעה שאם אני לא מחזירה לה את הכסף מיידית היא תעשה לי פאדיחות בעבודה, ועוד עובדת שפנתה אליה כדי שאני ימסור לה והיא תביא לה.. והבנתי היום שיש עוד מישהו בעבודה שמסתבר שפנתה גם עליו.
לבסוף פתחתי את הווטסאפ אחרי 5 ימים ולמחרת בבוקר דיברנו.
היא התכחשה לכך ששלחה אלי שליחים , ועדנה את המצב שזה לא כמו שזה נראה ושאני מפרשת לא נכון (וכן פירשתי נכון גם דיברתי עם עובדת שאישרה לי שהיו עוד אנשים שהיא ערבה אבל בלי לציין את שמם).
הסברתי לה שרציתי שקט מכולם. מהכל ובעיקר ממנה..
היא אמרה שהיא חשבה שבכוונה הלכתי להחליף מס טלפון כדי להתחמק מהחזיר לה את הכסף, ושסיפרה לי איך היא תכננה ללכת עד הבית שלייי כדי לדרוש אותו. הייתי בשוק..
אנחנו עובדות באותו מקום עבודה ואפילו ציפיתי שתחליט להופיע סוף סוף לפחות בשביל לקחת את הכסף אבל לא.
כשאמרתי לה שאני רציתי שקט , היא עונה אין בעייה רק תחזירי לי את הכסף שאת חייבת לי ואת יכולה אפילו שבוע להיעלם מצידי.
ששמעתי את זה התרגזתי נורא!
היא הוכיחה לי שכל מה שמעניין אותה ממני זה הכסף ולחברות שלנו כבר אין ערך בשבילה. שבוע נעדרתי ולא הזיז לה רק הייתה לחוצה מהכסף.
החזרתי לה את הכסף אחרי שעתיים. היא באה עם חברה שלה לקחה את הכסף והלכה. גם באותו יום לא שלחה הודעות מיוזמתה ולא התקשרה, מה שעוד יותר הכאיב לי שמאז שלחברות שלנו אין ערך רגשי בשבילה..זה גם למה לחצתי לקבל ממנה מתנה כדי להרגיש אהובה וחשובה ולא מתוך אינטרס כלכלי.
התכתבנו בקטנה בהודעות. היא אמרה לי שבוע שעבר שהיא רואה שהיא הייתה אמורה לעבוד יום אחד (ביום שהחזרתי לה את הכסף ביום שני) וארתי לה תראי את אשמה את מבריזה מעבודה אז מענישים אותך..אז התשובה שלה הייתה גם ככה אני לא יהיה פה..
התחלתי לשאול איפה היא תהייה ושוב אותה תשובה שהיא לא תהייה פה וכעסתי.
פעם הקשר ביננו לא היה כזה. הקשר היה גלוי 100 אחוז פתיחות.
פתאום תשובות יבשות כאילו אני חברה סוג ד'
מאוד הפריע לי והכעיס אותה. למחרת שלחתי לה שוב הודעה למה לא תהייה כאן היא ענתה שהיא עסוקה ולא יכולה לדבר. שאלתי במה עסוקה חקרתי ואז היא אמרה בודקת טלפונים.
עדיין פעם לא היה אותו יחס. התעצבנתי עליה ממש כי זה לא מקובל עליי חברה כזאת שמחשיבה אותי לסוג ד.
התחלתי לרשום לה בהודעות שהחברות ביננו הסתיימה , ואף חסמתי אותה בהודעות, בשיחות טלפון ובהודעות רגילות.

