מרשם לחמין חצילים
מאחר ועדיין לא טעמתי אין לי רשמים אישיים אבל עם המרכיבים שיש אין סיבה שזה לא יצא מעדן. אז ככה: רוקנתי חצילים קטנים למילוי (השחורים עדיפים על הסגולים) ונתתי להם להתיבש בשמש קצת זמן. בינתים הכנתי מילוי: בצל מטוגן בקר טחון אורז ביחס 50:50 מעט רסק עגבניות כמון מל"פ קצת בהרט (פעם ראשונה שלי עם התבלין הזה) מילאתי את החצילונים עד 3/4 חציל והנחתי בצד. בסיר גדול פרסתי פרוסות תפוחי גרנד לקרקעית הסיר ועליהם שמתי שמן בנדיבות. הדלקתי את האש עד לחמיום השמן ואז שמתי את החצילונים הממולאים בשכיבה צפופים. והשארתי אותם להיטגן יחסית הרבה זמן (20 דק בערך אולי יותר) אחרי הטיגון הוספתי מיים +קצת רסק עגבניות, כמון, מעט סוכר, 6 שיני שום, מל"פ, כמון ומעט בהרט. כל זה עד לחצי גובה החצילים. אחרי הרתיחה שמתי מעל כרעי עוף מחולקים ומטובלים קצת. וזהו בעיקרון. הסיר התבשל על האש בסביבות 3 שעות ועכשיו הוא על פלטה לכמה שעות. בעיקרון חברה שלי שמה אותו על פלטת השבת עד לשבת בבוקר בתור חמין. אצלי אני מאמינה שיאכל לפני. הריח בבית................ צילמתי קצת תמונות מההכנה ואעלה אותם עוד מעט.