חזרתי מה"גלות"

חזרתי מה"גלות" ../images/Emo6.gif

אחרי לפחות חודש שלא ביקרתי,חודש לא קל אבל אפקטיבי ,שבתי הביתה. חודש שבו נילחמתי כמו לביאה על הזכות של ילדי לחיות תחת קורת גג משלהם, על זכותם לחיים שיש בהם חוגים,סרט מדי פעם וסתם הנאות קטנות של החיים. נלחמתי וניצחתי. מה אומר לכם חברים , אני מאושרת, יודעת כי מעכשיו ילדי יזכו לחיים טובים יותר - יותר מזה איני צרכה .

../images/Emo140.gif WELCOME BACK ../images/Emo24.gif

איזה יופי לשמוע שדברים מסתדרים. רק אושר שיהיה (וקצת עושר לא יזיק גמקן )

העקשנית

New member
היי ניצת-הייתי שמחה לשמוע ממך../images/Emo13.gif|כן

על מה נלחמת, עם מי נלחמת, ואיך בעצם נצחת. האם ניהלת מאבק משפטי כלשהו עם הגרוש שלך שהוביל לנצחון, או עצם זה שהצלחת לעבור דירה והצלחת להסתדר בה לבד עם הילדים, זה הנצחון? לי נשמע יותר כמו אפשרות ראשונה, ועלכך אשמח לשמוע ממך ואולי גם ללמוד. תודה ובהצלחה בדרכך החדשה!

עקשנית,הסיפור סיפור ארוך

אך אספר אותו בקצרה ולו רק משום שחושבת שיוכל לעזור גם לאחרים. לפני שנה וחדשיים,לאחר פניות חוזרות ונשנות למשרד השיכון,קיבלתי תעודת זכאות לדירה בשיכון הציבורי (הווה אומר - עמידר),אך משרד השיכון,במקום לממש את הזכאות,גורר אנשים שנים בטענה של מחסור בדירות... עד לאותה תקופה,גרנו במרכז העיר,העיר בה נולדתי וילדי דור חמישי בה,אך כיוון ששכר הדירה עלה פלאים,עברנו להתגורר בשכונת מצוקה וגם שם שילמנו 650 דולר לחודש,מה שאומר שבפעם האחרונה בה שילמתי שכירות הסכום עמד על 3400 ש"ח. מתוך ברורים שעשיתי,התברר לי כי ישנן בארץ לא מעט דירות פנויות,ששמורות כנראה לאלו המקורבים לצלחת.שלחתי מכתבים,אימיילים,טלפונים והגעתי עד מנ"כל משרד השיכון והתשובה הניצחית - אין דירות! (כמובן שהבהרתי כי אני לא מתעקשת על עיר מגורי ומוכנה לקבל דירה בפריפריה ,אבל התשובה היה כתמיד "את צודקת,אבל אין"). ומה נותר לי לעשות? אחת-לפלוש לדירה שאני יודעת על קיומה והשניה , להאבק עם משרד השיכון במסגרת החוק וכך עשיתי. ב-31 לחודש שעבר,באישון לילה ,הקמתי אוהל בחצר העיריה של עיר מגורי. העיריה במקום לעזור לי במאבקי,הזמינה משטרה לפנות אותי ואף הוציאה נגדי צו הרחקה מחצר העיריה. באישור המשטרה ,עברתי לספסל ברחוב,בחזית העיריה,מלווה כמובן בשלטי מחאה. גם שם העיריה התנקלה לי ושלחה פקחים להטריד אותי ולעשות מיניפולציות,אך כל מ שעשיתי היה במסגרת החוק. 11 יום נמשכה השביתה,אך ראה זה פלא,אם יום קודם אמרו במשרד השיכון שאין דירה,ביום ה-11 פתאום כבר היתה וב-12 לחודש חתמתי על קבלת המפתח... נכון,עברתי לעיר סמוכה,נכון הדירה קטנה יותר מהדירות השכורות בה גרנו,אבל מה זה חשוב? מה שחשוב הוא שמהיום לא נצטרך לעבור כל שנה דירה.מהיום לא נשלם את כל מה שיש לנו על שכר דירה.מה שחשוב הוא שסוף ,סוף ילדי יזכו לחיים נורמאליים מבחינה כלכלית. ובקשר לגרוש שלי? הוא כבר התחיל לנצל את המצב והחודש שילם רק 3\1 מזונות (נו באמת,הילדה היתה אצלו...).

שחף 1

New member
חגית

מכיוון שאני מכיר את הסיפור לפרטיו אומר לך שגם חברי מועצת אותה עיר גם מנכ"ל משרד השיכון גם ידיעות אחרונות גם מעריב גם ערוץ 2 ועוד הרבה ידעו מהסיפור אבל כנראה לאף אחד בארץ לא ממש איכפת הרבה אושר

כל הכבוד עקשנית!!!

