חזרתי מחופש.. וקינמוני שלחה לי

neta2

New member
חזרתי מחופש.. וקינמוני שלחה לי

את זה: שיהיה חופשה נעימה וחג שמח

הוג

New member
זו נחמה?...../images/Emo10.gif

מילא, לי אין כלום בבית. אבל אני עדיין מאמינה שילד לא צריך לגדול כילד יחיד. אז לילד השני חושבים שיהיה לי 20,000 ש"ח להנפיק מכיסי? למה אז יהיה לי מה שאני לא יכולה להרשות היום. כולל כל ההוצאות שנלוות לגידול ילד? אנחנו לא סין - למרות שאנחנו בהחלט משיגים אותם באטימות השלטון. שיהיה רק חג שמח ושקט!

זה רק מדגיש את הצורך להמשיך להאבק

כפי שכבר אמרו כאן- עד שלא נראה את זה חתום וגמור בספר התקציב, אי אפשר לסמוך על זה! וכמובן, עכשיו כשטאטאו את נושאי הילד השני ומגבלת הגיל מתחת לשטיח, נושאים שמראש מעוררים פחות תמיכה, צריך להדגיש אותם ביתר שאת !!

טליה 44

New member
לא טאטאו לדעתי את נושא הגיל

אם ממילא אין מגבלה על טיפולים לילד ראשון אז עניין הגיל הופך ללא רלוונטי (אני מקווה מאד.). ואם לצטט מדברי ביבי כפי שמופיעים בכתבה הנ"ל-"על-פי החלטת שר האוצר, לא תוטל הגבלה על מספר הטיפולים שיינתנו לנשים העוברות טיפולי פוריות, עד להבאת ילד ראשון על-ידן. כמו-כן, לא יופסקו הטיפולים לנשים מעל גיל 44. לעניין זה, ציין שר האוצר: "אני מבין את העניין ויימצא להן פיתרון". המשפט האחרון לא כל כך ברור אבל במפורש נאמר שלא יופסקו טיפולים מעל גיל 44.מה חושבים המשפטנים ביננו לגבי הנאמר

אני אמנם לא משפטן

מצד שני גם ההצהרה שהופיעה בידיעה אינה משפטית כלומר כל עוד אין הצעה מעודכנת של חוק התקציב בהקשר ההפריות אזי אין מה לבחון משפטית וכידוע עדיין אין הצעה מעודכנת, מה שמותיר את המצב בעינו אני רק יכול לנסות לנחש למה נרמז במילים - פתרון לנשים מעל גיל 44 והניחוש שווה במשקלו למשקל האותיות של הניחוש כפי שמופיעה על צג המחשב (0 גרם) - שהפתרון עשוי להמצא בתיקון החוק של תרומת הביציות לצערי הניחוש הזה הוא יותר משאלת לב מכל דבר אחר

טליה 44

New member
מצב עומד בעינו ומשאלות לב ../images/Emo13.gif

גם אני מתנסחת יותר ממשאלת לב,אבל אני נתפסת לכך שמצב שנשאר על כנו לא אמור להכנס כסעיף בספר התקציב החדש. הועלתה הצעה לשינויים בהקצאת טיפולים, אבל מאחר וחלק מהתיקונים יורדים טרום קריאה בכנסת אזי המצב חוזר לקדמותו לפחות בנושא טיפולים לילד ראשון; ללא הגבלה ועד גיל 45. ואם זה נכון (ולוואי) זה כבר הישג אדיר לטובתנו.

אני אבהיר ביתר שאת...

ישנו המצב המתקיים כיום ישנה ההצעה המקורית של האוצר שקבלה ביטוי בהצעת החוק וישנה הצעת התיקון שהציע שר האוצר נכון להיום בהצעת חוק התקציב אין ביטוי להצהרתו של שר האוצר ומכאן נגזרים : 1. המצב הקיים כיום מתבטל 2. הגזירות בתוקף כלומר לו הצעת החוק תועלה היום להצבעה, הצבעה בעדה פירושה 5 טיפולים לילד ראשון בלבד וכל עוד דברי שר האוצר נשמעים ונראים רק בתקשורת...

קלקסנית

New member
ללא הסדרת חוק הביציות

זה לא כל כך עקרוני מימון הפריות עד גיל 44 ולא 45. רוב הנשים בגילאים האלה הרות מתרומת ביצית . כיום משלמות מכיסן על ההפריות.

טליה 44

New member
ויש יוצאות מן הכלל כנראה ../images/Emo2.gif

כמו 3 מחברותי וכמוני שיש לנו נתונים הורמונליים מצויינים וכמות גדולה של עוברים (כולל מוקפאים) כל טיפול. לנו,שתכננו טיפולים בשנה הזו ושמנסים לקצץ בה,אי אפשר להגיד שלא עקרוני 44 או 45.

tglus

New member
לדעתי גם נושא הסדרת תרומת ביציות

בארץ צריך לעלות על סדר היום שלנו, כי נשים רבות מעל גיל 40 צריכות תרומת ביצית כדי להרות ולהביא תינוק לעולם. סבב טיפולים שכזה עולה כ-20,000 ש"ח וקופ"ח כללית מחזירה רק כ-2,600 ש"ח מהסכום. לפני מספר חודשים דני נווה רצה להעביר חוק בכנסת המאפשר תרומת ביציות בארץ לא רק של נשים המנסות להרות בעצמן (ולי אישית לא ברור למה אשה המנסה להרות בעצמה תסכים לתרום מהביציות שלה), אלא עבור תמורה כספית כלשהי לתורמת. עם כל הבלגן של הקיצוץ בתקציב ובהפריות נראה כי הנושא נפל בין הכיסאות. אם יחוקק חוק תרומת הביציות בארץ הרי שטיפולי הפריה מסוג זה יהיו זולים בצורה משמעותית ביותר מאלה המתבצעים כרגע דרך חו"ל. אשמח לשמוע את דעתכם בנידון. טליה

