חזרתי מהצפון והנה הפירוט של הטיול

חזרתי מהצפון והנה הפירוט של הטיול

בכמה שיותר מילים, תהנו, תגיבו ותשאלו :) תמונות ספורות ישוחררו לחברי הפורום בהמשך... הסיפור נכתב בשתי הודעות מכיוון שתפוז נותנים עד 6500 תווים להודעה.. הודעה זאת מוקדשת לפי סדר א-ב: אופיר, בן, בנטורא, זלינקו, יובל, צחי תודה לכם על הטיול הכי בנזונה שהיה לי בחיים ! וכל מי שקורא את ההודעה... אנג'וי ליידס אנד ג'נטלמנס קודם כל השבוע התחיל באירגונים מטורפים, בחירת מסלולים לטיול, התלבטות בין סוסים לטרקטורונים וקייאקים, התלבטות בין לילה אחד בשטח לשני לילות או פיצול אחד מהם לאכסניה, מכוניות אוכל ושתיה, התכנסויות של הקבינט אצל אופיר והתנחלות על המקרר וקביעת לו"ז לשביעות רצונם של המשתתפים. לאחר כל זה התכנסנו ב6 באפריל חצות מחוץ לבית של אופיר לאירגונים אחרונים באוטו ובדיקת מקום וציוד, מסדר ציוד או מסדר בושה :) הלכתי בלילה לאירגונים אחרונים והמבין יבין חיחיחי.. 6 וחצי בבוקר כולם מתחת לבית של אופיר, מתארגנים עושים סיבוב ברוטשילד קונים ירקות מעשנים צוחקים וכולם עם מצברוח בשמיים, המרמור נמוג. תחילת תזוזה בשעה 8 לערך לאחר תיקונים סופיים.. נסיעה מצחיקה לצפון מוזיקה ומנצור, ערבושים בואדי ערה.. אווירה שמחה וציפייה באוטו, הגעה לגלבוע לפני הצהריים, עצירה ועלייה להר ברקן, חנייה והליכה רגלית, עלייה למגדל שמירה המטורף והאבט"שניקים הצעירים חח סתם מההאמר שעלו למעלה.. הליכה לקראת האירוסים הנכספים שעד עצם כתיבת שורות אלו לא נמצאו וטרם נודע גורלם,הליכה מהירה וחזרה לאוטו, נסיעה לכיוון הסחנ'ה וגן גורו. הגענו לגן גורו והכניסה בפסח היא חינם ככה שהכל כלול, נכנסנו וראינו ת'חיות הכי מאגניבות ביקום, מקנגרו נקבה אחרי הריון עם גור בכיס ועד דובי קואלה בחרפה אדירה, עטלפים, קזואר, אמו, ברבורים שחורים מדהימים, ציפורים מדהימות ותוכים צווחניים.. היה מטורף, משם קפצנו לסחנ'ה שצמוד לגן גורו וטבלנו מיד במעיין המים המתוקים.. היה קריר אבל מדהים.. המים די פושרים.. מיד הלכנו לצוק וקפצנו מגובה 5 מטר לתוך המים, מלא אדרנלין ! טירוף..