חזרתי מהמספרה ומטיפול שיניים

אתי@

New member
חזרתי מהמספרה ומטיפול שיניים ../images/Emo5.gif

שני המקומות לא חביבים עלי במיוחד...
במספרה לא הייתי לפחות שנתיים ורונן היה מספר אותי מידי פעם. אני כל כך שונאת ללכת למספרה, לשמוע את הקשקשת הרדודה, לסרב 10 פעמים לקפה ולענות לכל ממי ומותק...
אבל הגעתי למצב שכבר אי אפשר לברוח מזה, חייבים לגזור את השיער כמו שצריך, ישר ומסודר. אז שלא תחשבו שעשיתי משהו מהפכני בראש
רק יישרתי וקיצרתי אבל גם בשביל זה הייתי צריכה תעצומות נפש
בכל אופן אחרי ההקדמה הארוכה... השאלה הגדולה - כמה טיפ משאירים ולמי? היתה בחורה אחת שחפפה לי, בחור אחר שסיפר אותי, ובמקרה הוא גם עשה לי פן, אבל זה מקרה כי שמתי לב שאצל נשים אחרות שישבו שם מישהו אחר עשה את הפן. אף אחד מהנ"ל לא הבעלים של המספרה. הייתי צריכה להשאיר טיפ גם לחופפת וגם לספר? כמה? (התספורת עלתה 140 ש"ח). חייבת לשמוע את דעתכם (אני רוצה לדעת אם יצאתי קמצנית
)

הילית*

New member
אולי אני אשמע קמצנית

אבל אני לא משאירה טיפ במספרה. אחרי שאני יוצאת עם צבע, תספורת ופן וללא 280 ש"ח אני לא חושבת שאני צריכה להוסיף משהו. ואת יודעת מה גם עם תספורת פשוטה כמו שלך ב- 140 ש"ח לא צריך להוסיף. הם מקבלים מספיק כסף אז למה שלא ישלמו לעובדים שלהם כמו שצריך ? מלבד במסעדות המקום היחיד שאני נותנת טיפ זה בשטיפת האוטו ובמיוחד אם אני רואה שהאדם ששטף לי את האוטו "השקיע" ולא סתם ניגב...

shelycat

New member
גם אני בקמצנים.........

אני גם שייכת לאלו שלא ממש חושבים על להשאיר טיפ לחופף ולפניסטית מהסיבה המאוד פשוטה הספר שלי הוא אמנם מצויין אבל בהתאם המחירים ובמחיר הלא מועט שלו אני בהחלט מצפה שהקפה/מים/תה/עוגייה....וכמובן הפן(מי שראתה אותי יודעת שאני לא צריכה כי השיער שלי מתייבש חלק לחלוטין) וחפיפת השיער הם חלק מהשרות ומהמחיר הגלובלי מבחינתי. אולי כשאני אזדקן/אתבגר יותר והתחזוק השוטף של השיער שלי ידרוש יותר תשומי אני אתחיל לאשאיר טיפים לכל אלו שציינתי בינתיים לא נראה לי.

רחלילי

New member
לא להסחף 5 שח זה יפה מאד

140 שח זה לא מעט כסף לתספורת. כלומר זה נהוג ככה בהרבה מקומות אבל זה לא מעט. הכסף הולך לבעל המקום שמחלק אותו בין העובדים בדרך כלשהי. 5 שח זה יפה מאד כככה אני משאירה. אגב אם תחשבי כמה החופף עושה לשעה רק מהטיפים תגלי שהוא מרוויח הרבה יותר משכר סטודנט...והכל נקי!

רחלילי

New member
רגע אני רוצה להבין!

