חזרתי מפגישה עם הפסיכיאטרית (אולי טריגר)

Raindrop23

New member
חזרתי מפגישה עם הפסיכיאטרית (אולי טריגר)

חזרתי לא מזמן מפגישה עם הפסיכיאטרית החדשה. היא עשתה עלי רושם מצויין, נראית מאוד מקצועית ויסודית.
היא עשתה לי שינוי תרופתי (להוריד תרופה אחת ובמקום זה תרופה אחרת חדשה שעוד לא ניסיתי).
שאלתי אותה לגבי סוג טיפול מתאים והיא אמרה שלדעתה לא ממש חשובה ה"אסכולה" של הטיפול אלא יותר החיבור עם מטפל/ת טוב/ה,
כי היו לי ויש לי בעיות עוד מילדות וזה לא רק בגלל ההתעללות המינית שעברתי, זה כמובן החמיר את המצב אבל היו בעיות מהתחלה,
למשל שהתחלתי לדבר מאוחר (בגיל 3) והיו בעיות התנהגותיות, חשבו שלא אדבר בשלב מסויים ורצו לשלוח אותי לבית ספר מיוחד בגלל בעיות התנהגות.
בסוף הלכתי לבי"ס רגיל, סיימתי בהצטיינות ויש לי בגרות מלאה. בכל מקרה, כבר שלחתי מייל לרופאת המשפחה שלי עם הפרטים ואני אעשה בדיקות דם שלא עשיתי כבר מזמן.
נקווה שהתרופה החדשה תעזור, בינתיים אחפש מטפלת במסגרת קופ"ח, הפסיכיאטרית אמרה שזה לדעתה לא בהכרח צריך או כדאי להיות ממוקד רק בהתעללות המינית מהסיבות שרשמתי למעלה, שזה יותר מורכב מזה.
ונראה לי שהיא צודקת, אני בן אדם מורכב במצב מורכב. בכל מקרה נקווה שארגיש יותר טוב ואז אולי אחזור לדיאטנית שהייתי אצלה דרך קופ"ח שעזרה לי לרדת 25 קילו, אולי נוכל לשחזר את ההצלחה

Lady Stark

New member
קודם כל, נשמע טוב

זה שיש לך תחושה נוחה איתה זו כבר התחלה מעולה.
אני מסכימה שלא תריך להתמקד בטיפול רק בתקיפה, מכיוון שאת מכלול שלם ובנאדם שלם, ולא הייתי רוצה שמשהו יגדיר אותך רק כנפגעת תקיפה מינית. אז באופן אישי אני מסכימה עם הגישה.

מזכירה לך להיות סבלנית לגבי התרופה החדשה, כי התחלת טיפול היא לא פיקניק. אבל זה עובר מהר ואנחנו פה בשבילך.

מאוד גאה בך, מתוקתי. באמת.

Raindrop23

New member
תודה רבה ליידי יקרה

אני אשתדל להיות סבלנית, מקווה שאצליח ומקווה שזה יעזור.

Raindrop23

New member
קשה לי

קשה לי, יש לי מחשבות. לקחתי את התרופה החדשה פעם ראשונה היום והרגשתי עייפות. אמא שלי אומרת שאולי בגלל שהייתי עייפה לפני זה אבל לא יודעת.
עכשיו העייפות עברה אבל אני לא רגועה ויש לי מחשבות. מחשבות למה לאחרות יש בן זוג ולי אין וגם לא היה, אפילו שאני בכלל לא רוצה בן זוג אבל אני רוצה להרגיש נורמלית.
ולהיות כמו כולם ואני לא מרגישה נורמלית וכמו כולם ואני שונאת את זה. למה תמיד אני הייתי צריכה להיות שונה ועוף מוזר ולא כמו כולם. לא טוב לי.
לא מרגישה טוב עם עצמי. לקחתי עכשיו ואבן, לא יודעת אם זה יעזור, בזמן האחרון זה לא עוזר תמיד ואני צריכה גם ככה להפחית במינון.
לא יודעת מה לעשות. פשוט נמאס לי להרגיש רע. יש לי מועקה וחוסר שקט. אני מקווה שהתרופה הזו תעזור ולא תעשה יותר גרוע.
מספיק סבלתי בחיים, אני מרגישה שאני רוצה פיצוי. פיצוי על כל הסבל שעברתי. ובמקום לקבל פיצוי אני רק סובלת. קשה לי לראות את האור בקצה המנהרה אם בכלל קיים.
בקיצור נמאס.

