חזרתי מתאילנד ושמחה לתרום קצת

סיגלייה

New member
חזרתי מתאילנד ושמחה לתרום קצת

מחוויותיי. הטיסה עם אל-על היתה די רגועה למעט אי אלו קפיצות לתוך העננים וכמובן די ריקה בהלוך, ובחזור עוד יותר, דבר שמתמיהה אותי לנוכח העובדה שבעת ההזמנה נאמר לנו שאין מקומות. יומיים ראשונים בבנקוק, בקוואסן, כמובן, אנו לא תרמילאים ואישי הוא אדם מאוד פדנט ומחמיר בכל תנאי מחייתו ולמרות זאת הוא אהב והתחבר מאוד, הן ל- d&d והן ל"קוואסן פלאס" בהם לנו. אחרי יומיים טסנו לקו-סמוי ובילינו בה חמישה ימים, החל מטיולים מסביב לאי, כניסה כמעט לכל חור תיירותי ולא, בילויים ליליים ב"גרין מנגו" וב"רגאיי פאב" ושם כמובן התפנקנו בבית מלון מדרגת תיירות טובה מאוד, שבדיעבד הסתבר כיקר.(ראו טיפ מצורף) לאחר מכן טסנו לפוקט, שם פחות נהניתי, כיוון שנתקלנו בהרבה "תכמנים" ושרלטנים שבכל רגע נתון ניסו לקלקל לנו את הטיול, וזה התחיל בטרמינל בכמה משרדים שמציעים בתי מלון, כשביקשנו בית מלון לא יקר נאמר לנו שהכל מלא ורק היקרים יחסית פנויים ושבימים טרופים אלה לא נמצא מקום פנוי אם לא נזמין מראש, אני לא התפתיתי והמשכתי לחפש עד שבאיזה משרדון קטן הציעו לנו בית מלון טוב מאוד, עם מזגן ומים חמים ואפילו עם בריכה ב- 800 באט ללילה שזה בערך של 90 ש"ח ללילה לזוג. בהמשך, עצר אותנו בחור בעל חזות אירופאית על אופנוע, ונתן לנו שני כרטיסים בשם חברת "רויאל" ובתואנה שהיום המלון חוגג 9 שנים הוא מחלק כרטיסי גירוד לשיווק הרשת בעולם, בעלי פתח את כרטיסו והוא זכה בשני טישרטים, בכרטיס שלי הופיע ה"פרס" הגדול שהוא: מצלמת וידאו, או שבוע זוגי בתאילנד/באלי/גואה, או 200 $ במזומן. הבחור הודיע שברגע זה אנו חייבים ללכת למלון לקבל את הפרס, והזמין עבורנו מונית, שילם עבור המונית והכניס אותנו לאיזה משרדון מפוברק ושם הבנתי שמשהו לא כשורה. הפקידה רשמה כל מיני פרטים, כמובן שנתתנו לה פרטים בדויים, ואז היא ביקשה מאיתנו לעלות למעלה, שם מחכה לנו בחור להסבר ונאמר לנו שזה יארך שעה וחצי,אני סירבתי לעלות ואמרתי שאנחנו בדרך לצלילה ואין לנו זמן, וכל השיחה דיברתי באנגלית עילגת, כאילו שאין לי מושג מה היא רוצה. אחרי כל מיני תחקירים שלי ושאלות שהביכו אותה, היא יצאה לכמה דקות, ואז חזרה ואמרה שכיוון שאנו לא מדברים אנגלית טובה, יש חשש שלא נבין את הבחור למעלה ולכן אנו מקבלים את המתנות בלי התנייה. לאחר מכן, פגשנו נהג מונית שראה אותנו עם הטישרטים, והוא סיפר שהם מחתימים אנשים על ניירות ובדרכים מתוחכמות מאלצים אותך לרכוש משהו בכרטיס אשראי ולאחר מכן עושים בו שימוש כרצונם והנהג הוסיף שכל מי שנמצא מאחרי העסק הנ"ל הם אנשי מאפיה מסוכנים שעדיף לא להסתבך איתם. בקיצור הישמרו מכל מציעי מתנות והטבות, כי אין שום דבר בחינם. בכל זאת גם נהננו, מאוכל טוב ויקר יחסית לתאילנד, יצאנו ליום הפלגה ב"גיימס בונד איילנד", חתרנו בקייקים נהננו ממופע פילים מדהים ומצחיק ומטרק על גביהם. ביום אחר הפלגנו לקו-פי פי לצלילה, שנפלה סמוך לפול מון, וסבלנו מראות לא משהו, אך מנופים עוצרי נשימה. חזרנו לבנקוק, השיבוש היחיד בטיול הנ"ל היה, שפעת קלה שאישי חטף עם חום דבר שמנע מאיתנו לטייל בבנקוק, אחרי יומיים נסענו לפטייה, ים חביב עם הרבה פעילות ספורטיבית ימית, אך באופן כללי לא נהנתי. רצועת חוף שעם רדת החשכה עוטה על פנייה לבוש זנותי וממחיל עד כדי גועל. נשארנו לילה אחד וזה הספיק לנו להבין שמיצינו. חזרנו לבנקוק, וסיימנו שלושה ימים עם קניות, והסתלבטות בפאבים ובקוואסן. אחרי שלושה שבועות, חזרנו שבעים שזופים ומלאי חוויות וטעם של עוד..אך הפעם בא לי לנסות את יפן, מה דעתכם? טיפים: 1. לא להתפתות למתנות והצעות מפתות. 2. לא להזמין מלון בשדה התעופה, אלא ללכת ולחפש רגלי. 3. טיסות פנימיות ניתן להזמין בבנקוק, אפילו יום לפני הטיסה. 4. שמירת חפצים רק בזולה או בקשר. 5. ערוץ 2 בזולה, ערוץ האופנה בקשר. 6. אינטרנט חינם בקשר, טלפון זול 6 באט בזולה. 7. בפוקט מומלץ בית מלון הולידי ריזורט, בפטונג ביץ'. 8. לא לנסוע לפטייה, מגעיל שם מלא בזזזזז והמסחר שם נעשה אף בילדות. 9. למרות שזה די מגעיל מומלץ לראות את מופע הפיפ שואו בפטפונג, בנקוק. 10.אל תתנו בשום אופן את פרטייכם האישיים או מקום לינתכם, לכל שואל. זהו, היה טוב וחבל שניגמר,מתחילה לחשוב על הטיול הבא. שיהיה לכם רק טוב

