חזרתי מהניתוח
ויש לי כמה שאלות.

CentaurX

New member
חזרתי מהניתוח../images/Emo70.gif ויש לי כמה שאלות.

אני עדיין מנסה להתאושש ויש לי גבס על כל הזרוע(ביד שמאל, כולל כף היד). אך בכללי אני בסדר גמור :) כעת לשאלה שלי: אני מעוניין לקנות מספר גדול של דפים בערך 400 השאלה היא מה הגודל המומלץ? אני חשבתי על הגודל 15X15 נראה לי זה יספיק אבל אני רוצה טעויות. שאלה שנייה, כמה ימי עבודה ידרש עד שיגיע אלי המשלוח? האם זה מצריך דמי משלוח? אם כן כמה? ואיך אקבל את המשלוח? עד הבית או בדואר רשום? האתר שאני מעוניין לרכוש ממנו את הדפים הוא: www.origami.co.il תודה רבה לעוזרים.

bshuval

New member
Some Answers

Unfortunately, the computer I am working on has no Hebrew support, so I have to type in English. What do you want the paper for? In the past, I used to fold exclusively from 15x15cm sheets. While there are many many things you can make, with good results, from 15x15 sheets, it limits you. Unless you are a very accomplished folder who can fold very small, there are many folds for which 15x15 is simply not enough. If I were to buy such a large amount of paper, I would buy it in several different sizes. I would buy some packs of 10x10cm sheets, for folding modulars (The IOC's small paper is great. It is cut into precise squares, and you can buy many single-color packs). 15x15 and 20x20 for general folding. I would also order the paper in single-color packs (i.e. all red, or all black).Otherwise, you may run out of an important color (say you want to fold zebras or pandas and you don't have any black paper!)​

CentaurX

New member
תודה, פשוט קניתי 3 ספרים ובשני

הספרים רשום שגודל 15X15 יהיה מצויין. אז בגלל זה אני מזמין את הגודל הזה. הספרים שרכשתי הם: "חדוות האוריגמי" - קוניהיקו קאסאהארה "פלאי האוריגמי" - קוניהיקו קאסאהארה "אוריגמי - בקלי קלות" - קוניהיקו קאסאהארה מקווה שספרים אלה מספיק טובים כי אחרי עיון של שעה, הסתבר לי שהוא די מובן ולא כל כך מסובך בשבילי(בתור אחד שרק מתחיל עכשיו). את הספר "קסמי האוריגמי" לא מצאתי בחנות אני אבדוק בחנות אחרת בקרוב. בנוגע לדפים אין לי מושג מה לקנות וכמה, אני מתכוון לקפל ולתרגל הרבה מהספרים שרכשתי. חוץ מזה אני צריך עדיין מידע בנוגע למשלוח וכמה זמן זה לוקח עד שאני מקבל אותו. תודה. :)

bshuval

New member
ספרים וזמנים

לגבי זמני משלוח וכל השאלות הנ"ל - אני מציע שתתקשר למרכז הישראלי לאוריגאמי בטלפון 03-7513483. תנסה בערך ב-11 בבוקר. שרה, מזכירת המרכז, תשמח לענות לך על השאלות האלה. לגבי הספרים. אני ממליץ לך בהחלט לנסות ולמצוא את "קסמי אוריגמי" גם כן, משום שהוא הטוב (לדעתי) בסדרה. הוא אפילו מכיל שני תרשימי קפלים (קלים! אפילו אני הצלחתי אותם), ומידע מעניין אחר. הספרים מאד נחמדים, ויספקו לך שעות רבות של הנאה. זה נכון שאת רוב הדגמים שם ניתן לקפל מנייר של 15 על 15, לא תמיד תוכל לקבל תוצאות טובות. (תראה, לדוגמה את התצוגה של הרמן מריאנו באתר של גלעד אהרוני. הוא מקפל מדהים)