וטוב שחזרת! האוויר היה נקי כאן, בלי הסיגריות
דעי, שאני שואבת כוח מסיפורך, אני במאבק עיקש מול משרד החינוך. אמרו לי שאין את מה שאני מבקשת, אמרתי להם: "תמציאו!!!"
מקווה שגם אני אצליח להשיג את מה שאני רוצה. תודה שסיפרת!
ויופי שחזרת!

נאווה

שאבי כח,כמה רק שאת זקוקה לו ואם תרצי מוכנה שתתחברי למטען שלי
מיום ליום אני למדה כי אנו חיים במדינת עולם שלישי, אם לא תאבקי , כנראה שלא תגיעי לכלום. התהליך שהתחלתי ,עדיין לא הסתיים עדיין ביוקרטיה אבל... פתאום הכל נעים יותר,פתאום מתייחסים אלי כאל V.I.P , מצד אחד מאוד שמח לי אבל מהצד השני הלב בוכה... מה עושים אלו שאין להם אומץ? מה עושים אלו שאין בם מספיק כוחות? חזקי ואמצי יקירתי ואם תזדקקי ליעוץ,אני כאן ולדברים שהשתיקה יפה להם (כאילו,רק כדי שלא יפגעו...) יש מסרים.

העקשנית

New member
ניצת ונאווה!!!../images/Emo24.gif

ניצת-את עקשנית....אולי נתחלף בשמות? ומה שכתבת כאן לנאווה -בהחלט מתחבר אלי. אני מאלו שזקוקה לעזרה, הפכתי לחסרת דירה, לא עומדת במאת האחוזים, אלא רק בחלקם, בקריטריונים שלהם, אין לי כוח להלחם , ולכן אפילו לא ניסיתי להגיש בקשה..... והאמת-שמגיע לי-ואין לי כוח לקבל תשובה שלילית, ולהתחיל להאבק בהם. אבל אולי עם תמיכה של אחת כמוך, יש לי סיכוי. מה דעתך? שאספר כאן את סיפורי? יש לך כח לעזור?

עקשנונה ,תקשיבי רגע

יש לי כח לעזור - תמיד ויותר מזה,בימים ששבתתי,הבטחתי לעצמי שאסיים את המאבק,אעזור לכל מי שאכן מגיע לו. את יכולה לספר את סיפורך כאן ואת יכולה במסר ישי,לפי בחירתך.אני את מילתי נותנת שאעזור בכל מה שאוכל. גם אני בתחילת הדרך הרגשתי שאין סיכוי (היתה לי דירה בשנות נשואי),כולם אמרו לי שחבל על הזמן,חוץ מחברה לעבודה שראתה עד כמה אני חורקת שיניים במאבק על הקיום והיא זו שנתנה לי את הכח להתחיל....

העקשנית

New member
ניצת............./images/Emo24.gif../images/Emo23.gif../images/Emo45.gif

גם לי הייתה דירה, מחצית,בנישואי-ולמי בעצם לא? לרוב המתגרשים הייתה דירה. אבל-אני לא ניצלתי את הזכאות שלי למשכנתא מעולם, כי הורינו קנו את הדירה. כלאמר-רק העובדה שהרישום נעשה אז על שמינו, עלול למנוע ממני היום לקבל באופן אוטומטי את הזכאות, ולכן אני לא ניגשת לבקש...... למרות-שמגיע לי, כמו לכל אזרח, לממש זכאות זאת לפחות פעם אחת בחיים, ואני ועוד איך צריכה את העזרה הזאת! עורכי הדין שלי לא היו אז מספיק "מתוחכמים" כדי לעשות הסכמים עקומים שיתאימו ללשון החוק, ויאפשרו לי בעתיד לקבל את הזכאות. אני באמת לא עניינתי אז אף אחד....(וגם היום....) אני אשמח להעזר בך. ואכתוב לך במסר לשם התחלה. תודה ובהצלחה, והלוואי ותשמשי דוגמא לכולנו.

../images/Emo6.gif תוך יומיים אקבל בפקס

את הקריטריונים החדשים של החינוך הביתי ועוד אמרו לי (לא רישמי) שככל הנראה אקבל את האישור תוך מספר ימים - לכל השנה!! זה לא יגרום לי להפסיק את המאבק לחידוש אוטומטי
ותודהההה!!! תודהההההה על העידוד!!

העקשנית

New member
ניצת-כל הכבוד לך, הלוואי עליי|חיבוק

את ראויה להערצה, ויכולה לשמש לי דוגמא. אפשר להתחבר אלייך קצת?

למעלה