מ-ע-ו-ל-ה ../images/Emo45.gif

תודה רבה על המאמר הנפלא ועל הטיפים המצוינים אני בטוח שמאמר זה יעזור להרבה תרמליאים והם יפיקו ממנו את המירב... הוא כבר צורף לקטגורית המאמרים את תרצי את יותר ממוזמנת להעלות את תמונותייך לכאן ולהרגיש כמו בבית (יש צ'אי ליד דלת הכניסה) לילה טוב

עמית22

New member
אינטרנט חינם בקשר?????

את בטוחה? נראה לי שאת מתכוונת לזולה.

סיגלייה

New member
תודה לכם, וכן גם בקשר...יש אינטרנט

חינם, אם אני לא טועה לשעה הראשונה, ומעבר לזה משלמים, אבל מי צריך יותר מחצי שעה פעם בשבוע. שיהיה בכיף

עמית22

New member
כשאני הייתי בבנגקוק

וזה לא היה כ"כ מזמן, בזולה היו 3 מחשבים והיה חינם, וב"קשר" היה חדר עם מלא מחשבים, חצי שעה 5 באט, וכל דקה נוספת באט.

חינם

חזרתי לפני שלושה שבועות ובקשר לחצי שעה ראשונה חינם וכבר יצא לי שנכנסתי כמה פעמים ביום ולא שילמתי באט,(מה לעשות כשמחכים לחברים). ובזולה ישנם שני מחשבים ןהם איטיים רצח ואסור להשתמש במסנג'רים למינהם כך שזה על הפנים.

