חזרתי מהמסע

חזרתי מהמסע ../images/Emo70.gif ../images/Emo26.gif

יש כ"כ כ"כ כ"כ כ"כ כ"כ כ"כ הרבה מה לכתוב ולאמר, אבל כיון שאם אני אתחיל אני אצטרך איזה 300 הודעות שלמות, אני פשוט אהפוך את ההודעה שלי להודעת טיפים ופה ושם אשלב רגשות. ברשותכם אני פשוט כותב לפי מה שצץ לי בראש.
לקחת אמפי, ולשים בו שתי תיקות: שירי זיכרון שבדקתם לפני שיצאתם שהם מרגישם אתכם והתחברתם אליהם, ותיקיה של שירים רגילים עבריים בלבד, ולא רועשים בלבד, אלא קלאסיקות ישראליות נעימות כאלה. כל פעם תשמעו את התיקיה המתאימה. לפני אתרי השמדה- שירי זיכרון. כשתרצו קצת ברוח-שירים ישראליים.
לקחת מצלמה דיגיטלית טובה עם כרטיס של 2 GB. לי היה 1 ולא הספיק. שיהיה נרתיק נח למצלמה.
לא צריך נעליים מיוחדות, נעלי ספורט טובות, ובלבד שהן לא חדירות במיוחד למים.
חשוב- תמיד תמיד תמיד, בכל שלב של המסע, לעשות מה שמרגישים. כשרוקדים ו"שמים ידיים" (משלחות דתיות) אז לעצום עיניים ולהחבר למילים, ולא לחשוב מה חושבים עליכם, אפילו אם אתם בד"כ מופנמים. לא להתבייש לשים את היידים על אנשים שאינכם מכירים. לשבת בצד זה הכי טיפשי!!!!
להיות תמיד בהתחלה ליד המדריך, להתרחק מחברים שלכם, באוטובוס יש מספיק זמן לחברים. אולי כשהולכים במקומות שהם לא השמדה אפשר בדרך לפטפט קצת-אבל מרגע שהמדריך מדבר- לשתוק ולהקשיב לכל מילה.
ספר תהילים בכיס כל הזמן.
מזוודה- לקחת גדולה, שיהיה אקסטרה ספייס- זה סיוט כל בוקר להנדס את הדברים כדי שיכנסו.
נרות נשמה וגפרורים או מצית לא לשכוח. צריך 8 נרות בערך.
לעשות הסכם עם חבר טוב שיודע לצלם שאתם תצלמו אותו והוא אתכם ברגעים אותנטיים.
אם לא יוצא עם המשלחת שלכם איש עדות תחפשו משלחת אחרת. חבל לכם על הזמן במשלחת בלי איש עדות.
מי שמתלבט- תצא תצא תצא! זה מסע מדהים כ"כ!
לוודא שהפאלפון יכול לשלוח SMSים בחו"ל, ואז לשלוח להורים מס' החדר והם יתקשרו דרך המלון.
לא להדליק את הטלוויזיה בחדרים. תשכחו מזה.
לא להפריע לאורחים במלון. זה חילול ה' גדול.
בכל הבידוקים בנתב"ג ובקטוביץ'- להיות ראשונים. זה סיוט לחכות.
לקחת גטקעסים וגרביים חמות, כפפות, צעיף כובע גרב ומטרייה מתקפלת, מעיל חם ונח. לא לוותר על שום דבר.
להיזהר עם התרמוס- שלא ישפך לכם בתיק. עדיף להשאירו מחוץ לתיק.
לקנות בקרביץ את היומן המיוחד הזה לפולין, ושלא יזוז ממכם. אתם יורדים מהאוטובוס- תכתבו בנקודות על איזה דף את הרגשות ומה ששמעתם, ואז כשתעלוט לאוטובוס תפרטו. הכל פג תוך כמה ימים אז לא כדאי לדחות! יומן אגב זה חובה, מאוד מאוד תורם. ביומן תשלבו רגשות, קצת מידע טכני, וגם מה עשיתם, לאן הלכתם, מי אמר מה וכו'
לקחת דגל גדול, שתוכלו לקשור על עצמכם באתרי ההשמדה. מומלץ אחד יפה ולא כמו של בנק הפועלים.
לקחת הרבההההההההההההההההה טישו!! 2 חבילות שלמות בערך. שיהיה תמיד בכיס הרבה.
לקחת שפתון וקרם פנים- נראה לי שהפולנים שמים במים שלהם חומרים מייבשי עור-זוועה פשוט!
להקשיב לכל מילה שיוצאת מהפה של איש העדות.
לא לעשות צחוקים לא ענייניים כמו בדיחות שחורות.
כשנתקלים באנטישמיים (וכן, נתקלים) להתעלם מהם.
לשמור על הדרכון וכרטיסי הטיסה מכל משמר!!
להחליט על כמה תכונות טובות שאתם מאמצים במסע הזה, כתשובה לרוע המוחלט של הנאצים.
בבוקר לא להתעצל- לקום מוקדם, אפילו ראשונים, להגיע ראשונים לתפילה.
בלילה לא להימרח. הגעתם אחרי האוכל והתפילה ? תתקלחו, תכינו את התיקים למחר, תלכו לשיחת הסיכום ותחזרו לישון.
באוטובוס לשבת מקדימה, מיד אחרי המורים והמדריך. ככה שומעים דברים מעניינים, ומתרחקים מכל ה"קולים" שמאחורה ומרעישים ולא נותנים לישון וגם מסיחים את הדעת מהמסע. וגם הטלויזיה קרובה (יש המון סרטים)
במקומות הקשים תתחשבו על המשפחה, על דברים שירגשו אתכם. כי לפעמים איש העדות או המורים ומהדריכים לא כ"כ רגישים ולא יגרמו לכם לבכות. ברגע שבוכים פתאום הכל מובן יותר, יותר פתוחים להביט בסבל. טוב יש לי עוד המוווווווווון המוןןןן טיפים אבל אני מתקשה להיזכר קצת. אם למישהו יש שאלה ספציפית-- שישאל