140 שח על יישור? חצופים! זה מזכיר לי לפני 8 שנים עברתי את הכביש למספרה השכונתית שליד המכולת אמרתי להם: אני אבוא חפופה רק תיישרו לי ובלי לייבש ובלי פן וכלום כמה יעלה אמרו לי 80!!!!! שח לפני 8 שנים לדעתי זה מקביל ל-140 זו פשוט חוצפה לדעתי. אגב אתמול כאן במודיעין מצאתי מספרה נחמדה שלוקחים "Rק" 100 שח לתספורת וזה מממממש זול יחסית למחירים שלוקחים כאן שאכן סובבים סביב 140-150. ואני חושבת לעצמי שפסיכולוג שלמד לפחות 5 שנים + ועשה לפחות 4 שנות התמחות של 1500 ברוטו לחודש לוקח לשעה פחות ממה שהם לוקחים לשעה הספרים (תספורת לוקחת מממש לא יותר מרבע שעה). אז אולי אני צריכה לעשות הסבה מקצועית.

אתי@

New member
תודה בנות ../images/Emo24.gif

קודם כל, אני מסכימה עם כולכן שלשלם טיפ לחופפת/ספר/פניסט זה לחלוטין מיותר, הרי הם מרויחים משכורת. העניין הוא שאני יודעת שככה נהוג, ורציתי להפוך את המספרה הזאת ל´קבועה´, ככה שלא רציתי לעשות לעצמי שם רע על ההתחלה
(דרך אגב, גם למלצר אנחנו משלמים טיפ, למרות שהיום המעסיקים חייבים לשלם להם משכורת!!!). בכל אופן אני אשמח לשמוע אם יש בנות שחושבות אחרת. מעניין אותי לשמוע נימוק לצד השני, אם יש כזה
ורחלי, בקשר למחיר התספורת - את כל כך צודקת
140 ש"ח זה המון כסף בשביל 1/4 שעה עבודה של יישור השיער (אפילו בלי דירוג או כל ´שכלול´ אחר), וגם אני עדיפה לבוא חפופה (שונאת שחופפים לי, תמיד נשבר לי הצוואר), אבל השלמתי עם המחיר, משום שהוא לא יוצא דופן, ויש גם יותר יקר. הבעיה היא שבתחום הזה אי אפשר לעשות "מרד צרכנים". מה, נשים יפסיקו להסתפר ולצבוע
בחיים לא
בעיקר לא בחולון...

רחלילי

New member
שבירת הצוואר

כמה מוכר זה כל כך מעצבן והרגע הבנתי שזה לא רק בעיה שלי תמיד חשבתי שבגלל שאני גבוהה אז אני משהו בי פגום עבור הכסאות הללו. מסתבר שלא ממש? או שגם את מאד גבוהה? לגבי מרד: צביעה זה משהו שאפשר בהחלט לעשות לבד - שנים שהייתי צובעת לעצמי שיער וגם לחברה שלי שלקח שנים לשכנע אותה שהיא תא צריכה לשלם על זה לספר...היום אני עושה לה לבד גם שפם!!! (אמרתי לכן-הסבה מקצועית) ושבוע שעבר לימדתי את הקוסמטיקאית שלי איך עושים שפם עם חוט. לפני שבוע העליתי כאן נושא דומה כי המון כסף הולך על הדברים האלה אבל יש דברים שאי אפשר לעשות לבד כמו יש אזורים ברגליים שאי אפשר לבד לעשות וחייבים שיהיה מישהו אחר שיעשה. (אצלנו בעקבות הדיון יש מתנדב ואני עדיין לא שוכרת את שרותיו). לסיום: מה שאפשר לעשות לבד אני אעשה לבד ומה שלא-לא! אגב שנים הייתי מספרת את עצמי תספורות של חבל על הזמן קוצים קארה קצר ומה שאת לא רוצה שלא לדבר על סתם יישור". היום אני מרגישה קצת זקנה לזה, מעדיפה שיעשו לי את זה... והולכת רק פעם ב... כי חראם.

אתי@

New member
זה לא את פגומה, זה הכסא ../images/Emo6.gif

לא לא גבוהה במיוחד. ממוצעת לגמרי

יעלי2

New member
את מתכוונת להפוך את המיספרה

לקבועה? זאת אומרת שאת בונה על זה שגם הפיניסט, הספר והחופפת יהיו שם עוד שנתיים כשתאזרי אומץ ללכת לשם שוב?
אגב, למי הלכת אם מותר?