CentaurX

New member
תודה, אז אני אלך רק על הגודל

20X20 וזה אמור להספיק לא? אבל היום למשל ניסיתי להכין כלב מ-2 חלקים(2 דפים) ויצא שהראש של הכלב גדול פי 2 מהגוף, אז במקרים כאלה יש צורך בדפים קטנים יותר לא? אז אולי אני ארכוש דפים בגודל 20X20 וגם 10X10 ? או 20X20 ו- 15X15 ? אול ישמע לך ולאחרים המנוסים יותר שאני יותר מידי בררני בנוגע לגדלים של הדפים אז מתנצל מראש פשוט זה חדש לי. תודה :)

bshuval

New member
כן ולא

ישנם הרבה קיפולים בהם דווקא נייר קטן עדיף. לדוגמה, הציפור המרפרפת טובה מאד מנייר של 15 על 15, ופחות מנייר של 20 על 20. העגור המסורתי טוב מאד מנייר של 7.5 על 7.5 ס"מ (ואפילו ישנן חבילות נייר שנקראות crane paper בגודל זה בדיוק). תמיד כדאי שיהיה לך אוסף של גדלים בבית. לי יש כל מיני גדלים: 7.5, 10, 15, 18, 19, 20, 24 (רשמתי רק צד אחד של הריבוע). כמו כן, יש לי מלבני A4, שטובים מאד להרבה קיפולים לאחרונה. יש לי גם גליונות נייר גדולים מהם אני חותך ריבועים (אבל אני מתעצל ועושה זאת לעיתים נדירות). אני גם (לעיתים עוד יותר נדירות) מכין "טישו-פויל" לקיפול ממנו. בכל אופן, אל תקנה "סטוק" מגודל אחד. תקנה מגוון של כמה גדלים וכמה צבעים. אני מדגיש שלדעתי עדיף לך לקנות חבילות נייר בצבע אחד ולא חבילה המכילה את כל הצבעים. (אחרת, תראה שמהר מאד נגמרים לך השחורים, האדומים, הכחולים, והירוקים; ואתה נשאר עם סגולים, כתומים, ורודים וחומים שאין מה לעשות איתם). אני ממליץ שתקנה את כל הגדלים. בספר חדוות אוריגמי ישנם דגמי חוליות מצוינים (התמניון הקובי שם נהדר), והנייר בגודל 10 על 10 מצויין עבור זה. אגב, אני ב-10 שנות הקיפול הראשונות שלי (עד גיל 18 בערך) קיפלתי אך ורק מנייר כרומו יחסית עבה. ליד עבודתה של אמא שלי היה בית דפוס, והם חתכו לי שאריות משוליים של פוסטרים לריבועים בגודל 11 על 11. הריבועים לא היו מאד ריבועיים, והנייר היה עבה ולא טוב לקיפול כלל. אבל אז לא ידעתי זאת. אני מתפלא שבכלל הצלחתי לקפל דברים (ואפילו דברים יחסית מסובכים דאז). היום אני לא מבין איך בכלל הצלחתי לקפל דגמים מנייר כזה (למרות שהוא טוב מאד לדגמים מסוימים). הסטוק שהיה לי היה כל כך גדול שעדיין יש לי ערמה של הדפים האלה!

CentaurX

New member
תודה אבל באתר האוריגמי הישראלי

ישנם רק 3 מידות והם: 10X10 15X15 20X20 יש לי בבית דפים A4 בשפע אבל הם לבנים ולא ממש יפה שהכל לבן, חוץ מזה זה מפרך כל פעם לחתוך לריבוע כל פעם. ולא ממש בא לי להתחיל דפים בגדלים שונים זה מפרך.. חוץ מזה את הקיפול הראשון שעשיתי היום(קיפול "כלב") עשיתי זאת שידי השמאלית בגבס! זה לא היה קל אבל סיימתי ולא יצא יפה רק בגלל שהוא כולו לבן. אינני מבין בסוגים של הדפים שהזכרת, אבל האם עובי של הדפים של A4 טובים מספיק? ותודה על המספר הטלפון שנתת לי אני אתקשר אליהם לבירור. אגב הגלריה של הרמן מריאנו לא מצאתי.. אם תוכל לתת לי קישור ישיר אודה לך מאוד. תודה רבה על זמנך ועזרתך :)

CentaurX

New member
תיקון משפט לא תקין...

שכתבתי: "ולא ממש בא לי להתחיל דפים בגדלים שונים זה מפרך.. " החסרתי מילה אז הנה התיקון: "ולא ממש בא לי להתחיל לחתוך דפים בגדלים שונים זה מפרך.. " סליחה ותודה שוב.

bshuval

New member
גלריה

יש קיפולים עבורם נייר A4 הוא בעובי מצוין, ויש כאלה שלא. אני באמת לא מומחה לבחירת סוג ועובי הנייר לקיפול מסוים. תנסה בסוגי ניירות שונים ותראה מה יוצא לך. נייר A4, אגב, ניתן לרכוש גם צבעוני באופיס דיפו. בקישורים שמתי קישור ישיר לגלריה של הרמן מריאנו, אך גם לאתר של גלעד אהרוני (הקישור מהאתר שלו). האתר שלו הוא אחד האתרים הטובים ביותר (לדעתי) באוריגמי. הוא מכיל גלריה נהדרת וגם ביקורות ספרים מצוינות (הוא האתר המכיל הכי הרבה ביקורות (והמלצות) ספרי אוריגמי בעולם). מאד מומלץ לבקר שם.

