חזרתי מנופש בבודפשט והתרשמתי

רוייקו

New member
חזרתי מנופש בבודפשט והתרשמתי

שההונגרים לוקים בכמה רגישויות שלנו הישראלים יש בשפע.. הישראלים שהיו איתי במלון גם חושבים שההונגרים קצרי רוח ולא יודעים לתת שירות אמפטי. התחושה שהעבירו ההונגרים היא שהם לא מעוניינים לפתח שום סנטימנטים מעבר לשירות בסיסי ממוקד וחטוף.. בקבלה במלון (גרנד הוטל הונגריה) התנהגו בקוצר רוח כיאילו אנחנו מטרד עבורם. בית המלון הוא זה שהיה כמו אכסיינת נוער רועשת וזולה אבל היחס שלהם היה מתנשא ומנוכר. במסעדות ובמכולות כיאילו עייפים מאנשים. אולי זו בודפשט שעייפה מתיירים או שהאנשים שם ביסודם כאלה ?! אין לי טענה כנגד היעילות שלהם אלא כלפי הקרירות שלהם. ביום האחרון שלי עליתי במדרגות מהמטרו הכחול. מישהי מבוגרת התגלגלה במדרגות האלה וניפצעה רציני. אף אחד לא הושיט לה עזרה. מזל שמישהו עצר את המדרגות האלה שטסות במהירות של סקייטבורד (עוד פרט שרק מחזק את האגואיסטיות של ההונגרים: להספיק מהר מהר על חשבון ההתחשבות) הייתי היחיד שהושיט לה עזרה. אני פשוט לא מבין את הריחוק והניכור שלהם. דבר נוסף שהרגיז אותי זה הגרפיטי שמטנף את כל בודפשט. הממשלה שם צריכה להלחם בזה בכל הכוח. אין אתר אחד שלא כיסו אותו בגרפיטי. חוץ מאלה אני חושב שיש להונגרים מדינה עם אדריכלות והיסטוריה מפוארת ביותר. בהחלט יש במה לקנא בהם: מדינה מדהימה, תחבורה יעילה, אוכל טוב, ינות טובים וגם אנשים יפים. נורא יפים. אפשר לאמר שניהניתי מאוד.

ברק 188

New member
זה מה שקורה ...

למדינות מזרח אירופה שהפכות להיות מערביות, ובכל זאת בשורות האחרונות שלך אפשר להבין שעדין יש משהו טוב ,טעים,ויפה שם.

עב

New member
לי הייתה התנסות אחרת

היינו במלון "ארז'בט" והצוות היה אדיב להפליא, נכון לכל בקשה ועזרה. ביקשתי מהם לאשרר את כרטיסי הטיסה, לתת לי מגירה בכספת, כל בוקר ביקשנו הכוונה לאתר שאליו התכוונו להגיע (לא תמיד היה זה אתר תיירות), הזמנת מוניות, לבקש לשמור לנו את החדר עוד כמה שעות עד הטיסה - בקיצור, היינו די נודניקים במושגים שלנו. לא חיפשתי שם חברות אלא שירות מקצועי וקיבלתי אותו ב - 100%. אני חושבת שהצוות במלון שלך היה גרוע ויש מקרים כאלה. בקשר לארכיטקטורה, נו, לא התפעלתי, אבל זה עניין של טעם אישי. בעיר טובה, היו הופכים את הנהר לטיילת להולכי רגל ורוכבי אופניים ולא לעורקי תנועה הומים שאינם מאפשרים ליהנות מקו המים (דבר שהספרדים עושים יפה בכמה ערים). בתי האבן מפויחים ומה שראוי לשימור לא נשמר כנראה בגלל חוסר תקציב. שפע אמצעי התחבורה מעורר קנאה וגם מחירי הנסיעה. אף על פי כן, העיר מתפקעת מכלי רכב פרטיים ואין חניה. קשה להימלט מהרעש של התחבורה, אפילו באי על הדנובה שמענו והרחנו היטב את עורקי התחבורה שמסביב. מה קרה לי, התחלתי לכתוב כאן ספר על בודפשט? שבת שלום לכולם, תמשיכו לבלות.

פגית

New member
אני הייתי לפני 3 שנים בהונגריה

והמלונות היו מדהימים...... אני אוהבת מאוד את הונגריה ........ אולי אולי היחס היה שונה כי נסעתי עם סבתא שזו שפת האם שלה...

ju100

New member
אומנם הביקור שלי...

בהונגריה היה לפני מספר שנים..אבל אני קיבלתי התרשמות אחרת לחלוטין... בביקור הראשון..ביקור ספונטני עם הורי שצירפו אותי בדקה ה90 ..קיבלתי מהורי מסע שורשים מדהים...לקחו אותי לכל פינה ששיכת להיסטוריה שלהם..לקחו אותי למשל לבית הקברות היהודי שהדהים אותי..אמא הצליחה לאתר את קבר סבתה שזאת לא משימה קלה למישהו שיודע על מה אני מדברת..וכל מיני ריגושים ...באשר להתיחסות ההונגרים..הם ניזונים מתיירות מדוע שיקלקלו? גם בביקורים שלאחר מכן ניתקלתי ביחס יוצא מין הכלל...הם יצאו מגדרם על מנת להשביע את רצוננו בכל אשר חפצנו...נהנתי מהביקורים שלי מאוד..מה גם שיש את הקטע של שפה ,בכל מיקרה יש להם גם תיירות נרחבת של אמריקאים גרמנים אנגלים...ואלה אם לא יקבלו תמורה לכספם לא יבואו! יתכן שמה שקרה הוא שטפון התיירות הישראלית ואין צורך להוסיף מילים!

