חזרתי מסקירה שניה-מאוחרת

חזרתי מסקירה שניה-מאוחרת

בגדול היה בסדר. משקלים - 537 ו-540.. מה שכן לאחר העוברים אגן כליות מורחב. הפרופ' אמר לא לדאוג אבל אני - כמובן - דואגת - האם מישהי נתקלה ויכולה להרגיע אותי? תודה..

ברכותיי על הסקירה המוצלחת! ../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

אני אישית לא נתקלתי בממצא של אגן כליה מורחב, אבל הבנתי שזה דבר שכיח אצל עוברים ממין זכר (וזה מה שיש לך, אאל"ט). בד"כ זה אכן לא נחשב לממצא מדאיג. אני בטוחה שאם הייתה לכך איזושהי משמעות, הפרופ' היה אומר לך. שולחת לך
ומחזיקה אצבעות להמשך הריון רגוע ושמח.
עתליה

etti34

New member
מי הפרופסור שבדק??

השאלה היא מה הכוונה מורחב ?? האם זה בטווח הנורמה גבולי - או יוצא מהנורמה ?? זה ממצא יותר שכיח אצל בנים באמת. וחוץ מזה את יכולה להיות די רגועה כי עשית מי שפיר כבר וקיבלת תוצאות תקינות, כך שזה כמובן לא תסמונת דאון.

האמת שאני מודאגת. לא יודעת איך נולדתי כזאת

דאגנית ופסימית... אצל הרופא הייתי רגועה כי זה גם מה שהוא שידר.. ונכון שהסתכלתי וראיתי שמפנים ליועץ גנטי אם לא עשו מי שפיר או שזה לקראת.. ולי באמת יצא תקין אז זה מעודד.. אבל אני לא רגועה. פעם אמרו לי - שתמיד אני אמצא משהו לדאוג בגללו והנה זה קרה. ההרחה היא של 8 מ"מ.. וכתוב אגני כליות מורחבים וצריך המשך מעקב.. אז אני מבינה שזה שניהם.. מה אגיד לכן.. מקווה לטוב. יש לי שני בנים ואף פעם בסקירות לא אמרו לי שיש דבר כזה.. את שם הרופא אשלח לך במסר..

לא זוכרת בע"פ את הנורמות

אבל אם זוכרת נכון, זה ערך מעל לנורמה (מעט). עשי חיפוש בפורום של פרופ' צלאל בwww.starmed.co.il ותמצאי חומר רב בנושא. כלל, זה ממצא שכיח למדי אצל זכרים, ומכיוון ששללת דאון, אז החשש הגדול הוסר. לרוב זה רק למעקב לאורך ההריון ומעט לאחר הלידה.

למעלה