חזרתי עכשיו מפרו קולומביה ואקוודור

dare devil ית

New member
חזרתי עכשיו מפרו קולומביה ואקוודור

על אקוודור אין הרבה מה להגיד, מדינת עלום שלישי שלא עושה יותר מידי סימנים שהיא רוצה לצעת משם (אני מדברת מבחינה עסקית, לא תירותית)

אבל קולומביה ופרו- זה סיפור אחר לגמרי, ממש לגמרי.
דבר ראשון ביטחון אישי, עד כמה שזה נשמע מוזר, הריש לי הרבה יותר בטוח להסתובב בבוגוטה מאשר בסאו פאולו, העיר נקיה פיזית ומטפורית.
האנשים שעבדנו איתם (נכון לקולומביה וגם לפרו) היו מאד מאד מאד חרוצים ומשכילים, הממשלות עושות רושם של נסיון ליצור סביבה עסקית נוחה לחברת מבחוץ לבוא ועבוד שם. הבירוקטיה נוחה יחיסת (עד כמה שזה יכול להיות נוח, בטח בהשוואה לברזיל, אולי כמו בצ'ילה - שעליה רק שמעתי אבל לא יצא לי ממש לעבוד שם) ויש הרגשה שממש עושים מעמץ להפחעית את הפגיעה שלה בעסקים.
בטיסה חזרה לארץ הבוס שלי אמר שההרגשה שלו מהמדינות האלו היא בדיוק אותה הרגשה שהיתה לו מברזיל ב 2002(אז התחלנו (החברה שלי, לא אני) לעבוד שם)
אולי שווה לחשוב על להשקיע שם לטווח ארוך.

אהה - וראיתי ראש מכווץ באקוודור(אמיתי) - גועל נפש, עד עכשיו יש לי סיוטים מזה.

KobeRider

New member
מעניין

מתוך סקירה על אמריקה הלטינית. התחזית של פרו מאוד חיובית:

The Peruvian economy remains a top growth-performer in Latin American, expected to expand at an average rate of 6% y/y in the 2013-14 period. Local demand, particularly household consumption and investment, will continue to drive economic activity.
Mining and construction have been – and will continue to be – major sectors benefiting from investment flows. Additionally, with an improved global economic outlook, particularly in China (GDP growing slightly above 8% in 2013-14) and the US (2.4%), the Peruvian economy will also be supported by external conditions. The country enjoys a broad-base of products and markets for exports together with positive – albeit declining – terms of trade;

however, the positive contribution of net exports to GDP will diminish as strong local consumption will boost import growth. Despite social conflicts related to some mining projects, we do not anticipate investment to be significantly affected.

הצ'אט לא נותן לי לצרף את הקובץ בינתיים, אז אולי עוד מעט.

טכנית, הייתי מחכה עם פרו

מאז תחילת 2013 ה-etf בצניחה חופשית, עדיין אין סימן לשינוי מגמה.

הייתי שם כמה אחוזים מהתיק על האג"ח שלהם

אם הייתי יכול. מאזן הסחר חיובי, תלות נמוכה יחסית בארה"ב (היקף היצוא לארה"ב עומד על כ-15% בלבד.

אבל מצד שני כוח העבודה בפרו נוטה נטייה מובהקת לכיוון מתן שירותים, חקלאות כמעט ולא וזה יכול להיות בעיה

למעלה