היי ריינדרופ

יכול להיות שהעייפות קשורה לתרופה (האם מופיע עייפות בתופעות הלוואי?), אבל ייתכן שהלחץ מהתרופה החדשה, חששות למיניהן, גם תרמו לתחושה הזו.
הרבה פעמים להיות בזוגיות לא נותן לך הרגשה של "כמו כולם", כי גם במערכות יחסים של זוגות יש שוני בין זוג אחד לזוג אחר. את אומרת בעצמך שאין לך רצון במערכות יחסים וזה הכי נורמלי שיכול להיות, בין אם זה תקופתי או אי רצון תמידי. את עושה בחירה מודעת שהרבה אנשים עושים - לא להיות בקשר זוגי, כל אחד, מהסיבות שלו.
אני מקווה שהתרופה תעשה את שלה ותעזור למצב הרוח שלך להתייצב. מגיע לך, באמת

Raindrop23

New member
הי מחבקת (טריגר?)

אני לא יכולה יותר. אכלתי עכשיו ועדיין אני מרגישה רעב והבטן מקרקרת. אמא שלי אומרת שזה לא יכול להיות מהתרופה שרק עכשיו התחלתי אותה.
לא מעניין אותי מה היא אומרת ולא מעניין אותי כלום, אני עצבנית, רעבה למרות שאכלתי ויש לי חוסר שקט. ונמאס לי מהכל כבר! זה לא חיים.

Raindrop23

New member
תודה מחבקת יקרה

מצטערת על העצבים בהודעה הקודמת. פשוט קשה לי.

Lady Stark

New member
הי מתוקה

יכול מאוד להיות שהעייפות קשורה בתרופות. אצלי מופיעה עייפות קיצונית בשני מצבים: או בתחילת טיפול תרופתי חדש או במצבי חרדה מאוד קיצוניים.
אז תנסי לנוח כצה שיותר מול טלוויזיה או ספר או כל דבר שלא יצרוך ממך פעולה ומאמץ, אבל יוכל להכניס קצת תכנים אחרים לראש.

ומותק, זה ממש לא הזמן להציק לעצמך לגבי זוגיות. קודם תעברי את תחילת הטיפול, תתאוששי, תתחילי טיפול פסיכולוגי מוצלח יותר, תלמדי להיות טובה לעצמך יותר. הכל יחכה.

Raindrop23

New member
היי ליידי יקרה

עכשיו חזרתי, יצאתי לסדר משהו ואני מרגישה קצת יותר טוב. קודם הרגשתי עייפות ורעב למרות שאכלתי. הפסיכיאטרית אמרה שהתרופה הזו לא גורמת להשמנה.
מצד שני, אני מפסיקה לקחת ציפרלקס בהדרגה ובמקום זה לוקחת את התרופה החדשה ואמא שלי קראה בעלון של הציפרלקס שיכולות להיות תופעות לוואי אם מפסיקים לקחת אותה.
אז אולי זה קשור לכל השינוי/הפסקת הציפרלקס ואולי זה לא אומר שהתרופה החדשה לא טובה. בקיצור צריך סבלנות אבל אני מתחרפנת וקשה לי.
תודה רבה על התמיכה ועל האכפתיות.

Lady Stark

New member
קודם כל

מוקדם מדי בכדי לדעת אם התרופה החדשה לא טובה. גם כי לוקח לתרופות שבועיים- ארבעה שבועות כדי להשפיע, וגם כי הימים הראשונים תמיד קשים יותר.
ואם את בנוסף לכדור החדש גם מנמיכה במינון של הציפרלקס, אז בכלל הגיוני שאת מרגישה רע.
לגבי הרעב, גם אם תרופה מסוימת כן גורמת להשמנה, לא רואים את זה בימים הראשונים. אבל אם הפסיכיאטרית אמרה שבפירוש היא לא גורמת להשמנה, את יכולה לסמוך עליה.
הימים הקרובים יהיה מעייפים יותר. אל תיבהלי, זה חולף די מהר.
תנסי להקל על עצמך. לנוח, לאכול טוב ולשתות הרבה. תצאי מדי פעם לסיבוב בחוץ אם זה עוזר, והכי חשוב - תזכירי לעצמך שזה זמני ובקרוב ירגע.

את רוצה לספר לנו באיזו תרופה מדובר? אולי למישהו מאיתנו יש ניסיון איתה.

Lady Stark

New member
לא מכירה אותה אישית

אבל קראתי עליה קצת ואומרים שיחסית יש לה ממש מעט תופעות לוואי.
אל תשכחי לנשום ולהגיד לעצמך שזה זמני. אנחנו פה, מותק.

Raindrop23

New member
תודה רבה ליידי

אני מקווה שזה יעבור מהר, לא קל. תודה שאתם פה.

למעלה