החתול מתיתיהו
New member
חזרתי מהמסע ../images/Emo70.gif ../images/Emo26.gif
יש כ"כ כ"כ כ"כ כ"כ כ"כ כ"כ הרבה מה לכתוב ולאמר, אבל כיון שאם אני אתחיל אני אצטרך איזה 300 הודעות שלמות, אני פשוט אהפוך את ההודעה שלי להודעת טיפים ופה ושם אשלב רגשות. ברשותכם אני פשוט כותב לפי מה שצץ לי בראש.
לקחת אמפי, ולשים בו שתי תיקות: שירי זיכרון שבדקתם לפני שיצאתם שהם מרגישם אתכם והתחברתם אליהם, ותיקיה של שירים רגילים עבריים בלבד, ולא רועשים בלבד, אלא קלאסיקות ישראליות נעימות כאלה. כל פעם תשמעו את התיקיה המתאימה. לפני אתרי השמדה- שירי זיכרון. כשתרצו קצת ברוח-שירים ישראליים.
לקחת מצלמה דיגיטלית טובה עם כרטיס של 2 GB. לי היה 1 ולא הספיק. שיהיה נרתיק נח למצלמה.
לא צריך נעליים מיוחדות, נעלי ספורט טובות, ובלבד שהן לא חדירות במיוחד למים.
חשוב- תמיד תמיד תמיד, בכל שלב של המסע, לעשות מה שמרגישים. כשרוקדים ו"שמים ידיים" (משלחות דתיות) אז לעצום עיניים ולהחבר למילים, ולא לחשוב מה חושבים עליכם, אפילו אם אתם בד"כ מופנמים. לא להתבייש לשים את היידים על אנשים שאינכם מכירים. לשבת בצד זה הכי טיפשי!!!!
להיות תמיד בהתחלה ליד המדריך, להתרחק מחברים שלכם, באוטובוס יש מספיק זמן לחברים. אולי כשהולכים במקומות שהם לא השמדה אפשר בדרך לפטפט קצת-אבל מרגע שהמדריך מדבר- לשתוק ולהקשיב לכל מילה.
ספר תהילים בכיס כל הזמן.
מזוודה- לקחת גדולה, שיהיה אקסטרה ספייס- זה סיוט כל בוקר להנדס את הדברים כדי שיכנסו.
נרות נשמה וגפרורים או מצית לא לשכוח. צריך 8 נרות בערך.
לעשות הסכם עם חבר טוב שיודע לצלם שאתם תצלמו אותו והוא אתכם ברגעים אותנטיים.
אם לא יוצא עם המשלחת שלכם איש עדות תחפשו משלחת אחרת. חבל לכם על הזמן במשלחת בלי איש עדות.
מי שמתלבט- תצא תצא תצא! זה מסע מדהים כ"כ!
לוודא שהפאלפון יכול לשלוח SMSים בחו"ל, ואז לשלוח להורים מס' החדר והם יתקשרו דרך המלון.
לא להדליק את הטלוויזיה בחדרים. תשכחו מזה.
לא להפריע לאורחים במלון. זה חילול ה' גדול.
בכל הבידוקים בנתב"ג ובקטוביץ'- להיות ראשונים. זה סיוט לחכות.
לקחת גטקעסים וגרביים חמות, כפפות, צעיף כובע גרב ומטרייה מתקפלת, מעיל חם ונח. לא לוותר על שום דבר.
להיזהר עם התרמוס- שלא ישפך לכם בתיק. עדיף להשאירו מחוץ לתיק.
לקנות בקרביץ את היומן המיוחד הזה לפולין, ושלא יזוז ממכם. אתם יורדים מהאוטובוס- תכתבו בנקודות על איזה דף את הרגשות ומה ששמעתם, ואז כשתעלוט לאוטובוס תפרטו. הכל פג תוך כמה ימים אז לא כדאי לדחות! יומן אגב זה חובה, מאוד מאוד תורם. ביומן תשלבו רגשות, קצת מידע טכני, וגם מה עשיתם, לאן הלכתם, מי אמר מה וכו'
לקחת דגל גדול, שתוכלו לקשור על עצמכם באתרי ההשמדה. מומלץ אחד יפה ולא כמו של בנק הפועלים.
לקחת הרבההההההההההההההההה טישו!! 2 חבילות שלמות בערך. שיהיה תמיד בכיס הרבה.
לקחת שפתון וקרם פנים- נראה לי שהפולנים שמים במים שלהם חומרים מייבשי עור-זוועה פשוט!
להקשיב לכל מילה שיוצאת מהפה של איש העדות.
לא לעשות צחוקים לא ענייניים כמו בדיחות שחורות.
כשנתקלים באנטישמיים (וכן, נתקלים) להתעלם מהם.
לשמור על הדרכון וכרטיסי הטיסה מכל משמר!!
להחליט על כמה תכונות טובות שאתם מאמצים במסע הזה, כתשובה לרוע המוחלט של הנאצים.
בבוקר לא להתעצל- לקום מוקדם, אפילו ראשונים, להגיע ראשונים לתפילה.
בלילה לא להימרח. הגעתם אחרי האוכל והתפילה ? תתקלחו, תכינו את התיקים למחר, תלכו לשיחת הסיכום ותחזרו לישון.
באוטובוס לשבת מקדימה, מיד אחרי המורים והמדריך. ככה שומעים דברים מעניינים, ומתרחקים מכל ה"קולים" שמאחורה ומרעישים ולא נותנים לישון וגם מסיחים את הדעת מהמסע. וגם הטלויזיה קרובה (יש המון סרטים)
במקומות הקשים תתחשבו על המשפחה, על דברים שירגשו אתכם. כי לפעמים איש העדות או המורים ומהדריכים לא כ"כ רגישים ולא יגרמו לכם לבכות. ברגע שבוכים פתאום הכל מובן יותר, יותר פתוחים להביט בסבל. טוב יש לי עוד המוווווווווון המוןןןן טיפים אבל אני מתקשה להיזכר קצת. אם למישהו יש שאלה ספציפית-- שישאל
יש כ"כ כ"כ כ"כ כ"כ כ"כ כ"כ הרבה מה לכתוב ולאמר, אבל כיון שאם אני אתחיל אני אצטרך איזה 300 הודעות שלמות, אני פשוט אהפוך את ההודעה שלי להודעת טיפים ופה ושם אשלב רגשות. ברשותכם אני פשוט כותב לפי מה שצץ לי בראש.