אחרי זה משחק פריזבי לתוך אחר הצהריים ייבש אותנו תחת השמש הקופחת. מהסחנ'ה התארגנו יבשים\רטובים לתוך המכוניות, חלקנו נרדם ונימנם בנסיעה לכנרת, לפי עדויות היינו במס' חופים.. לבנון דוגית וכו' וחלקם מפוצצים או רצו מלא כסף או שהיו סגורים בגלל אשפה, הגענו לחוף כורסי בחלקו הדרומי מזרחי של הכנרת, התמקמנו במקום מדהים, ניקינו את האשפה עד רמת הבדל חח והקמנו מאהל, כל זאת במקביל שפתחנו את המנגל השווה לפני רדת החשיכה, אכלנו בטירוף שיפודי פרגית וחזה עוף על האש.. היה מטורף.. מלא סלטים ומצות עם חומוס.. הערב ירד, התחלנו לנוח ולארגן את הסדר באוכל בעזרת פנסים חביבים, הערב ירד וב8-9 בערב החלטנו לפתוח את המסיבה רשמית כל זאת לאחר ששעה קודם לכן אחד מחברי המערכת חירבן את תכולתו במלתחות על הרצפה! טירוף. כל השאר עשו את זה בשטח בפינות נסתרות ובחסות החושך והכוכבים.. פתחנו את המסיבה רשמית, יין וכו' שהפיק את מירב הסאטלה האפשרית בחלקנו, הראש הסתובב הרגשנו כבדים.. היה לילה הזוי, אני לא אוסיף בקשר ללילה הזה.. רק אומר שהיה מדהים ומצאתי את עצמי שוכב ב3 בבוקר זרוק בשטח בחוץ עם אופיר כשהוא מעיר אותי, והעדויות אומרות שישבו עוד אנשים בחוץ למרות שאני לא ראיתי אותם, אולי הלכתי מתוך שינה לאוהל חחחח.. הזוי.בבוקר קמנו לאט לאט והכנו את החביתות הכי בנות זונות ביקום.. בצל טונה עגבניות מצה חומוס פטריות פפריקה מלח פלפל מיצים.. ארוחת בוקר מלכים. היה טוב, טוב מאוד, מצוין. התארגנו לאט לאט בסבבה שלנו, בדרך בנטורא שלח כדור לתוך האוהל שפגע באופיר והוא יצא למרדף אחריו, ועוד דברים הזויים שקרו.. חח יצאנו למבצר נמרוד, היה שם מדהים, המבצר שבו צילמו את הסרט 'בופור', זה באמת מבצר ענק עתיק ומדהים ומבריק בתיכנון וביופיו... צילמנו המון ובסוף אני ובנצור החלטנו לרדת מהרכס בצד הנגדי לחנייה של המבצר ישר לש.ג, ירידה שכמעט עלתה בחיינו ע"י רוחות עזות שהחליטו להעיף אותנו על עבר התהום התלולה והמדהימה שהייתה שם.. ירדנו ונסענו לבניאס, נחל החרמון שצמוד למבצר נמרוד, הגענו סביבות 3 וחצי והספקנו לעשות את המסלול היותר קצר כי השמורה נסגרה ב5.. היה מדהים.. הנחל היה מלא כוח ועוצמה והמים היו צלולים ומדהימים, בדרך הצטלמנו עם חמוס קטן ומתוק שכמעט נשך אותי חח, אגב במבצר נמרוד הצטרפו אלינו נטלי חברה של צחי, אביה וחבר שלה אופיר הפכנו לעשיריה.. המשכנו מהבניאס המדהים ביופיו והעתיק כל כך .. עם שרידים מהתקופה הרומית של אגריפס השני.. אל עבר חיפוש מקום קרוב לעשות על האש.. השעה הייתה 5 וחצי והיינו חייבים מקום לפני רדת החשיכה.. זאת הייתה שעה כל כך כל כך מצחיקה... סרקנו כל מקום על שטח של 2-3 ק"מ רבוע.. נכנסנו לשמורות יישובים ניסינו להסתנן וכו' ולא מצאנו פינת שטח עם שולחן פנוי, אלא רק מקומות חנייה