ju100

New member
בלי קשר לנושא...../images/Emo101.gif

למישהו יש רעיון נגד שיעול קשה?..יש לי חורף קשה ,מעולם לא קרה לי מצב כזה של התקררויות אחת אחרי השניה..אני בדרך כלל לא נדבקת גם מהסביבה למרות שעובדת עם קהל! קיבלתי כבר שפע רעיונות החל בתה +נענע..דבש+לימון..ואקמולי צינון..נכון כדורים יפים אבל בזה מיסתכמת פעולתם!!(עלי) על הרעיון לשאול את הרופא מה שלומו ויתרתי...כי הוא ממילא יתן לי אקמולי..

vera2

New member
לju100 ראשית החלמה מהירה../images/Emo48.gif

תנסי לעשות אדים חמים אפשר להוסיף קמומיל זה יכול להביא להקלה מלבד זה ששיעול זה פעולה מיכנית מאוד חיונית להוצאת ההפרשות מדרכי הנשימה העליונים, כך שלא כדאי לדכא את השיעול.כמובן לישתות הרבה שתיה חמה אבל את בטח יודעת את כל זה. החלמה מהירה.

רוייקו

New member
שיטפון של תיירים וישראלים בפרט

אולי זה מה שגורם להונגרים לקצרת רוח... אבל בסה"כ לא רע שם, בהונגריה. ההתפתחות שלה מהירה מאוד. כבר רואים שינויים מרחיקי לכת. בפעם הבאה שאסע אני מתכנן טיול בערים נוספות בהונגריה חוץ מדברצן, כמו פץ', סגד, טוקאי ועוד.. בטוח אעזר בפורום בצורה כלשהי.. שבת שלום

עב

New member
ושכחתי לומר שאני לא מדברת הונגרית

כלומר, היחס אלינו היה כמו לכל התיירים. בכל אופן אני ממליצה בחום על המלון שהיינו בו, קרוב לאתרי תיירות, לתחנת המטרו וגם יחס אדיב. הדבר המוזר היחיד שאני יכולה לציין בקשר למלון, זאת ארוחת הבוקר שכללה מצה! אולי ההונגרים או התיירים חושבים שזה מאכל אקזוטי? אחרת אין לי הסבר לתופעה (זה היה לפני ראש השנה). מצחיק שהם שמו את המצה יחד עם הדגנים לארוחת הבוקר, אני מקווה שהתיירים לא חשבו שהמאכל הזה פותר בעיות עיכול.

ברק 188

New member
הזו בודפשט? אני מתבייש ומתבאס.

אבל היתי שם וכל אופן אחזור לשם,(וכל ידוע לי) עדין נשארו לי כמה דברים לברר (מעבר משפחתי) לא בדיוק בעיר הנ"ל, אבל בכל זאת הונגריה.

עב

New member
יש מה לברר בבודפשט

אם אתה מחפש מידע מלפני 1895, דע שהוא נמצא בארכיון הלאומי בעיר הזאת. רישומים מאוקטובר 1895 והלאה נמצאים בארכיונים המקומיים וזו כבר צרה בפני עצמה, הדורשת בירורים ונסיעות. כיוון שאנחנו לא שולטים בשפה הזאת שנשגבת מהבנתנו, אז חבל לבזבז יום בארכיונים, עדיף לקחת חוקר מקומי. כבר שנה אתה מדבר על הנסיעה ולא מבצע. מה יהיה?? אולי אחרי האולימפיאדה?? תמשיכו ליהנות ולבלות!

ברק 188

New member
לא בודא...אלא BAJA שם הבעייה.

כפי שכתבת שפת הדיבור המקומי לא בפינו ומה שכבר יוצא מפי נשמע קומי, לפיכך אני נאלץ לחכות לקרוב משפחה היודע(חלק מהמידע שברצוני לחקור) ושולט בשפה ובמקום, ואיך אומר בפזמון "יבוא יום יבוא עלינו" וינ-שאלה אולי בקרוב, לגבי חוקר כאחד שלא יודע איך להתכתב איתו- או חוקר(ת) אחר(ת) מה הפתרון וכיצד להניח את הפתיון באין לי הון?

אריק7554

New member
דרדרית ואנוכי...

היינו ביולי שעבר בהונגריה והתגוררנו בדירה ההתרשמות שלי היתה מאד לטובה מהיחס הכללי של האנשים הן ברחוב והן בחנויות וכו'.ענו באדיבות לכל שאלה והפנו אותנו לאן שרצינו להגיע. גם במכולת היכן שקנינו מצרכים השרות היה אדיב וסבלני ללמרות שאנני מדבר הונגרית והאנגלית שלהם היתה מאד קלושה.

ברק 188

New member
כך גם אני עשיתי-השכרת דירה הפתרון

האידאלי, הנך אדון לעצמך,זול יותר ואין למי לבוא בטענות.

sabajakov

New member
בסתיו האחרון הינו למשך של 11 ימים

בהונגריה. לא גרנו בבודפשט, אלא בצימר חביב בכפר. בעלי הבית היו חביבים, מעבר לעיסקה זכינו לתשומת לב אישית.לענבים מהכרם שלהם, ממרך גבינה (korozot) ביתי ממטבחה של בעלת הבית, ורק היום גם איחולים לחג הפסח. יתכן שהכל מיקרי, אני נוטה להאמין שבצימרים הכפריים ניתן לקבל את היחס האישי, שאיננו מאפיין ערים גדולות או בתי מלון גדולים. נשתדל גם השנה, לצוד לנו איזה צימר חביב לחופשה.

למעלה