חזרתי מודאגת מטיפת חלב

רעיגאני

New member
חזרתי מודאגת מטיפת חלב

הייתי אצל אחות טיפת חלב למה שנקרא "מעקב התפתחות שלושה חודשים". שירי שלי בת 3 חודשים ושבוע ולפי מה שנאמר לי לא עושה דברים שעליה לעשות בגילה: היא לא מרימה טוב את הראש בשכיבה על הבטן, לא תופסת משחק ששמים לה ביד ולא מושיטה משחק לגירוי שמעליה, לא צוחקת בקול ועדיין לא מפיקה צלילים גרוניים. אני מאד מודאגת. מה עלי לעשות?

התפתחות 3 חודשים

שלום רעיגאני, האם שירי שוכבת בנוחות על הבטן? כמה זמן מתוך במהלך היום היא על הבטן? לפני שאני פונה לתת לך תרגילים, האם ניתנו לכם בטפ"ח הנחיות כיצד לפעול?

רעיגאני

New member
שלום ענבל

ראשית - תודה על התגובה. שירי לא הרבה על הבטן. אני מנסה להשתפר בעניין ולהקפיד לעבוד איתה על זה.... אין לה הרבה סבלנות להיות על הבטן והיא בדרך כלל שואפת להיות על הגחון עם הידיים לצדדים ואני מקרבת לה אותן לחזה. בשינה - היא לרוב על הגב או הצד (הנחיות משרד בריאות...) ולעיתים לא תכופות ישנה על הבטן ואז - בשלווה רבה, הרבה יותר מעל הגב. בטפ"ח אמרו לי להשכיב אותה כמה שיותר על הבטן עם גירויים ולגלגל לה חיתול/שמיכה מתחת לחזה. אשמח לתשובתך. אגב מתי היא אמורה להתחיל להושיט ידיים למשחקים תלויים? תודה משירי ואמא שלה

אני רואה כמה הודעות שלך מהימים

האחרונים ותוהה אם יש בינהם קשר. ראשית כמו שכתבתי לך בהודעה אחרת כדאי לבדוק את מצב הבריאות. כשיש בעיית בריאות התינוק יותר "קוועץ'" ולכן זה לא יהיה זמן טוב לבדוק את התיפקודים המוטוריים והחברתיים שלו. שנית: בהנחה שהכל תקין מבחינה רפואית בואי נעשה סדר: 1. הרמת ראש בשכיבה על הבטן: אם אינני טועה סיפרת כאן שביתך מעדיפה התרוממות לישיבה על פני שכיבה על הבטן. זה הזמן להפסיק לעודד ישיבה ( להרים לה את הרגליים במצב בו היא מנסה להתיישב) ולתרגל /שכיבה על הבטן. יש 2 מאמרים מסודרים בנושא שכיבה על הבטן באתר שלי. 2. הושטת יד לצעצוע: האחות בטיפת חלב בדקה אבל גיל 3 חודשים הוא גיל גבולי מאד ולכן גם אם אין הושטת יד לצעצוע אבל יש הושטת אגרופים אל הפה ואכילתם והתחלה של תפישת צעצוע שאת מושיטה לה זה בסדר. 3. לא מוציאה צלילים- כדאי לבדוק. אני מציעה לך לכתוב שאלה מפורטת בשרשור של אסנת סגל קלינאית התקשורת שלנו אחרי שתעקבי אחר הצלילים שביתך כן מפיקה על מנת שתוכלי לתת תמונה כמה שיותר מלאה .

רעיגאני

New member
בקשר לסעיף 2

שירי שלי כל הזמן עם האגרופים בפה וכשלמשל היא בטרמפולינה ואני שמה לה צעצוע על הבטן או החזה היא תופשת אותה עם היד והופ - דוחפת לכיוון הפה. זה בסדר? האם אלו סימנים טובים? והמון תודה על הנכונות להבין ולעזור אני מאד בלחץ

למעלה