ודשא ללא שולחנות ותנאים לפתיחת מנגל מפנק, עברנו עם שלושת המכוניות אחת מול השנייה פעמים ספורות ואין ספור של טלפונים וצחוקיאדה מטורפת עד אובדן עשתונות גרמו לנו צחוק רב.. בכל הדרך הזאת שנכנסנו למלא מקומות ויישובים ראינו אייל(במבי), טווס זכר מדהים, תרנגולי הודו ועוד ועוד.. והכל בחיק הטבע! ! ! לאחר שהאוטו השני מצא אותנו אני יובל ואופיר חסמנו כביש גישה למסעדה ונתקלנו באוטו השני.. בנצור ובנטורא אצו חשו מהאוטו והחלו במרדף סוער אחרי יובל שנהג באוטו שלנו והחיש מהר לברוח גם הוא.. זה היה מטריף עד דמעות.. בכלל כל שניה בכיתי מרוב צחוק בטיול ! אחרי זה סגרנו אני בנטורא זלינקו ובנצור על מקדונלדס כשר.. מק דהלקס.. המיוחד של פסח חח כמובן שהיה גוי של פסח שלא שמר! אבל לא נורא! העיקר שהיה טעים אחרי דיבורים אם נשאר או לא והמבין יבין עברנו לאוטו והתכוננו לתזוזה לבית החייל קרית שמונה, לאחר נסיעה קצרה של כ10 דק' הגענו לבית החייל, לקחנו חדר והתחלנו במלאכת המקלחת טלויזיה וסתלבט והתכוננות ליציאה בערב לאחד מהמקומות ששמענו שהולכים טוב בצפון...התלבשנו כל אחד והשריטה שלו בצורה הזרוקה שמתאימה לקיבוצים בצפון הארץ.. הלכנו למקום שנקרא 'אנשו' והוא היה מלא ובאירוע סגור.. משם זזנו לכפר גלעדי היכן שנהרגו עשרת חיילי המילואים במלח"ל השנייה, ומצאנו לאחר סריקות סביב היישוב את הפאב המקומי המאגניב והזרוק שנקרא 'הבועה'.. פאב מושלם עם מלצרית מושלמת שכל אחד מאיתנו פשוט התאהב בה, דיברנו איתה מלא, ישבנו איתה, וזה לא כמו פה, שם היא שותה באמצע המשמרת ויושבת סתלבט עם לקוחות והכל באווירה טובה וביתית, תפסנו שיחה עם כמה מקומיים ושיחקנו סנוקר בשולחן בחדר סנוקר בצד והכל על חשבון הבית, ככה זה בצפון, הכל כלול כבר אמרנו?! לאחר שפירקנו שלושה בקבוקי יין ובמיוחד איינקו הכלי שקיבל סאטלה חבל"ז ובירות וצ'ייסרים לאנשים שלא שומרים.. נהננו והיה פשוט לילה כיף ומושלם.. מקום מדהים ממליץ בחום לאנשי הצפון ובכלל כל המקומות שבהם ביקרנו.. כשחזרנו לבית החייל בסביבות 3 וחצי.. ביינטורא המכונה פנקוטה לאותו לילה עצר בחנות של יילו בתחנת דלק פז והחליט לשנן את מחירי הפיצוחים בע"פ.. 200 גרם 26 שקל או משו כזה חחח .. הוא התעכב בתחנה 50 דק'.. ואנחנו האוטו השני רדומים אצל יובל באוטו מחכים למשיח או למפתח לחדר בבית החייל .. הם הגיעו והגענו ב4.. נזרקנו למיטות.. ואני ובנטורא חפרנו עם שיחת נפש קטנה ומצחיקה ונרדמנו ב5..

