חזרתי עכשיו אחרי יומיים במשואה...

R e A

New member
חזרתי עכשיו אחרי יומיים במשואה...

היה מעולה. אתמול אמנם די התאכזבתי. כל ההרצאות והסדנאות עסקו בעיקר בלתת לנו עובדות ונתונים שכולנו יודעים ולא כל כך הבנתי איך זה אמור להכין אותנו למסע שיש לנו עוד פחות מחדש [עד עכשיו הרגשתי שזה המון זמן. כשאני אומר את זה עכשיו, פתאום זה נשמע לי כל כך קרוב]. בנוסף הגיעה אלינו אתמול אשת עדות בשם מיכל אאל"ט, שאת שם המשפחה שלה שכחתי פתאום. זה היה מדהים. היא עמדה מולנו שעתיים וחצי, לא ישבה אפילו לרגע, ורק סיפרה, ודיברה, וענתה על שאלות, באמת שזה היה מדהים. עם כל העייפות מהמחסור בשעות השינה של כולם, בזמן הסיפור שלה, רוב האנשים באולם [70 מהמשלחת שלנו ועוד 16 מהמשלחת של ב"ש] היו מרותקים לסיפורים. היום היה יותר מעניין. התחלנו בתערוכה גדולה ומרשימה על אדולף אייכמן, בעיקר על המשפט. הנושא עניין מאוד, והתערוכה הייתה מדהימה. אחר כך הגיע אלינו עוד אשת עדות, שגם את שמה אני לא זוכר עכשיו ואני שונא את עצמי על זה. היא סיפרה לנו את הסיפור שלה, שהיה מדהים, שמה דגש על כך שאנחנו חייבים להעביר את הסיפור שלה הלאה, ושכל ניצול שואה חייב לספר את הסיפור שלו. למען הדורות הבאים. אמרנו לה שאנחנו מעריצים אותה כל כך על שהיא טסה ממדינה למדינה כדי לספר את הסיפור שלה, וכל הכבוד לה. בסוף גם אחד מהמשלחת ביקש ממנה חיבוק
זה היה יפה... ההרצאה האחרונה שלנו במשואה, העלתה המון המון וויכוחים בלתי פוסקים. המדריכה, התחילה לדבר על מכחישי השואה, והצדיקה אותם. היא הדגישה אמנם כל פעם מחדש שהיא לא אחת מהן, ושהיא כלל וכלל לא תומכת בהם, אבל היא הודתה בעובדה שאין שום הוכחות שמספר הנספים בשואה היה 6 מליון, ולא 3 מליון, כמו שהעובדות והנתונים אומרים. אין אחד שלא חלק עליה, והיא הצליחה להביא לנו נושא לשיחה כל הדרך חזרה הביתה. לדעתי זה היה ממש לא במקום לנסות לערער אותנו ככה לפני הטיסה לפולין. אנחנו טסים לשם כדי לראות את כל מה שהיה שם, בלי שבראש שלנו יהיו המחשבות שאולי זה לא באמת 6 מליון, ואולי חיינו באשליה עד היום וכו'. יומיים עמוסים, מהנים, עם המון חוויות. רק עוד 26 יום

וואי הזכרת לי....

שגם אני הייתי במשואה לפני המשע שלי, וגם אצלנו בעיקר הביאו לנו עובדות, אבל זה היה אז שהבנתי שוואלה עוד חודש אני טסה לפולין. אני מקווה שלקחת מהחוויה הזו את המיטב ושזה יתן לך קצת חומר למחשבה לפני הטיסה........

אתה צודק

כנראה בטעות בגלל מהירות ההקלדה וההקלדה העיוורת החלפתי אותיות. וואי אני צריכ הלהשתפר. תודה על התיקון

R e A

New member
נתן לי המון חומר למחשבה...

ורק כשחזרתי התחלתי באמת להתעמק יותר בכל מה שדיברו איתנו...

at22

New member
היי

גם אנחנו היינו ב"משואה" לפני המסע שלנו. אמנם זה היה ביקור של אפילו לא יום שלם, אבל היה מעניין רוב הזמן. הספקנו גם ללמוד על אדולף אייכמן באותה תערוכה שבה אתה ביקרת, ולשמוע את העדות של מיכל [שבהנחה שאנחנו מדברים על אותה ניצולה- גם אני לא זוכרת את שם המשפחה שלה]. בקשר לשיחה עם המדריכה- מה בעצם היא ניסתה לעשות? מה הייתה המטרה שלה כשהיא גררה אתכם לויכוח הזה? בכל מקרה, אני דווקא חושבת שה"ערעור" הזה הוא כן טוב. הוא גורם לך לחשוב ברצינות ולעומק למה באמת אתה מתכוון לצאת לפולין, וזה דבר חשוב. מה זה משנה כמה בדיוק נרצחו? העובדה הכן-מוכחת היא שנרצחו מיליוני בני אנוש בגלל תפיסות מעוותות של "בני אנוש" אחרים. העובדה הכן-מוכחת היא שהמטרה הסופית הייתה להשמיד את כל העם היהודי כולו. אין שום קשר ל"חיים באשליה". את זה, תקווה, כבר תגלה שם, מול הרי השערות והנעליים של אותם 6 או 3 מיליון. לילה נעים

irashady

New member
מסכימה עם כל מילה

וגם אני הייתי במשואה.... אבל זה היה שבוע לפני המסע

R e A

New member
אז יכול להיות שבאמת לא הסברתי את

עצמי נכון. זה ממש לא משנה המספר. כלומר, הוא כן משנה. אבל לא כמו העיקרון שכתבת, שמליוני יהודים נהרגו על רקע אנטישמי ומוח מעוות של אדם אחד.

תשמע....

גם שאני הייתי שם הייתה לנו את ההרצאה על מכחישי שואה, וגם לנו בא איזה בן אדם שדיבר על כך שבעצם אל הייתה שואה ובעצם לא נרצחו כל כך הרבה יהודים. וזה נתן המון חומר למחשבה, אבל שהגעתי לפולין הבנתי שמזל שזה נגמר ב- 6 מיליון כי זה יכל להגמר בהרבה יותר........

בקשר לניצולה, קראו לה במקרה...

קראו אולי לניצולה הדסה קנטור? היא הניצולה שהייתה כשאני הייתי במכון משואה, והיא אישה מקסימה. במקרה, יצא לי לדבר איתה גם באופן פרטי והיא ללא ספק ראוייה להערכה רבה ואף להערצה.

למעלה