רק כדי להעמיד דברים על דיוקם
הצעת החוק שאמורה לאפשר לנשים שאינן בטיפולים לתרום ביציות איננה יוזמה של דני נווה. מדובר בהצעת חוק שהוצעה ע"י יעל דיין ואחמד טיבי (באופן בלתי תלוי, אך התברר כי זו אותה הצעה בדיוק) לפני כשלוש שנים וחצי. הגורם לכך היה "פרשת הביציות", כאשר הבינו שיש מצוקת ביציות ממשית בארץ, הגורמת לרופאים לעשות מעשים מפוקפקים בנסיונות למלא את מכסת תרומת הביציות החסרה. המשימה לנסח המלצות להצעת החוק הוטלה על ועדה בראשות הרב ד"ר מרדכי הלפרין, שהוא יועץ משרד האוצר לענייני אתיקה. הועדה הגישה המלצותיה לפני כשנה וחצי, ומאז הן מעלות אבק וקורי עכביש בועדת העבודה הרווחה והבריאות, כמדומני (נדמה לי שזרקו את המשימה הזו מועדה לועדה, ואני לא זוכרת באיזו ועדה זה נחת לבסוף). אני רואה את נושא תרומת הביציות כנושא חשוב במאבק שלנו משתי בחינות - גם מכיוון שזה הפתרון הנכון לנשים מעל גיל מסויים, ולא הפתרון המוצע כרגע - פשוט לא לממן הפריות מעל גיל מסויים... הסיבה השניה היא שגם נשים צעירות מהרף שיקבע, סובלות לעיתים מרזרבה שחלתית נמוכה, ואופציה זמינה של תרומת ביצית תאפשר להן לדלג על מספר טיפולים חסרי סיכוי בנסיון להמנע מהאופציה הכמעט-בלתי-קיימת-כיום של תרומת ביצית. (מה שיתבטא, בין השאר, גם בחסכון גדול למדינה!)