המשך סיפור הטיול לצפון .. ! ! !

ב8 השכמה.. היינו אמורים לעזוב את החדרים ב8 אבל התעכבנו ואדון בוריס\יבגני\אלכסי המפחיד שכמעט ואנס אותי בחדר! חחח האיץ בנו.. רבע ל9 הורדנו דברים לאוטו.. אני ובנץ עוד חיפשנו מה לאכול בקניון הצנוע מינוס מינוס של קרית שמונה ומצאנו במקום זה פטרול בטיילת שלהם ושוטרים שמחלקים פרחים לנהגים.. הזוי.. קינחנו עם גלידת פנטזיה של פלדמן שלא נראתה שנים.. פתאום נתגלתה בעיה שאופיר חבר של אביה איבד בבועה את המפתחות של האוטו שלו והם הלכו לחפש את זה.. דבר שעיכב אותנו בחצי שעה אבל לא נורא.. הכל הלך באיזי ובסבבה.. בכיף.. מצאנו והתכוננו לתזוזה מיידית..נסענו לקניון קרית שמונה ואכלנו שם במסעדת בוקר פיצות כשרות לפסח מקמח מצה וחביתות בפינוק אדיר במשך שעה.. ושיחקנו וידאו דיימס קצת כדורסל ושולחן דיסקית.. היה כיף..נסענו קודם לטויות בין קייאקים, טיול ג'יפים או טרקטורנים.. החלטנו ללכת לקיבוץ הגושרים לקייאקים ולבדוק את האפשרויות.. הגענו והתארגנו.. לאחר החלטה עלינו על שתי סירות גומי ענקיות לראפטינג בנהר הירדן.. היה מטורף....... על הסירה שלי היו בנטורא, בנצור, צחי ונטלי.. לאחר נסיעה של כרבע שעה החלטנו לתפוס בקנה סוף ובאבנים ולעשות חניות בדרך ולחכות לסירה השניה של זלינקו יובל אופיר אביה ואופיר השני הצלחנו לזרוק את הסירה לכיוון אחד של הנהר אל האבנים ועצרנו אותה עם המשוטים, ביצענו חנייה ואני ובן ירדנו מהסירה כדי לעמוד על החוף הקטן.. אי כזה בצד.. פתאום צחי ירד מהסירה והתחיל לדחוף אותה למים כדי להמשיך בנסיעה כנראה ונפל לתוך הירדן כשהסירה ממשיכה הלאה והלאה ומתרחקת.. אני ובנצור ויתרנו מהתחלה ואמרנו שנעצור טרמפים ונעשה השתלטות עוינת על סירה אחרת.. תפסנו טרמפ עם הסירה השנייה של החבר'ה שלנו שהגיעה כבר דקות ספורות.. קפצנו והיינו חמישה בסירה שלהם.. בנתיים ראינו באופק את נטלי ובנטורא תופסים קנה סוף וצחי שוחה בנהר לעברם במים שוצפים.. חתרנו במהירות ולאחר זמן מה הגענו לשם.. ביצענו השתלטות עוינת על הסירה שלנו בעזרת יובל אופיר וזלינקו.. כולם נפלו למים.. חלק עברו לסירה חזרה.. בנטורא וצחי נפלו.. אני ובנצור השתלטנו על הסירה מחדש חחח.. וככה עד סוף המסלול.. מעיפים אחד את השני למים של הנהר.. וזה מסוכןןן.. ואנשים נפצעו בפנים ברגליים בידיים.. היה מצחיקקק עד דמעות ! אחד החזקים !!!!!אחרי הראפטינג הסוער עשינו מקלחות והתלבשנו בגדים חמים.. שניים מהחבר'ה עברו חוויה מינית במקלחות .. במחיצה אחת יחדיו חחח ... אל תתלהבו.. אני מגזים אבל זה היה הזוי לפי העדויות הממ.. חח.. התכוננו לנסיעה הביתה.. עשינו עצירה קטנה בחנות יילו בתחנת דלק פז בכפר קרע.. ואדי ערה.. ראינו כמה ערבושים שניסו למכור לנו חמץ.. והמשכנו הלאה עד לבית עם מוזיקה מדהימה מגלגלצ....רק רציתי להגיד תודה לכל האנשים שהיו אחראיים לטיול הזה ולכל אחד יש חלק אדיר בחוויה האדירה הזאת.. תודה ענקית לאנשים המדהימים האלה לפי סדר א-ב אופיר "המדריך מס' 1" הדר, בן "בנצור בננה" משה, בנטורא "פנקוטה פנק אותה" אסף, זלינקו "איינקו" עמרי, יובל "גדל-יער חובב האתגרים" ברבש, צחי "מנצור" בן שטרית והנספחים נטלי, אביה ואופיר... תודה רבההה לכל אנשים שיצרו את החוויה המדהימה הזאת.. ובלי האנשים האלה החוויה לא הייתה כל כך מיוחדת ופנק אותה! תודה גם לנופר והלל תודה לאיש קבלה בלובי בית החייל, תודה למוכרת בפלדמן ותודה לשחקני סנוקר, תודה לערבי מהבניאס שצילם אותנו ותודה מיוחדת ליובל ובנטורא שנהגו ולא התעייפו לאורך כל הדרך והביאנו בבטחה לכל מקום ומקום.. תודה!!!! מסלול הטיול בקצרה: הבית של אופיר - נסיעה לצפון - רכס הגלבוע - הר ברקן - שמורת אירוסים - נסיעה לגן השלושה - גן גורו - הסחנ'ה - נסיעה לכנרת - חוף כורסי - נסיעה לרמת הגולן - מבצר נמרוד - הבניאס(נחל חרמון) - נסיעת חיפוש מקום מינגול - דג על הדן - נסיעה לקרית שמונה - בית החייל - נסיעה לאזור בית הלל - נסיעה לכפר גלעדי - 'הבועה' - נסיעה לקרית שמונה - בית החייל - הקניון בקרית שמונה - נסיעה לקיבוץ הגושרים - מעיין ברוך - קייאקי הגושרים - ראפטינג לאורך הירדן - נסיעה בטיולית חזרה לבסיס והחנייה של המכוניות - נסיעה לראשון - עצירה בואדי ערה - המשך נסיעה לראשון - בית. טיול כזה כולל כל האטרקציות שעשינו והאוכל שאכלנו בחוץ והלינה והציוד ומזון שרכשנו לפני הטיול כולל סיגריות ושתיה פלוס פאב באחד הערבים... עולה בסביבות ה200-300 שקל לבנאדם.. הערכה חסכונית של 200 שקל.. ממוצע של 230-270.. הפרזה לכיוון ה300 כמובן זה בפסח כשרוב המקומות פתוחים לקהל הרחב וחלקן נותנים לחיילים גישה חינם כל השנה..ממליץ בחום רב.