CentaurX

New member
תודה רבה על הקישורים אני כבר

היכרתי את האתר של גילעד ואכן הוא מעולה והוא כבר מזמן במועדפים שלי :) בקשר לדפים אני חושב שאקנה כמה מכל גודל מהאתר האוריגמי (כל סוגי הגדלים שיש שם) ובקשר לגדלים האחרים שאין אני כנראה אחתוך בעצמי מנייר A4 אין ברירה. הבנתי שיש כל מיני סוגים של דפים האם תוכל לתת לי כמה שמות? לא הרבה רק היותר טובים. אני אשמח לראות גם תמונות להמחשה(אם יש) לסוגי הדפים השונים. תודה וסליחה על השאלות והבקשות הרבות. :)

mirigami

New member
יש גם נייר בגודל 50 \50

דו צדדי וחד צדדי אם אתה עושה משלוח של דפים ספרים וחוברות תאמר לשרה שעושה את ההזמנה שתתן לך 5 דפים 50 \50 מתנה מאיתנו. ודרך אגב יש גם דפים 10\10 יש דו צדדי לקיפולים שאתה לא רוצה שיראו לבן (שילוב של שני צבעים בעבודה. ויש קשת מעבר למשל צהוב עם ירוק בפינות שהם דפים מאוד יפים ומגוונים. ויש לנו דפים מיפן ,יותר יקרים אבל מעניינים. החלמה מהירה מירי גולן מנהלת ומיסדת המרכז הישראלי לאוריגאמי

yepeled

New member
דף דו צבעי

מחפש דף צד אחד כתום צד שני שחור עבור קיפול של צבעוני.

CentaurX

New member
למירי שלום.

תודה על המענה המלא והאיחולים להחלמה :) אם תראי כמה הודעות למעלה תראי שכבר רכשתי 3 ספרים ועד כה הצלחתי לקפל אחד מושלם והקיפול הוא: טווס יצא מרשים מאוד ואני מרוצה! עשיתי אותו בחצי שעה ועם יד אחת ללא עזרה מאחרים. רק שהוא כולו לבן ואם היה בצבע זה היה מרשים ביותר. אני כרגע מעוניין להזמין רק דפים מכל הגדלים בערך חבילה אחת או שתיים מכל סוג ומכל גודל. התקשרתי לברר בנוגע למשלוח ואמרו לי שזה יגיע אליי תוך שבועיים זה נכון? פשוט עוד שבועיים אני חוזר לשיגרה ולעבודה ורציתי כבר השבוע לעבוד עם הספרים. תודה רבה ולילה טוב קנטאור.

mirigami

New member
משלוח דפים

שלום לך, כשאתה מזמין דפים תאמר שדיברת עם מירי וחשוב לך שהמשלוח יגיע בהקדם. האמת זה נשלח בדואר רשום ונניח שתעשה הזמנה יום ראשון , אם תעשה בבוקר ושרה תשלח ביום ראשון יתכן ותקבל תוך כמה ימים ויתכן תוך שבוע זה תלוי ברשות הדואר. אם אתה גר קרוב אולי תבקש ממישהו לקפוץ אלינו ולרכוש את הדפים. שראה אומרת שבועיים כדי שבמידה והמשלוח יתעכב בדואר כדי להבטיח שבמידה ותהיה בעיה לא תתאכזב. בכל מקרה גם אם אתה מזמין דפים עדיין תבקש משרה את הדפים שהבטחתי לך ללא תשלום! החלמה מהירה מירי

CentaurX

New member
למירי שלום.

האם אתם נמצאים ברמת גן כמו שרשום באתר האוריגמי הישראלי(אשר רשום בסוף האתר, למטה)? אם כן אז המשלוח לא תיקח הרבה זמן נראה לי, כי אני מבת ים. בדואר זה בדרך כלל 3-4 ימי עבודה אבל זה גם תלוי כמה זמן יקח לכם(במרכז האוריגמי הישראלי) לשלוח את המוצר אל הדואר. תודה רבה על השי :) צהריים טובים, קנטאור.

למעלה