לפני שבועיים לפני שהמצב שלנו הגיע לסיום היא אמרה לי שלא החבר שלה אשם בכך שהחברות שלנו נהרסת אלא אני אשמה שאני מרכלת עליה בעבודה.
למעשה שיתפתי את החזר שלי ברגשוות ובמחשבות שלי לרוב והוא העריץ אותה פנה אליה ושיתף אותה בהכל מה שגרם למתח ביננו.
שיתפתי אותו אז שיצאנו לדייט (היו 2 דייטים בלבד בלי מגע) שהחבר שללה הוא ערבי . הוא אמר לה שהיא בחורה יפה ושיש לה עינים כחולות שאל אם זה שאלה היא אמרה שכן..ואני רשמתי לו בהודעה ושלחתי לו תמונה אחרת ממה שהוא מכיר שיער שחור עם עיניים חומות. שמיים וארץ.. כן , אני מודה כאן זה נבע מקנאה ומחוסר פרגון. כאילו לא הבנתי למה הוא מחמיא לה אם הוא מחזר אחריי. עולם מחמיאים לה על עיניים מזוייפות ואני שותקת וגם הוא אז עשיתי טעות שבין היתר הרתיחה אותה מאוד!
ויש עוד מישהי בעבודה שחוקרת עליה למה היא לא מגיעה לעבודה וכל מיני ושיתפתי אותה ועוד עובדת שהיינו בטבריה ובאילת ולאחת סיפרתי איך החבר שלה התנהג אלי(לא סיפרתי שהוא ערבי).
כל זה יצר חוסר אמון שלה אצלי.
אחת מהבנות שאלה אותי עליה איפה היא ואמרתי "לא יודעת ". היא ועוד מישהי שאלו על המחזר . אמרתי שאני לא מעוניינת להיות איתו בקשר, כל עוד הוא בקשר איתה שזה מכעיס אותי.
גם אמרתיכזה מאז שיש לה את החבר היא לא מתייחסת אלי ..אז אותה הבחורה באה לי ביציאה עם הוא ערבי. הייתי בהלם למה היא שואלת דבר כזה בכלל (אבל אז נזכרתי שישבנו עם אחד שעבד בקצבייה אז אולי הוא סיפר שאנחנו ישבנו עם ערבים) והיה עוד 2 ערבים שהיו דלוקים עליה והיו בקשר איתה.
אז עניתי לה "לא יודעת.." והשפלתי מבט כזה ומיהרתי ללכת הביתה.
לאחר כמה ימים אחראית אמרה לי איפה חברה שלך .למה היא לא מגיעה לעבודה. אני יודעת שיש לה חבר ערבי!!
אמרתי לה מה? למה את מגיעה למסקנות היא אומרת שמישהו שהיא מכירה שגר איפשהו שיתף אותה. שהכל מגיע אליה..
שאלתי את המחזר אם הוא אמר משהו והוא נשבע לי שלא..

לפני יומיים ביטלתי אותה מהחסימה כי לא שיבצו אותה בסידור עבודה. היה לי מאוד מסקרן לדעת אם קיבלה את המכתב פיטורים שהיא רוצה לקבל. שוב התשובות שלה היו יבשות כמו "שאני יקבל מכתב אני יעשה מזה פרסום" אז רשמתי למה לא שיבצו אותה אז בכלל היא ענתה לי רק "אני" ונעלמה.
באותו הזמן דיברתי עם המחזר בהודעות והוא רשם שיש משהו שעושה לו יסורי מצפון והוא חייב לשתף אותי..
הוא פתח בפניי את הכל
עד היום היא אמרה עליי שאני רכלנית ושאני מרכלת עליה ללא הפסקה , אבל לא סתם לא אהבתי את הידידות שלהם. ידעתי שהם מדברים עליי ובעיקר עליי
הוא סיפר לי איך שהיא השפיעה עליו לא טוב, שגרמה לו להעריץ אותה בכך שידעה לדבר עליו יפה . שכל מה שסיפרתי לו על ההתעללות שעברתי היא ענתה לו "אל תקשיב לה , תקשיב לי אני האורגינל" שאני יענו לא מפרשת נכון אתך הדברים. גם אז שהתכתבנו הוא הצדיק אותה וזלזל במה שסיפרתי לו.
היא אמרה לו שחבר שלה קורא לי שרמוטה רק בקטע של צחוק , ושהיא לא שתפה אותו על 200 שח שהיא אילצה לקחת הלוואה אלא 50 שח שכל אחד חייב להשתתף.
סיפר לי שאז בזמנו שהוא רשם שאני צריכה טיפול פסיכולוגי ככה סתם רק כי אני קרירה עליו בעבודה לא הבנתי למה הוא מתנהג ככה..
שבעצם היא עומדת מאחורי המצב ולא ידעתי!

