חזרתי מהגן

חזרתי מהגן

הבוקר הבאתי את מתן מאוחר יחסית לגן. מנהלת המעון הייתה שם ושוב ביקשתי לשוחח עימה. יצאנו למרפסת הגן והסברתי לה שלא נרגעתי לגבי אותה מטפלת, וגם שאם הרשתה לעצמה לדבר אליי כך ("את לא שפויה") אז מי יודע מה היא עלולה לעשות לבני כשאיני נמצאת. בקיצור העברתי לה את ההרגשה שאני לא בוטחת במטפלת, במיוחד אחרי ששמעתי שאתמול היא דיברה עם אם הילד שפחד מהברקים כשצעקה עליו, והתנצלה על זה שהרימה את קולה אבל אמרה שהשאר שקר. בפניי היא |דגש|לא התנצלה על אומרה "את לא שפויה" וכנראה שמנהלת הגן מגבה אותה מכיוון שלאחר ששאלתי אותה אם לא מגיעה לי התנצלות על דבריה של המטפלת כלפיי, היא אמרה לי |דגש|"לדברים אין שחר". משפט מקומם ומרגיז (היא מאמינה לה??) ולכן אין לי טעם להשאיר את מתן בגן הזה. חבל לי שכל זה קורה לפני מסיבת יום הולדתו של מתן (מחר) בגן, אבל התחלתי לחפש גן...

רותי ע

New member
מחזקת את ידייך ../images/Emo45.gif

עם כל הכאב והקושי, עשית את הדבר הנכון. אם מנהלת הגן מעדיפה את טובת המטפלת המפוקפקת על פני טובת הילדים אין למתן מה להיות שם.. ובכל זאת תנסי לעשות נתק בין הקטע של החיפושים לבין יום ההולדת בגן-מגיע לכם להנות מהאירוע.

אני הייתי דואגת שכל האמהות

האחרות בגן ישמעו על הסיפור הזה וגם על תגובתה של מנהלת הגן, וכולם יוציאו את הילדים מהגן או לחילופין בעזרת לחץ חברתי ידאגו לסילוקה של המטפלת יש לך דף קשר להורים של כל הגן לא? תתחילי להתקשר ובכל אופן בהצלחה

zimes

New member
ישמעו גם ככה. ילד שעוזב באמצע שנה

רס"ר שמועתי לא יפספס נושא כזה לשיחה.

zimes

New member
../images/Emo24.gif הכי חשוב שאת שלמה עם עצמך

לא כתבתי שאולי הפתרון הוא להחליף גן, כי הרגשתי שזו החלטה שיכולה להיות רק שלך. מה תעשי עם מתן בינתיים? תנצלו את הימים שבין גנים הכי טוב שאפשר!

limori

New member
אירית אני גאה בך!

כל הכבוד על ההחלטה והיוזמה אני מקוה מאד שאת שלמה עם עצמך. דבר נוסף עליך ליידע את כל ההורים מדוע ילדך עזב את הגן, אך עשי זאת לאחר שתמצאי גן אחר עבורו.

vered4

New member
מאחלת לכם מסיבה נחמדה

רציתי לשאול אם הגן בפיקוח, אולי שווה להתלונן. גם אם יגידו שזו מילה שלך, נגד מילה שלה, אולי היו כבר תלונות קודמות. כי מבחינתך זו פגיעה להוציא ילד בשלב כזה מהגן. בהצלחה