snier1991

New member
למה לא טלוויזיה?

ובדיחות שחורות שולטות יש כל כך הרבה חומר אפשרי חוץ מהקרמים מה לא אומרים וכדיא לקנות? וכמה קר אני יוצא יום שני ואני לא ממש יודע איך להיערך?

טלויזיה

רוב הערוצים עולים כסף וההודעה שהערוץ עולה כסף עולה לאחר מספר דקות אל מיד ההזמנה מתבצעת הערוצים עולים יקר.. אין גם מה לראות כי הכל פולנית..

שירנות

New member
בדיחות שחורות שולטות?!?../images/Emo2.gif

תגיד אתה שם לב למה שאתה מוציא מהפה? בשביל מה אתה יוצא בכלל? זה עניין רציני ולא צוחקים על זה...וגם אם בא לך לצחוק לא הייתי ממליצה לפרסם את זה ברבים... טיפת טאקט לא תזיק פה אתה לא חושב? אני מקווה שזה רק נשמע רע ושזה לא באמת הכוונה שלך.... ואל תדאג לא יהיה לך כל כך זמן לטלוויזיה,אנחנו עברנו 2 מלונות,בשתיהם היו טלויזיות ובאף אחד לא פתחנו אותם...באחד מהמלונות חברה שלי אפילו לא שמה לב שיש טלוויזיה.הלוח זמנים ממש לחוץ מגיעים מאוד מאוחר למלון עייפים ומותשים לגמרי רק רוצים לאכול להתקלח ולישון...ואם יש קצת זמן אז בדרך כלל רוצים להיות קצת עם החברים להפיג קצת את הבאסה שנאגרת במשך היום לצחוק קצת לנגן לשיר כל מני כאלה...וחוץ מזה,זה פולין...מה יש לראות בטלוויזיה?הכל בפולנית.... בקשר לקניות אין לי מושג,אם אני יחשוב על משו מאוחר יותר אני יכתוב... בכל מקרה שיהיה לך מסע מוצלח ומשמעותי:) אני מקווה שתדע לכבד את המעמד שאתה נמצא בו ולא לעשות שטויות ובדיחות שחורות כי זה באמת לא לעניין...

snier1991

New member
אין שום דבר רע בבדיחות שחורות

כל עוד עושים את זה בכמות סבירה ולא עושים את זה מול איש עדות\ביתן באושוויץ אני לא רואה בזה דבר רע עם כל הזוועות שרואים הומור כזה יכול להקהל עלייך ולעזור לך להקל ולהמשיך לחיות

Efrat K

New member
שתיים?אנחנו עברנו 3 מלונות ב8 ימים

עכשיו כשאני משחזרת את זה,זה כל כך הזוי! המלון הכי יפה והכי מעוצב היה מלון שישנו בו לילה אחד בלובלין(אירופה).