עינת 75

New member
נדמה לי שניתנה ../images/Emo41.gif התחייבות בזמן

ההתארגנות הראשונית (אם אני זוכרת נכון אז על ידי ליאור של חנה) שהנושא יצורף לתחומים בהם יעסוק המאבק. הצעת החוק לאישור תרומות מנשים שלא בטיפולי פוריות אמורה להתחיל להתגלגל בעת פתיחת מושב החורף. אבל עם כל בלאגן התקציב לכי תדעי איך יתמודדו עם זה. שר האוצר בהצהרות החדשות שלו התייחס למציאת פתרונות לנשים בגילאי 40+ בלי להסביר יותר מדי,נראה שהתכוון לנושא של מיסוד תרומת ביציות מתורמות בארץ. כרגע עושה רושם שהרופאים פשוט חוגגים על הגב של מטופלות שזקוקות לתרומה והמחירים רק עולים ועולים בעוד הקופות מצמצמות החזרים. בהחלט נושא שראוי שיהי לו מקום נכבד, שכן ישנן הרבה נשים שגם בגילאי 30+ מגיעות למצב של שחלות לא מתפקדות או איכות ביציות ירודה ורמות FSH גבוהות, כך שמדובר בבעייה של אוכלוסיה גדלה שיש למצוא לה פתרון ראוי.

קלקסנית

New member
נכון

ובגלל המצב הקיים לפעמים ממשיכות בטיפולי הפריה מביציותיהן למרות שסיכויהן נמוכים. באמת חייבים לכרוך את המאבק הזה במאבק למימון הפריות.

נועם@בת

New member
אני לא חושבת שרופאים חוגגים על גבן

של הזקוקות לתרומה. מחיר טיפול IVF בארץ מגיע ל20,000 שקלים, שזה בערך 5000 דולר. זה המחיר הנדרש עבור טיפול של תרומת ביצית והוא כולל בתוכו את המחיר עבור הביציות או עבור מי שאנחנו מכנות בלשון עדינה "תורמות". זה שרופאים אלו או אחרים מרוויחים על זה כסף- זאת זכותם. זה חלק מהם לא מנהלים את העניינים כמו שצריך- זה עצוב וצריך להפסק. אין ספק שנשים רבות- גם מתחת לגיל 40 ממשיכות בטיפול IVF חסרי סיכוי מפני שהאופצית התרומה חסומה בפניהם ועולות לקופה הרבה כסף. אמפולת גונלF עולה 260 שקלים, מגיבות עלובות משתמשות לפעמים ב50-100 אמפולות (אמרה נועם שהרופא המחוזי כמעט קיבל אירוע לבבי בגלל 100 האמפולות שהיא צרכה בטיפול אחד
). השיקול להעביר את חוק בהביציות הנו בראש ובראשונה שיקול אנושי, אבל מאחר ואנהחנו מדברים על מאבק כספי- אז חישוב שפוט יראה שתרומת ביציות על פי החוק החדש תחסוך למדינה הרבה טיפולי IVF גושלים וחסרי סיכוי. מועדים לשמחה נועם

רחל5

New member
רק כדי להעמיד דברים על דיוקם

הצעת החוק שאמורה לאפשר לנשים שאינן בטיפולים לתרום ביציות איננה יוזמה של דני נווה. מדובר בהצעת חוק שהוצעה ע"י יעל דיין ואחמד טיבי (באופן בלתי תלוי, אך התברר כי זו אותה הצעה בדיוק) לפני כשלוש שנים וחצי. הגורם לכך היה "פרשת הביציות", כאשר הבינו שיש מצוקת ביציות ממשית בארץ, הגורמת לרופאים לעשות מעשים מפוקפקים בנסיונות למלא את מכסת תרומת הביציות החסרה. המשימה לנסח המלצות להצעת החוק הוטלה על ועדה בראשות הרב ד"ר מרדכי הלפרין, שהוא יועץ משרד האוצר לענייני אתיקה. הועדה הגישה המלצותיה לפני כשנה וחצי, ומאז הן מעלות אבק וקורי עכביש בועדת העבודה הרווחה והבריאות, כמדומני (נדמה לי שזרקו את המשימה הזו מועדה לועדה, ואני לא זוכרת באיזו ועדה זה נחת לבסוף). אני רואה את נושא תרומת הביציות כנושא חשוב במאבק שלנו משתי בחינות - גם מכיוון שזה הפתרון הנכון לנשים מעל גיל מסויים, ולא הפתרון המוצע כרגע - פשוט לא לממן הפריות מעל גיל מסויים... הסיבה השניה היא שגם נשים צעירות מהרף שיקבע, סובלות לעיתים מרזרבה שחלתית נמוכה, ואופציה זמינה של תרומת ביצית תאפשר להן לדלג על מספר טיפולים חסרי סיכוי בנסיון להמנע מהאופציה הכמעט-בלתי-קיימת-כיום של תרומת ביצית. (מה שיתבטא, בין השאר, גם בחסכון גדול למדינה!)

רחל5

New member
סליחה. כתבתי בטעות

"יועץ משרד האוצר לענייני אתיקה". מה למשרד האוצר ולענייני אתיקה בכלל? הכוונה, כמובן, ליועץ משרד הבריאות לענייני אתיקה.

למעלה