עוד תמונות..

אחד מהחבר'ה נתפס משתין מאחורי האוהלים שלנו... תיעדנו את הרגע המרגש.

תמונות... עוד..

אז ככה מכינים חביתה בשטח בימינו :) זה מר גדל-יער מכין חביתה.. תכירו כל אחד הכין לעצמו והיה מדהיםםםם!!! הארוחת בוקר שלי הייתה מורכבת בחביתה שכללה: שתי ביצים, מעט מלח, פפריקה ופלפל, פטריות, בצל, ומעט טונה, בצלחת התווסף תירס גמדי, חומוס ומצה וסלט כרוב אדום, מיץ אננס מלון בצד :) וכל זה אחרי כוס קפה\אייריש קרם שהבאתי לכולם ! והכנו על הבוקר להתעורר... מדהים.

זה יפה

בתור אחד שטיולים זאת העבודה שלו אני אומר לך שאירגנתם לעצמכם טיול נחמד מאוד לצפון שאני לא מאמין שבן אדם ממוצע בכלל מודע למקומות האלה. הייתם צריכים לבקר גם בשמורת גמלא, שזה לטעמי המקום הכי יפה ברמת הגולן. אני יכול לזהות את המקום בכל תמונה ותמונה :)

תודה תודה על הפרגון :)