הוא אמר בהתחלה בהודעות ואחר כך בשיחת טלפון שהיא רוצה ללת לו רעיון. שאם הוא בעניין שלי שהיא והוא צריכים ללכת למקום שיש שם פסיכולוג או פסיכיאטר ולספר על ההתנהגות שלי כלפיו אולי זזה יעזור לי. אמרה לו בוא ניגש ישר. הוא נבהל אמר מה פתאום דהוא לא עושה דברים כאלה יחשבו שאני לא נורמלית . היא רשמה ממה אתה פוחד יעזרו לה. הוא אמר מה פתאום והיא אמרה עליו פחדן היא אמרה שאולי הם יעזרו לי והוא אמר שהם יכולים אולי להרוס לי . שאלתי למה הם הגיעו לשיחה הזאת .
אז היא ענתה לו שהיא מדברת איתי ואני לא מקשיבה אז היא אומרת לו בוא נברר ממה זה נובע..
היא אמרה לו אתה רוצה אותה אז בוא נילך לפסיכולוג . מה קרה אתה כוסית או גבר חבל שאתה לא מנסה לעזור לה. היא אמרה אל תדאג לכסף יש גם בחינם ושהוא היה המום ממנה.
כמה שהייתה חופרת לי בטלפון היא מעולם לא אמרה לי מתוך דאגה אולי כדאי שתשקלי פסיכולוג אולי הייתי קצת נרתעת , אבל הייתי מבינה שאולי אכפת לה ממני. היא בחיים לא העלתצה את הנושא .
נכון מליום פעם היא אמרה לי שאני חייבת להשתנות ושאני יחשוב בעצמי וזהו.
פתאום לגלות שככה היא מרכלת עליי מאחורי הגב ועוד קוראת לי שאני הרכלנית.
זה נורא הכעיס אותי שככה הם ניסתה לשכנע אותו ללכת לקבוע לי תור. הייתי על סף עצבים. היא גם אמרה לו שיש מישהי בעבודה שהלכה לפסיכיאטר וזה לא בושה היא אפילו לא מסתירה אלא מפרסמת. אז עלתה לי המחשבה שהיא רכלה על עוד אנשים עליי
שזה לא בא ממקום חברי, כי אם היה באמת אכפת לה ממני מתוך אכפתיות לחברה . אני חושבת שהם היו עסוקים בלרדת עליי וגם הוא אמר לי שהיום הוא מבין שהיא הרעה . מילה פסיכולוג הייתי שומעת ממנה אלי לבד גם בלי קשר אליו. אבל זה מעולם לא קרה..
גם אז שהוא רשם לי שאולי אני ילך לטיפול אני נרתעתי כי זה שאני לא מתייחסת אליו זה נבע מהעובדה שאני לא מעוניינת בו באמת . האם זה מעיד ספציפית על הצורך בטיפול?
שסיפרתי לה לפני חודש שהוא רושם לי דבר כזה. היא לא אמרה לי שהיא זאת שעשתה לו שטיפת מוח עליי ושהיא עמדה מאחורי הגב.
היא רק צחקה ואמרה תגידי לו ישלם עליי לטיפול אם הוא כל כך דואג לך וחפרה לי על זה. בהתחלה זרמתי איתה בדיבור בלבד בקטע של סתלבט יענו שהוא הסנגר והוא לא באמת יעשה את זה שישלם עליי אז שלא יעלה שטויות. אבל שממש לחצה עליי לרשום לו הודעה שישלם אמרתי לה מה פתאום . אני לא יעשה דבר כזה בחיים. ואני לא ילך לטיפול (מתוך גאווה ספציפית שזה יבוא ממנו..הרי גם ככה אני לא רוצה אותו אז מה הוא מערב פסיכולוג. אם אני ירתה ללכת לטיפול אני ילך לבד בלי שהוא יגיד לי וזה לא שיקרב ביננו אם זאת המטרה שלו..)
הוא סיפר לי שאני אמרתי לה שאני דורשת כסף על הטיפול מה שלא היה נכון. עובדה שלא שלחתי לו שום הודעה ולא הייתה לי שום כוונה ללכת לטיפול כפיי

crema61

New member
המשך..

