חזרתי מאסיפת הורים...

חזרתי מאסיפת הורים... ../images/Emo7.gif

הראשונה בחיי... התבקשנו לספר כמה מילים, כל אחד על ילדו. רוב ההורים סיפרו מאיזה גן הילד מגיע לגן החדש, ואיזה רגיש ומיוחד האוצר שלהם . וכשבגיעו אלי... שתיקה קצרה... אני מספרת שאלה מעולם לא היתה בגן אלא אתי בבית... ופתאום יוצא לי משהו לא מתוכנן על זה שהיא כל עולמי ומעולם לא עזבתי אותה אפילו עם בייביסיטר... ושאני מבקשת שיבינו אם היא תפחד מהם בהתחלה או שיהיה לה קשה... ופתאום אני מבינה מה הולך לקרות ביום ראשון. אלה הולכת לגן. אנשים אחרים יהיו שם בשבילה. כשהיא תקבל מכה, או תרצה בקבוק או תצטרך פיפי- אני לא אהיה שם... בדרך הביתה כבר זלגו כמה דמעות... רק שיעבור לנו בשלום

העקשנית

New member
חגית-אל תהיי עצובה.........../images/Emo24.gif

יהיה בסדר. אלה באמת עדיין קטנה-בת שנתים אבל היא תסתדר. למה בכית? לא הייתה שם אף אמא שהייתה בבית עד עכשיו עם הילד /ה שלה? את היית היחידה? וגם חדהורית? איך התרשמת מהגננות? למעשה הגננת אמורה להחליף אותך כשאלה בגן, ואם היא תקבל מכה-אז הגננת תרים אותה ותקח על הידיים, ותרגיע אותה וכו´. וגם בקבוק-היא תלמד לבקש, ויתנו לה, ופיפי-היא כבר גמולה מחיתולים? ביום הראשון לא מיד תעזבי אותה ותלכי, יתנו לך להשאר איתה, ככה זה בדרך כלל. ונכון שהם מבקשים לעזוב באיזה שלב-אבל אם את לא תרגישי בטוחה-אל תלכי. יש את השלב שצריך ללכת גם אםהם בוכים, עלמנת לאפשר לגננות להתרגל אליהם ולהיפך. תנסי לחשוב חיובי, לפחות כמה שתוכלי, אולי ככה גם תשדרי לאלה שהכל יהיה בסדר. לפחות יש לך המלצות טובות על הגן שבחרת? שיהיה לכן המון בהצלחה.

../images/Emo6.gifהיידשע מאמא - טוב שאת מדלה עכשיו

ככה זה, ילד ראשון, גם אני בכיתי כשפתאום קלטתי כאלו דברים: מסיבת הברית - הייתי אילמת לחלוטין מרוב התרגשות ההצגה הראשונה בגן, אסיפות הורים כל אלו... אין ברירה, חמודה, צריך לשחרר אותם לעולם (אמרה בהחלטיות האימא שמלמדת בבית
) יהיה בסדר, נשמהההה אני סומכת עליך ! ! !

חגית

הגעתי כבר מזמן למסקנה שלנו הרבה יותר קשה לשחרר אותם, מאשר להם להשתחרר. הדמעות הללו הן כל כך טבעיות ןתרשי לי ללחוש לך בסוד שלי יש שלושה,והדמעות הללו ורגשי האשם הללו,ליוו אותי עם כל אחד מהם. פתאום הילד שלנו "פורש כנפיים",פתאום תהיה שם משהי אחרת שתהיה שם בשבלו, לא פשוט... איך אמרה העקשנית? הכי חשוב שאת תהיי בטוחה בעצמך ושלמה ואז הנחיתה של אלה תהיה רכה יותר. מעבר לכך אלה בת שנתיים,זה גיל שהיא כבר זקוקה בו לחברת ילדים ו...גם את צרכה להתאורר קצת ,כדי להיות עבורה עם כוחות חדשים. הכי חשוב - שתהיה לכן שנה טובה ורי את יודעת שאנחנו כאן,תמיד תוכלי לשים ראש ולבכות לנו.

תודה, בנות יקרות ../images/Emo24.gif

מרגישה כבר יותר טוב. היום היה מפגש הורים-ילדים עם הגן החדש. אלה שיחקה שם בשמחה אבל כמובן הקפידה להסתובב כל שתי דקות רק לוודא שאני שם. הראיתי לה את השירותים (היא גמולה שלושה חודשים, אבל לא תבקש ממישהו זר ללכת איתה) ואמרתי לה את שמות הגננות... ביום ראשון הדרדסים נשארים לבד, אבל רק לשעתיים ואם תהיה בעיה יצלצלו אלי קודם. אני מתחילה לעבוד בשבוע השני של ספטמבר אז אני מקוה שיהיה בסדר עד אז... מחירו המטורף של הגן זה התבכיינות אחרת. פשוט איך שאנחנו חיות מהיד לפה, נלמד להצטמצם עוד יותר...
תודה על ההקשבה והתמיכה... אתן נהדרות!

העקשנית

New member
../images/Emo45.gif חגית

נשמע כבר הרבה יותר טוב..... עלית מדרגה. כל הכבוד על זה שאלה כבר גמולה-אצלינו זה לקח עוד שנה!!! קחי בחשבון שבגלל שהיא כלכך צעירה-ונכנסת לגן חדש, יכולה להיות פתאום רגרסיה, או שיברח לה כי היא לא תספיק לבקש. אז בטח אמרו לכם לצייד את הילדים בבגדים רזרביים-למקרים של פנצרים. חוץ מזה-כל מה שכתבת כאן נשמע טבעי ונורמאלי. את נשמעת כבר יותר רגועה. אז כל שנותר לי זה לאחל לכן שהשנה תתחיל ברגל ימין, ושתקחי הכל בקלות יחסית..... גם אם הילדה תבכה-זה לא סוף העולם- וכולם בוכים בהתחלה-ומתרגלים. אם זה גן טוב-ויש לך המלצות אז תסמכי על הצוות שיהיה בסדר. מאחלת לך גם הצלחה בעבודה ובכלל ולגבי הצטמצמות-את מוזמנת לפנות אליי אני מעבירה קורסים בהצטמצמות, יש לי דוקטורט בנושא
שנה טובה ומתוקה!

למעלה