תודה לכולם ועדכון

את במקרה ורד של אביב? את צודקת שזה קשה להוציא ילד ממסגרת בשלב כזה. האופציה האלטרנטיבית ברגע זה היא להשאיר אותו בבית איתי. אבל ברור לי שמנהלת המעון כנראה רוצה לראות אותנו בחוץ, אם זה בגלל שהיא מעדיפה לדבוק בגרסת המטפלת ולא בגרסתי, וגם ההמנעות מהתנצלות לעומת התנצלות בפני אימו של הילד שפחד מהברקים שצעקו עליו. ברור לי שאני נחשבת ל"אמא בעייתית" ושהיא מעדיפה ל"הפטר" מהנגע הזה. הענין הוא שרוב הילדים מגיעים מוקדם והולכים ב4 אחה"צ ולכן לי יצא יותר לראות ולשמוע ול"תפוס" על חם והם לא רוצים את זה שם. עם זאת, נראה לי קצת חסר טעם להתלונן מעבר לכך. אני גם כועסת על האמא שלה סיפרתי את הדברים ושהבטיחה לשמור, אבל לא שמרה וסיפרה לאימו של הילד. עם זאת כולם קיבלו התנצלות חוץ ממני. כנראה שאמרו להם משהו שלילי בנוגע אליי כדי להרגיעם שהמטפלת בסדר ואולי אני לא? ועוד דבר: עד כה נהגתי לשלם להם כל חודשיים. בסיום דבריה היא אמרה שהיא רוצה לקבל תשלום או לששת החודשים הקרובים או שנחליט להוציאו מהגן. אז אם זו לא "דחיפה" החוצה אז מה כן?!

vered4

New member
לא נעים, אבל כנראה עדיף כך

נשמע ממה שגילית שלגננת ולמטפלת יש בעיה, וממילא החלטת להוציא אותו. באמת חשוב לחשוב איך לספר למתן, שלא יחשוב שזה באשמתו. אני לא יודעת אם אפשר להאשים את האמא שסיפרה, אם זה היה הילד שלך, לא היית רוצה לדעת? בכל מקרה תבלו מחר, ובהצלחה. (אני לא ורד של אביב).

רותי ע

New member
ולמה שלא תחפשי גן טוב לשנה הבאה שיש

בו מקום להכניס כבר השנה? לגן של עידן הצטרפו לא מזמן עוד 2. אם יש מקום אז למה שהגננת לא תרצה? ולדעתי עם ילד בן שנתיים לא כדאי להיכנס להסבר על צעקות וכאלו. פשוט להגיד לו שהגן נגמר ושעוד מעט ילך לגן אחר. ממילא בגיל הזה הם לא יודעים מה זה שנת לימודים..

אירית../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

טוב עשית! מצטרפת לכל מילה שחברותי אמרו. אבל שכחנו את מתן...
יש להסביר לו בעדינות, ולברור את המילים בקפידה. חשוב להסביר לו שהעברת אותו גן (שסביר להניח שבו יש לו חברים אהובים, ואולי הגננת אהובה עליו גם), בגלל שראית את אחת המטפלות צועקת על ילד, ואת לא חושבת שזה מעשה נכון. צריך, לדעתי, מאוד להזהר לא לשקר ואז לפול בפח הזה, וגם לא לתת לו את ההרגשה, שחס-וחלילה, בגן הבא הדבר עלול לקרות לו שוב, והוא ימצא את עצמו בגן אחר... שיהיה בהצלחה. סיגל

יום הולדת שמח למתן ואירית - כל הכבו

אני חושבת שפעלת נכון! ואבן כתבו לך הכל. ובאמת זוהי החלטה שהיתה צריכה לבוא רק ממך. ואני שמחה שאת שלמה בה! אין לי ספק שלא תצטערי על כך במגביל הייתי: מעבירה לפיקוח על הגנים!.... והכי הכי חשוב יושבת עם מתן ומסבירה לו ומנסה לדון אימו. ולאו דווקא לומר לו עוברים גן כי..... אלא : אתה זוכר שבאתי לגן ו..... אז מאד נעלבתי בשביל הילד שהמטפלת צעקה עליו ......וכו´...ולנסות לדלות ממנו את תחושותיו והרגשתו........ ותוך כדי כך לכוון אותו לעובדה שעוברים גן- בקיצור שיהיה שותף פעיל להכל.. אולי אפילו להצצה בגנים (כשלב שני- אחרי שאת תצצי בגנים)* בכל מקרה המון מזל טוב ובהצלחה והיכן אתם גרים????

למעלה