הכעיס אותי נורא לגלות את הפרצוף האמיתי שלה כחברה.
אני חושבת שזה בא ממקום של רוע ולא מתוך אכפתיות.
היא אשכרה אמרה לי שלחי לו הודעה שהוא ישלם לך הטיפול ולרגע לא העלתי מחשבה שהיא עומדת מאחורי הסיפור. אני חשבתי שהוא המניאק ששולח אותי רק כי אני לא מעוניינת בו .
אחרי שעתיים של שיחת טלפון שהייתי עצבנית נורא התחלתי לתקוף אותה בחזרה.
הייתי באטרף.
הרי היא בעצה לא מושלמת. היא אגרסיבית, היא צעקנית והיא בעצה אמרה על עצמה בקטע של צחוק שהיא צריכה כדור הרגעה כי יש לה פתיל נורא קצר..
אז התחלתי לתקוף אותה. רשמתי לה שאני יודעת הכל..שהיא זאת שעשתה לו שטיפת שכל ולכן הוא העריץ אותה.
אני יודעת שהיא עמדה מאחורי הרעיון לשלוח אותי לטיפול ולא הוא.
שהיא בעצמה יותר גרוע ממני צריכה פסיכאטר שיתן לה כדורים להרגעה ובכלל מומלץ שיאשפזו אותה כי היא מזיקה לציבור.
רשמתי עליה שהיא כלבה נובחת שרק יודעת לנבוח.
שהיא קוראת לי רכלנית ובעצם גם לה לא חסר ולכן כאב לה כל כך שהוא ניתק איתה את הקשר כי הוא בחר ביי וא היא הגדירה את זה בלתקוע לה סכין בגב.שהיא לא חברה אלא אוייבת .
היא ראתה הודעות שלי בהתחלה התעלמה. ולאחר מכן חסמה אותי בעצה ואני חסמתי אותה בפייסבוק.

היום האחראית באה לי ביציאה שהיא יודעת הכל בלי ששאלתי אותה .
שהיא נסעה עם חבר הבדואי שלה לעבוד באילת. הייתי קצת בהלם כזה כאילו מאיפה היא מביאה את זה כי אני לא סיפרתי
ואז הבנתי מי אחראי לסיפור. אחד מהעובדים בקופה הראשית היא סיפרה לו בימים האחרונים לפני שהבריזה שהיא רוצהב לעבור לגור באילת ועדיין לשמור את האופציה לחזור לעבוד אם לא תסתדר בחוץ.
האמת שלטובתי שלא אראה אותה ובטח לא יעבוד איתה.

ולגבי הטיפול אני כן שוקלת אבל שזה בא ממקום שאני רוצה ולא ממקום שמלכלכים עליי מאחורי הגב ובונים תוכניות ותורים . זה פוגע..
וגם לה לא חסר אבל היא מתגאה באופי שלה כי היא טוענת שזה מראה על ביטחון עצמי ושככה אף אחד לא יכול להשפיל אותה. היא תדע לענות.. שהיא לא פראיירית.

אני עדיין בהלם מן איזה חברה הייתה לי ואני בעצמי הערצתי אותה מאוד
הייתי מהופנטת ממנה בדיוק כמו המחזר . ראיתי רק את כל הטוב שבה ..
עד שהיא התחילה להתנהג מגעיל
אני אומרת הלוואי הלוואי שגם אני יתקדם הלאה ואני יכיר חברה (לא במקום עבודה כי זה מוקד לרכילויות).
לצערי אני בעצמי בן אדם כזה ואני מפחדת להחשיב מישהי כחברה בעבודה והיא תעשה עליי פרסום . כי הכל עובר מפה לאוזן.