יש לי חבר שהוא עושה קורס מדריכי טיולים אבל של חו"ל.. באונ' הפתוחה.. ובלי קשר חשבנו על לעשות טיול בפסח ... התארגנו יפה כי כל אחד תרם ושם יד ולא התעצלנו והשקענו טיפה זמן וכסף.. וגם היו מכוניות עם דלקן אז זה דחף אותנו עוד יותר לחרוש כמה שיותר מקומות ולראות יותר.. המבצר זה רעיון של חבר שלי כי ראינו את הסרט 'בופור' והוא רצה לראות את המקום הזה... הבניאס זה ליד וזה הבניאס.. ולמה לא :) סחנה וגן גורו זה צמוד.. ואם כבר סחנה ויש גן חיות מדהים צמוד אז בטח שכן! כנרת.. קצת נתקענו כי בתקופה הזאת כל החופים מפוצצים במטיילים ואנשים מכל רחבי הארץ.. ועוד היה את השביתה שלא פיזרו את האשפה בחופים המזרחיים.. אז חיפשנו מקום והגענו די מאוחר אחרי צהריים.. והיינו חייבים להתמקם כדי לעשות על האש.. מזל ש"נפלנו" על מקום מצוין בחוף כורסי שדווקא לא היה מתוחזק טוב מבחינת שירותים מקלחות.. את הצרכים כולם עשו בשיחים בצד חח וכשאני אומר צרכים אני מתכוון לכל הצרכים חחחחחח ולכל החוף ! בעע חחח בית החייל זאת הייתה בחירה טובה גיאוגרפית.. יחסית קרוב לבניאס וכל האזור... והמקום בלילה שיצאנו זאת המלצה של אנשים.. ראפטינג בגושרים היה נוח גיאוגרפית.. ואני אישית עשיתי פעם קיאקים שם.. והפעם היינו הרבה חבר'ה. המלצתי בגלל הראש שלנו על המסלול האתגרי.. טיפה יותר להשתולל.. וזרקנו אחד את השני שם במים .. היה מדהים ....... דרך אגב, קפצת מהצוק בסחנה ? ובן כמה אתה ?

עוד תמונותיישן ...

מבצר נמרוד, שם צולם הסרט בופור, ממליץ בחום רב המבצר הכי גדול בארץ ישראל.. טיול מדהים.. אפשר לשרוף שם שעה לפשוטים שבינינו.. להרפתקנים אני ממליץ בזהירות רבה להכנס לכל חור אפשרי ולחקור את המבצר מכל רבדיו.. אני וחבר שלי עשינו ממש טרק כשנכנסו למקום שלא היינו אמורים להגיע ואף אחד לא מגיע לשם וירדנו מחומת המבצר במדרגות מסוכנות ושביל תלול ליד צוק מצידו השני של הרכס שמחזיק את המבצר.. היה הזוי... טיול כזה כולל כניסה לכל חור במבצר ויש מלא מדרגות וחדרים נעלמים יקח כשעתיים וחצי...

תמונות ממבצר נמרוד..

אגם נסתר במעמקי המבצר ... הוא נבנה בצורה גאונית ומדהימה.. ממליץ בחום.

תמונות של הירידה בשביל ממבצר נמרוד

זה החלק של השביל שאפשר היה להסתלבט ולהצטלם.. החלק שהרוח פחות הכתה בנו ולא היה מסוכן ויכולנו לשכב ולעשות פיקצ'רס... הירידה מהמבצר בטרק הזה הייתה מפחידה! ממליץ בחום רב ! רק תצטיידו בנעליים טובות לא להחליק או ליפול.. כי אם תיפלו שם אף אחד לא ישמע את הצעקה שלכם בחיים.. צעקנו שם כדי לשחרר את הנפש בקולי קולות לאנשים שהיו קילומטר למטה ואף אחד לא שמע...

עוד תמונות פיקצ'רס...

מבצר נמרוד, הנק' הכי גבוהה במבצר, שימו ללב לכביש משמאל למבצר.. משם הגענו.. ואיפה שהאנשים למטה.. שם אנחנו היינו כמה דק' קודם לעלייה עד למעלה.... מדהים מדהים.. הקטעים המדהימים הם גם להכנס לבטן המבצר. סתכלו על הבחירה הטופוגרפית המושלמת של המקום.. על הנוף מסביב.

גן גורו, תמונות..

דב קואלה חורפ לו באמצע היום..... מדהים.. היישר מאוסטרליה הרחוקה...

גן גורו.. עוד תמונות..

גם קנגרואים עושים ילדים.. רק במקום שאת האות ו"ו מחליפים במשו יותר קצר כמו יו"ד והיא מחזיקה ת'בייבי בכיס... בכיס הקטן עלק חח

למעלה