חזרתי מאישפוז בבי"ח

sigalits

New member
חזרתי מאישפוז בבי"ח

ורציתי להתייעץ איתכן. אושפזתי ביום שבת, בפעם השנייה החודש, עקב דימום מוגבר. אני בשבוע 14 עם היסטוריה מיילדתית ארוכה. (להזכירכן, איבוד שלושה הריונות בשבועות 30 ו-20). ביום השלישי לאישפוז ביקשתי שיחה עם מנהל המחלקה לגבי ניתוח תפר צוואר הרחם. במיון המליצו לי לעבור אותו אצל רופא מסויים, ה'מומחה' של בי"ח, וידעתי שצריך הרבה מזל כדי להיות מנותחת דווקא אצל מישהו מסויים, אז ביקשתי פגישה עם מנהל המחלקה. להפתעתי, נכנסו לי לחדר ארבעה מנהלי מחלקות, לא אזכיר את שמם. הם דנו ארוכות בהיסטוריה שלי, כשמנהל המחלקה מתחיל לצעוק שאחד המקרים שלי הוא בעצם רשלנות רפואית (מה זאת אומרת, האם היה אפשר להציל את ההיריון). כמובן שמאוד התרגשתי, ואולי התבלבלתי מדי פעם באינפורמציה. בסופה של החקירה, הוא התפרץ עליי ושאל מה אני רוצה ממנו. הסברתי לו אבל הוא התעלם לחלוטין. ויצא מהחדר. לאחר שתי דקות, כששמעתי צעקות מחוץ לחדרי יצאתי, והפרופ' 'המכובד' מגיע אליי ואומר לי "את בן אדם לא נחמד שמשרה אווירה לא טובה על הסובבים אותו". נדהמתי. מאיפה החוצפה והיהירות לדבר אליי כך? לא רק שהוא לא היה מוכן לדבר איתי, הוא גם השפיל אותי בפני כל המחלקה והצוות הרפואי. בכיתי במשך שעות. האחות הראשית ושני רופאים במחלקה באו 'לנחם' אותי ואמרו לי להתעלם אבל אני לא יכולה לשכוח מזה. סיפרתי לחברות והן אמרו לי שאני חייבת לדווח על זה. הרי יש כנראה משהו במקרה שלי שמעורר פחד בצוות הרפואי. כל רופא שהגיע אליי, בסבב הרפאי, כבר שמע על המקרה שלי. האם התפקיד של מנהל המחלקה הוא לעזור או להשפיל את המאושפזת? תודה, סיגלית

../images/Emo201.gif../images/Emo12.gif

אני בהלם מהרופא לא יודעת מה להמליץ לך מתפללת שההריון הזה יהיה תקין. תפקידו של הרופא הוא לעזור ולא להשפיל. ושוב-חיבוק ענק

אני ממש לא מאמינה שהוא אמר כך!

זו פשוט חוצפה וחוסר רגישות משווע. גם אם מאיזושהי סיבה ששמורה איתו הוא חושב כך, הדברים שאמר לך הם לחלוטין לא במקום. גם אם את "מפחידה" את הצוות הרפואי, אין בכך שום הצדקה ליחס פוגע. אני בהחלט מסכימה עם החברות שלך שכדאי לדווח עליו. אולי גם כדאי להמנע להבא מלהתאשפז דווקא בביה"ח הזה (אם זו אופציה)? אגב, מה קרה בסוף עם התפר? מאחלת לך מקרב לב שההריון הזה יסתיים בהצלחה מתוקה.
עתליה

רוית ב

New member
נורא ואיום

אני הייתי נפגעת עד עמקי נשמתי גם .... מה שאני יכולה להגיד לך שבשביל השקט הנפשי שלך, ובשביל ההריון היקר כל כך שלך את ניגשת לבית חולים אחר זה הכל. היה לי הריון נוראי קשה מסובך ומפחיד טופלתי בביתה חולים קפלן - נכון. סתם ביתחולים מכוער וישן.. של קופ"ח כללית מעבר לזה שהם הצילו את חיי מס' םעמים ואת חיי העובר שלי המתוק הם טיפולו בי בכפפות של משי בעדינות ובסובלנות כאלו שאחרי שילדתי סוף סוף בשבוע 34 כולם אמרו אחד לשני מזל טוב - היא כבר ילדה.... הם היו כל כך שמחים שזה נגמר כאילו זה ההריון שלהם... רופאים מהשורה הראשונה אני לא יודעת איפה את גרה אבל אני ממליצה לך בחום על בית החולים קפלן ועל בית החולי םאסף הרופא גם שם הרגישות היא מעל לכל. עוד משהו לפעמים צריך רופא פרטי.. המממ זה דיי חרא להרגיש שאת צריכה לשלם עבור משהו שמגיע חלך אבל צ'ק שמן עושה יחס טוב (לא הייתי צריכה להשתמש בזה אבל אם הייתי מרגישה כמוך הייתי עושה את זה) בקריית אונו יושב פרופסור שוהם שהוא רופא בכיר בקפלן יש לו מרפאה פרטית אני מאודמ מליצה לך לגשת אליו לשיחה והבהרה והפנייה לאן שצריך מעבר לזה שהוא איש מדהים ויוצא דופן ברגישותו. הייתי גם כותבת מכתב חריף למנהל בית החולים על היחס הנוראי הזה שיתביישו להם. חיבוק גדול.

sigalits

New member
המשך

תודה לכן על התגובות. ובכן, אני התאשפזתי בבי"ח הספציפי הזה כי הוא הכי קרוב למקום מגוריי והרגשתי שאין לי ברירה בגלל מצבי. במשך כל ההיריון אני מטופלת אצל רופא פרטי נפלא, ואני אלך לאסותא לעשות את הניתוח, כדי שהוא ינתח אותי. מתברר שכדי לקבל יחס, באמת צריך לפנות לרפואה פרטית. מחרתיים אני צריכה לעבור סקירה מערכות ולאחריה נקבע את מועד הניתוח. נקווה לטוב. תודה, סיגלית

אמרו לי שהיה פעם

היום כבר אין ובכל מקרה אם את יולדת באסותא בלידה פרטית לא מגיע לך מענק לידה

למעלה