והייתי רוצה באמת להשתנות ולא להיות רכלנית . אני ךא יודעת מאיפה זה נובע..
למה זה מעניין אותי כי אם נגיד שואלים אותי אז קשה לי לענות .
אולי זה נוסע מכך שאני מרגישה לא מעניינת , ואני מנסה לפצות את עצמי בכדי ליצור שיחה ולא להיות בול עץ
השאלה איפה אני יחפש עכשיו חברה
ויש עוד דבר שמעזיק אותי
איך אני יוצאת מהתקיעות ונהיית בן אדןם שכייף בחברתו
דבר אח בטוח חברה לשעבר צדקה לא כייף בחברתי אני מבאסת . אני תמיד שקועה בעצמי ולא מרגישים בנכחות שליי
האמת שבעבר גם ניסיתי טיפול והייתה אכזבה מה שעוד יותר מעקב אותי מלהתחיל מייד כשאחסוך כסף

מישהי1632

New member
קרמה יקרה,

סיפור מורכב, והצטערתי לקרוא שכל-כך נפגעת.
לדעתי, הבחורה צריכה לעוף מהחיים שלך, ויפה שעה אחת קודם. תחזירי לה את הכסף ונתקי איתה ועם חבריה כול קשר. בלי מריבות, לא לענות לה ווזהו. את יכולה לדמיין שהחלפת ארץ ואת מתחילה מחדש.

קרמה, קראתי הכל,

ואני רוצה להגיד לך ככה: 1. לגבי החברה: סיכמנו כבר שהיא לא חברה ומעולם לא היתה, כנראה. היא מנמיכה אותך כדי להרים את עצמה, ונהנית להשפיל אותך ולרכל עליך. כואב לגלות את זה, כואב לתת אמון ולחוות בגידה, נכון. אבל חייבים להישיר מבט אל האמת - ואת זה את עושה כעת, וכל הכבוד לך לך. והצעד הכואב הבא - הוא לפעול בהתאם למה שהאמת הזאת, שהכרת בה, מחייבת. כלומר, לנתק קשר באופן סופי ומוחלט שאינו משתמע לשתי פנים. כן, כמו ש"מישהי" כתבה לך - להתנהג כאילו היא (או את) בחו"ל.
2. לגבי טיפול: הסיבה האמיתית להגיע לטיפול היא לא כדי לרצות אף אחד - את לא חייבת כלום לאף אחד, ובטח לא למיסטר מחזר-בכוח ולמיס חברה-שהשטן-לא-ברא. אבל את כן חייבת, ובגדול, לאדם אחר, שבשבילו את לדעתי כן צריכה לעשות את הצעד הזה. והאדם הזה הוא את. שמת לב באילו מילים את מדברת על עצמך? שמת לב אילו דברים את מרשה שיעשו לך? קרמה, הכל מתחיל בדימוי העצמי הנמוך שלך. כשהדימוי העצמי נמוך, לא פלא שאין שאיפות, ולא פלא שאין לך מה להגיד ובמה לשתף. זה לא בגלל שאת עצמך אדם ריק ונבוב ולא מעניין - זה בגלל שאת רואה את עצמך ככזאת. אם את לא נותנת לעצמך צ'אנס - מי כן ייתן לך? האופן בו ה"חברה" והחבר של ה"חברה" מתייחסים אליך משקף בדיוק כמו מראה את האופן בו את עצמך מתייחסת לעצמך. וזה לא ישתנה לבד!! כדי לשנות את זה את צריכה עזרה. וזו הסיבה ללכת לטיפול. אחרת תמשיכי למצוא את עצמך בחברה של נצלנים ומתעללים - או לבד... (שזו האופציה הפחות גרועה דווקא)
וחבל עליך.
3. בנוגע לכתיבה בפורום: כדי להקל על אנשים לקרוא ולהתייחס, הייתי מציעה (ואני חושבת שאחרים יסכימו איתי) לצמצם קצת את נפח ההודעות. כלומר - לחשוב מהם הפרטים העיקריים והחשובים בכל ארוע או מסכת ארועים שאת מתארת, ולכתוב רק אותם, ולנסות להמנע מחזרות. או בדיאלוגים - לסכם במקום לצטט.
נניח, בהקשר דמיוני, לא שלך, ניתן לכתוב: "ואז אני אמרתי לו - בשביל זה מאה שקל? עשרים!, ואז הוא אמר מה פתאום עשרים, איפה את חיה. אני רוצה על זה מאה, ולא שקל פחות. טוב, בשילך תשעים, למה אני רואה את כזאת חמודה, אבל רק בשבילך. ואז אני אמרתי לו נראה לך? למה מה קרה אני אשלם תשעים? למה כסף נופל אצלי מהתקרה? שלושים שקל גג או אני הולכת" וכו' וכו' וכו'...או לכתוב בשתי מילים: "התמקחתי איתו", ואז לקפוץ ישר לתוצאות.
האופציה השניה עדיפה כי כך נוכל להגיע לנקודה מהר יותר, ולא לאבד את התמונה הכוללת מרוב פרטים... וגם בגלל שחלק מהקוראים בפורום עלולים לוותר מראש על קריאת הודעותייך כשהם רואים את האורך - אם מחוסר זמן או מחוסר סבלנות, וחבל כי מגיע לך שיקראו ויתייחסו לדברייך.