אתי@

New member
../images/Emo6.gif חשבתי לנסות ללכת לפחות כל

חודשיים-שלושה...
הלכתי למספרה שנקראת ´דורון´ (נחשי ע"ש מי...
) בנאות רחל. מכל המספרות הרבות שם זאת נראית הכי סטייליסטית. את רואה איך אני בוחרת מספרה

יעלי2

New member
../images/Emo6.gif

אני הולכת לאמיר (נחשי על שם מי...
)? קצת אחרי סוקולוב וחנקין לכיוון מזרח (ליד החנות פרחים). הוא בסדר גמור. אני ממליצה אם יבוא לך לגוון. מה את אומרת? שאני אגיד לו לרשום אותך ל 30/8/2004?

אתי@

New member
אז תדעי לך שהייתי מסתפרת אצלו עוד

כשהייתי ממש קטנה והוא עוד לא היה מפורסם... היתה לו מספרה ברחוב מונטיפיורי, וזה היה די קרוב לבית שלי אז

שמופית

New member
אני מאנשי הטיפים......

יש לי מספרה קבועה כבר שנים ואני בד"כ משאירה לחופפת 10-15 ש"ח, ואם תמיר בא להסתפר איתי אז אפילו 20 ש"ח טיפ. אני גם נוהגת לתת טיפ לנהגי המוניות ואני מניחה שיש עוד בעלי תפקידים במשק שקיבלו ממני טיפ, רק אני לא זוכרת כרגע
אני לא אומרת שאני מפזרת כספים בלי הכרה בחוץ, אבל יודעת לצ´פר כאלה שמשרתים אותי טוב - זה עושה לי כיף וזה עושה להם כיף

אתי@

New member
ובמקרה שלי, היית משאירה גם לספר?

כלומר סה"כ 30 ש"ח טיפים?

שמופית

New member
לא ../images/Emo70.gif...................

במקרה שלך אני מניחה שהייתי נותנת לחופפת 5 שקלים ולספר 5-10 ש"ח
אבל זו באמת סוגיה מעניינת שגם אני תמיד מתלבטת לגביה. אצלי למשל, הספר הוא בעל המספרה כך שאני לא נותנת לו טיפ (ברור), אבל גם אני אשמח לשמוע מעוד בנות מה הן עושות עם הטיפ במספרה ובכלל...

אם כבר עוסקים בנושא

שאלה מקצועית, בתור אחת שבחיים עוד לא נכנסה למספרה- יש לי רעמת שיער עד הישבן- בלונדינית ומתולתלת. לקראת ראש השנה בא לי שינוי= לצבוע לשחור+ להסתפר עד לקו החזיה בערך, ואולי לעשות פיניש עם איזה פן חלק. בהתחשב בעובדה שאין לי גרוש (מובטלת+ במינוס היסטרי) ובעובדה שאני יכולה להסתפר לבד בבית (ככה עשיתי כל החיים) האם כדאי לעשות שינוי צבע כזה דרמתי בבית?לא יצא לי שיער ירוק או משהו? כמה קופסאות צבע צריך לשיער ארוך?

סיגל2

New member
גם אני לא משלמת טיפים במספרה

כי באמת הסכומים שהם לוקחים הם גבוהים. לאתי יש גם את המספרה של מוטי במרכז נאות רחל שהיא מספרה ותיקה מאד הקיימת שם עוד מימי ילדותי והספר הוא טוב. אני חושבת שהוא גם לוקח מחירים סבירים אז כדאי לבדוק. להיידי, אם זו צביעה ראשונה הייתי מציעה שתעשי זאת במספרה ותראי את התוצאה אחרי כן תנסי לעשות זאת לבד בבית. כמו כן תנסי לראות בכמה שפופרות הספר משתמש כדי לכסות את כל השיער. בהצלחה

למעלה