שירנות

New member
חח כן...

המרכזת של הנסיעות לפולין בבצפר אמרה שהיה לנו ממש מזל שהצליחו לסדר לנו שנעבור רק 2 בתי מלון כל המסע,היא אמרה שבדרך כלל אנשים עוברים אפילו 4 בתי מלון... וזה גם התחלק ממש טוב,חצי מהימים במלון אחד חצי במלון השני... איזה מזל,אני לא רוצה לחשוב איזה סיוט זה לסדר כל יומיים את המזוודה הענקית הזאת
:)

Efrat K

New member
לסדר מזוודה לא היה סיוט כי עשיתי את זה מהר

הסיוט היה לקום את זה ב5 לפנות בוקר כי אלה הן השעות שהיינו צריכות לקום כל יום(חוץ משבת שנתנו לנו לישון עד 9).

jack90

New member
ברוך שובך!!!!!

אני מקווה שלקחת המון מהמסע הזה, יש לי כמה הערות על הדברים שאמרת..... 1.לא להתרחק מהחברים ומה"ערסים-קולים" אלא להקרב אליהם ותגלה אנשים אחרים....... 2.אני מסכים שלא צריך להדליק אבל אין מה לעשות שיש מנצ'סטר-צ'לסי....... 3.יש שתי טלויזיות וגם מיקרופון באוטובוס ככה שמי שגם יושב מאחורה לא "נדפק". חוץ מזה אני מסכים איתך בהכל ובמיוחד בקטע של לא להתבייש ולהיפתח לכולם-זה חשוב!!!!!!!

jack90

New member
אגב, איפה אתה לומד?????

ומי היה איש העדות שלכם??

שירנות

New member
ברוך הבא....

אחלה טיפים,צודק בכל הדברים וברור שבקטע של לעשות מה שמרגישים,ושכשבוכים מרגישים הכל ומבינים את הכל טיפה יותר טוב....

קודם כל, ברוך שובך../images/Emo70.gif

אני חייבת לציין שלא הסכמתי עם הרבה דברים שכתבת פה, אבל בעיקר עם זה ש"חייבים לבכות כדי להרגיש". זה כל כך לא נכון. אתה ממש לא חייב לבכות כדי להרגיש. זה שלא בכית באשוויץ לא אומר כלום..

שירנות

New member
...

אמממ...סליחה שאני ככה מתפרצת:/ תראה גם אני לא בכיתי הרבה במסע...האמת היא שכמעט לא בכיתי בכלל....והרגשתי המון גם כשלא בכיתי,אבל כשהייתי במאיידנק נשברתי ובכיתי ופתאום הכל נעשה טיפה יותר ברור...פתאום הבנתי והתחברתי טיפה יותר מבכל שאר המקומות כי אין מה לעשות...בסופו של דבר זה עושה משו... שוב לא שבשאר המקומות כשלא בכיתי לא הרגשתי כלום אבל כשבכיתי הכל נעשה טיפה יותר מובן... אני לא ממש יודעת להסביר את זה...

תראי, גם אני בכיתי פעם אחת במסע,

כשכבר הכל "התפרץ" אבל עדין, אחד המקומות שבהם הכי התרגשתי והתחלתי לנסות להבין את ה"שואה" היה בצריף עם הנעלים במאידנק.. פשוט הסתובבתי שם ולא הבנתי, איך. למה.. ולא בכיתי, אבל זה לא אומר שהמקום הזה לא ריגש אותי והיה אחד המקומות המשמעותיים בשבילי במסע.. אני פשוט מנסה להגיד שלא חובה לבכות כדי להרגיש. יש אנשים שמבטאים בצורה אחרת את הרגשות שלהם.. לאו דווקא בלבכות.

subliminalit1

New member
גם אני חזרתי עכשיו מהמסע!

בחמישי בבוקר יותר נכון מאיזה בית ספר אתה?

למעלה