סיגלייה

New member
חינם גם חינם, אכן בזולה יש שני

מחשבים איטיים, שרוב הזמן גם תפוסים, אבל האווירה שם מגניבה וכיפית.

mz 2t power

New member
פשוט צורם לי לראות.......

איך התמונה נהרסה לה....... :(( אז ברשותך(ואם את לא מרשה אז זה כבר אבוד) סובבתי את התמונה. אני טס עוד שבוע להודו נפאל ותאילנד מקווה לחזור משם עם הרבה תמונות יפות. אורן

אךךך היכן הימים ההם כאשר

חוץ מעט ונייר לא היה כלום אנשים היו משאירים פתקים בלוחות המודעות וזה פשוט מדהים כי בסופו של דבר האיש שאליו היה מיועד הפתק היה פשוט קורא אותו או שהיה מקבל הודעה ממישהו שמכיר אותו וקרא את הפתק שהשאירו לו... מה יקרה עוד כמה שנים? אנשים יתחילו להסתובב עם נייד? העולם מתקדם בצעדי ענק.....

aviron

New member
בונד מבקר במפרץ - הטובים ניצחו.

המפרץ בו "שתולים" עשרות רבות של איים קרסטיים - קרוי מפרץ פנגנגה (PANG NGA ) . מיקום: בצד הדרום/מזרחי של תאילנד, ים אנדמן, בסמוך לחלקו הצפוני של קו (אי) פוקט. הסלע שבצילום מכונה "סלע הפטרייה" (משום צורתו) ונמצא בקו (אי) טה-פו (TA-PHO). האי (הקטן) הזה מוכר כיום בכינויו " האי של ג'יימס-בונד" . כאן, באי קטן זה, צולם הסרט "האיש בעל אקדח הזהב", בכיכובו של רוג'ר מור. כאן היתה המפקדה של "הרעים" - ג'יימס נחת במטוס-ימי במפרץ, הגיע אל האי, פוצץ אותו ובסוף הם התחתנו...(כך הוא סופו של כל סרט, לא?) הסרט "הריץ" את האזור כולו לתודעת התיירים והמקום כולו פורח כיום מביקורי מיליוני תיירים שמגיעים בעקבות הסרט והנוף המדהים. האי עצמו - קטן ביותר. מצטיין בכך שבכל יום מבקרים בו מאות רבות של תיירים המגיעים אליו בשייט. באי מערה (במערה היתה ה"מפקדה של הרעים"), חורש קטן, סלע ענק שנבקע מההר בשבר ישר להפליא שכאילו נחתך בלייזר ודוכנים (איך לא?) המציעים לתיירים מפנינים מתורבתות ומזוייפות, צדפים ותמנונים מיובשים על האש ועד גחידות וקוקה-קולה. במרחק 20 דקות שייט נמצא כפר דייגים (מוסלמים) הנטוע כולו על גבי כלונסאות בים. טווח זמן נסיעה מאיזורי התיירים בפוקט (פטונג, קארון וכ'ד) - כשעה וחצי. השייט למפרץ זה - דרך יערות צמחיית המנגרובים - מעניין ביותר.

stan_southpark

New member
אוווו

המאפיה התאילנדית(אימאלה)

אני הוסיף

הקשר נמצא בסוף רחוב הקוואסן אם מרימים את הראש רואים שלט גדול תלוי ללכת לכיון השלט ואז פונים שמאלה ורואים מצד ימין. מצאתם את השלט הענק שתלוי יופי תסתובבו הכיוון השני זה הזולה הולכים עד סוף הרחוב חוצים את הכביש ויש רחוב שמשיך ישר (הוא מימן קצת) ואז פונים שמאלה ונגיעים לזולה אני שמרתי חפצים בקשר כמה פעמים פעם לשבוע ופעם לכמה שעות תלוי איפה נוסעים,אני נסעתי דרך הזולה אז היה לי יותר קל לשמור שם,בכלל ביליתי שם יותר מידי פעם הלכתי לזולה לשנות אוירה. וכן שניהם מסעדה ויש סוכנות ושמירת חפצים. תהנו

Benkok

New member
יש שני דברים שאפשר לראות מהירח...

את החומה הסינית ואת השלט של "הקשר"...

למעלה