crema61

New member
קראתי הכל..

לגבי ההודעות באמת נסחפתי ואני יקח לתשומת ליבי לצמצם את נפח ההודעות.
ואני מסכימה שהדרך בה הם מתייחסים אלי מעיד על הדרך שבה אני מתייחסת לעצמי. עובדה שבתחילת הקשר ביננו לפני שהכירה אותי לעומק היא נתנה לי כבוד. הערצתי אותה . כנראה שההתנהגות שלי גרמה לה להתייחס אלי בהתאם ולזלזל בי

התייעצתי כבר עם חברה של שנים שאנחנו רואות אחת את השנייה פעם או פעמיים בשנה בגלל מרחק.
היא המליצה לי ללכת לקבוצה חברתית
השאלה אם זה יעזור לי
הייתי רוצה להצליח לפחות בתחום אחד וזה להרגיש בעלת ערך. לעלות לעצמי את הביטחון ושאני מסתכלת אחורה לשמוע מאנשים איך השתנתיי
אבל מה שמפריע לי זה המחשבה שעד שאני ימצא פסיכולוגית שתהייה לי הכימיה איתה. כי זה חשוב לי מאוד . החלפתי כמה פסיכולוגים בעבר וחוץ להרגיש בזבוז כסף לא הרגשתי שום שינוי.
מה שאני כן מודה זה שאני מרגישה שאני רוצה להשתנות.
נמאס לי להיות ככה חסרת ביטחון , עם קשיים חברתיים.
אני רוצה לדעת איך לפתח שיחה עם אנשים ושהם יהנו בקרבתי וכמובן אם הייתי מוצאת לי חברה טובה זה היה עושה לי שמחה בלב.

בילי79

New member
עשית בחכמה שהחזרת לה את הכסף

טיפולים יכולים להיות לא קלים ודורשים כוחות בעצמם ולוקח זמן עד שרואים שיפור לפעמים
לכתוב בפורום זו התחלה טובה,

כתבת שהיית רוצה להיות אדם שכייף להיות בחברתו
לדעתי הדבר החשוב הוא שלך יהיה נעים בחברתך, שתאהבי עצמך יותר
נסי לחשוב על אנשים שאת מעריכה ולבחון: מה גורם לך להעריך אותם?
לא מוכרחים לעשות דיאטה רק עם דיאטן- כך גם את יכולה להתחיל בינתיים לעזור לעצמך. גם בפורומים, בנוסף לפורום הזה יש גם פורומים של תמיכה נפשית צ'טים של סה"ר ואם תרצי- יש עוד אפשרויות.
גם לשתף מומלץ כפי שאת כבר עכשיו עושה.
לעיתים האנונימיות עוזרת להפנים מסרים- כשמבינים שההצעות הן לא אישיות. ולכן אני חושבת שאם בוחרים לשתף בפורום כזה שבו יש מקום לכל אדם לכתוב ולהגיב גם ללא הרשמה, מוטב להקפיד במיוחד על כך כדי שלא לפגוע או להיפגע.

למעלה