חזרתי עכשיו מהשוק וקניתי חצילים קטנים

חזרתי עכשיו מהשוק וקניתי חצילים קטנים

למילוי. אני מנסה פעם ראשונה להכין חמין חצילים. יודעות מה זה? חברה מרוקאית עשתה ומבחינתי זה שווה ניסוי. אצלי בשבת אין תחליפים לטשולנט האוטנטי כך שאני מנסה היום. אדווח בהמשך.
 

יוכי68

New member
שמעתי על זה, אבל לא ראיתי, לא טעמתי ולא

ניסיתי........מעניין דווחי לנו.
 
מרשם לחמין חצילים

מאחר ועדיין לא טעמתי אין לי רשמים אישיים אבל עם המרכיבים שיש אין סיבה שזה לא יצא מעדן. אז ככה: רוקנתי חצילים קטנים למילוי (השחורים עדיפים על הסגולים) ונתתי להם להתיבש בשמש קצת זמן. בינתים הכנתי מילוי: בצל מטוגן בקר טחון אורז ביחס 50:50 מעט רסק עגבניות כמון מל"פ קצת בהרט (פעם ראשונה שלי עם התבלין הזה) מילאתי את החצילונים עד 3/4 חציל והנחתי בצד. בסיר גדול פרסתי פרוסות תפוחי גרנד לקרקעית הסיר ועליהם שמתי שמן בנדיבות. הדלקתי את האש עד לחמיום השמן ואז שמתי את החצילונים הממולאים בשכיבה צפופים. והשארתי אותם להיטגן יחסית הרבה זמן (20 דק בערך אולי יותר) אחרי הטיגון הוספתי מיים +קצת רסק עגבניות, כמון, מעט סוכר, 6 שיני שום, מל"פ, כמון ומעט בהרט. כל זה עד לחצי גובה החצילים. אחרי הרתיחה שמתי מעל כרעי עוף מחולקים ומטובלים קצת. וזהו בעיקרון. הסיר התבשל על האש בסביבות 3 שעות ועכשיו הוא על פלטה לכמה שעות. בעיקרון חברה שלי שמה אותו על פלטת השבת עד לשבת בבוקר בתור חמין. אצלי אני מאמינה שיאכל לפני. הריח בבית................ צילמתי קצת תמונות מההכנה ואעלה אותם עוד מעט.
 

מאיוש י

New member
בעלי פעם הביא לי חצילים

קטנים ניסיתי להחמיץ אותם יצא.........גועל נפש הכל הלך לפח..... אשמח לנסות את המתכון של גולדה כי אני אוהבת חצילים אבל עם הקטנים אף פעם לא ידעתי מה להכין.
 
יוכי מתעכב לי העלאת התמונות לא יודעת

לאן נעלם לי הכבל.... אוף!!! ברגע שאני אמצא אני אעלה. נראה מצוין אגב.
 

cial 1

New member
יש לי הכול אבל לחמין זה התרחק הרבה?

יש לי לבד עם בשר מפרום זה חצי תחון ואיך לא הצנוברים טיגון קל ולסיר כמה דקות ויש לי עם הגרעה הקישוי עונתי וזה בסיר לבישול עם רוטב עגבניות כמובן הכול מדובר בממולאים אורז ובשר תחון או חצי תחון? ויש לי גם עם קישואים כאשר החציל גדול והכישוי תמיד קטן. וזה אוכל מצרי לכול דבר גם לבנוני. אבל לא מרוקאי. וזהירות אם מבשים יותר משעה וחצי אז מקבלים הכול סתם תפזורת ואם בכלל בחמין מה נקבל ולא 3 שעות מזה החציל הוא אחד מהירק שמתבשל מהר. אנה בדקי זאת ומרשה לך גם אותי. שיגעת אותי ממש עוד נתת להם ?טיגון מהטיגון הם מבושלים? אל תכעסי חייבת הייתי להגיב. כי באמת אני אוהבת חצילים. יש לאג'רים מנהג ללא חצילים בע מטוגים בשת לסלט זה לא שבת ויש איש מצחיק שהוא לא יודע להגיד חצילים אז הוא צועק חיצילים ואני מתפקעת מצחוק והוא Ms, חיצילים חצלים?
 
אז ככה. מעדן! מעדן! מומלץ בחום.

מקווה שיסתדר תמונות. חני החצילונים לא מתפרקים ולא יצא החוצה כמעט כלום. הבישול הארוך כל כך עושה אותם פשוט דבש! גם אני ניסיתי כדי לראות כי לא הבנתי איך זה מסתדר אבל עובדה. רותי תפו"ע הוא לא חובה אבל הוא נותן ארומה של מתוק וחמוץ. בקיצור חברות מוומלץ בחום.
 
למעלה