חזרתי עם שאלות על בולים

ringol

New member
חזרתי עם שאלות על בולים

ראשית תודה על כל ההצעות והקישורים לשאלותי בשבוע שעבר.

נכנסתי לקטלוג ובדקתי בול משנת 1948. מצאתי בקטלוג סידרת בולים שנראים כמצורף.
מצאתי באוסף של אבא שני סוגים של סדרות בולים שדומים לבולים שבקטלוג, אבל לא זהים: האחד קטן יותר 20 על 22 מ"מ ועליו כתוב "דאר ישראל", ללא שובל ובערכים: 3, 5, 10, 15, 20 ו-50 מיל, אך ללא המילים "דמי דאר".
הסדרה השנייה קצת יותר גדולה (20 על 26 מ"מ) בערכים 5, 15, 30, ו-40 מיל. גם הם ללא שובלים. ועליהם מודפס "בול שרות" ומעליו המלה "ישראל" בגדול.
אגב - כל המדידות הן בערך...

השאלה היא - מאחר ולא נראה לי שאלה הבולים שבקטלוג - ומאחר ולא מצאתי את הבולים האלה בשנים הבאות - מה זה אומר???

שתי שאלות נוספות:
האם זה המקום לשאול שאלות כאלו מפורטות? אם לא - את מי אוכל לשאול בעתיד?
והאם יש קטלוג לבולים מלפני קום המדינה - מצאתי בולים עליהם רשום Palestine?

תודה עבור העזרה.

אגב - מישהו שאל אותי אם הנכדים הראו התעניינות. 4 מתוך 5 נכדים ראו את האוסף ושניים נראו די מעוניינים (בני 8 ו-12) נראה מה יקרה בהמשך...

להתראות ותודה

powo

New member
תסרוק את הבולים .ותעלה אותם פה בפורום

הבול הצהוב של דמי הדואר הוא שלך?.או שמצאת אותו באינטרנט

ringol

New member
בולים דומים אך לא זהים משנת 1948

הבול (הצהוב) שצירפתי לפוסט הראשון הוא מהקטלוג באינטרנט.
אני מצרפת את שני הבולים שמצאתי באוסף של אבא ז"ל.
תודה

rachelea

New member
מעצם סריקת הבולים שברשותך אנו למדים על הבדלים מהותיים

הבול שסרקת הוא בול "תם": אינו משומש (אין עליו חותמת וסביר שבגב
הבול קיים עדיין דבק).
לבול שסרקת יש שובל.
שני אלה משנים מהותית את ערך הבול. אינני בולאית, אך נדמה לי שהבול
שסרקת יקר מציאות וערך.
לגבי הבולים שהעלית, מומחים ממני בודאי ישמחו להשיב לך.

powo

New member
כמעט ללא ערך

בולים חתומים יש להם ערך מזערי.הבול הצהוב שהעלת יש לו ערך.וחבל שלך אין אותו

ringol

New member
ערך בולים

האמת חייבת להאמר - איננו מעוניינים בערך הבולים. המטרה היא להבין מדוע הבולים שסרקתי לא מופיעים בקטלוג?
כזכור, אנחנו מנסים לעניין את הנכדים ולא לנסות למכור בולים או להעריך את שוויים.
אז למישהו יש תשובה מדוע הם לא מופיעים בקטלוג? והאם אמצא עוד בולים שיש לנו אבל לא יהיו בקטלוג?

ותודה לכל המשיבים.

חן L1

New member
שלום לך

כמה דברים:

ככל הידוע לי, כל בולי א"י נמצאים בקטלוג ההתאחדות (החל משנת 1948 והילך), פשוט צריך ללמוד לחפש אותם בקטלוג.

גם הבולים שהצגת מופיעים בקטלוג לחצי על 2 הקישורים הבאים:

[URL]http://israelphilately.org.il/he/catalog/stamps/814/%D7%9E%D7%98%D7%91%D7%A2%20%D7%93%D7%95%D7%90%D7%A8%20%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%99%201948[/URL]

[URL]http://israelphilately.org.il/he/catalog/stamps/1070/%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%99%20%D7%A9%D7%A8%D7%95%D7%AA[/URL]

לגבי בולים שלפני קום המדינה – ישנו מידע ברחבי האינטרנט (כולל קטלוג אינטרנטי בבלוג כלשהו ששכחתי היכן הוא) על הנושא. כמו כן, יצאו קטלוגים מסודרים בכתב בנשוא בולי א"י וכן קטלוגים מודפסים בנושא בולים שקדמו לקום המדינה – כך שכל המידע בנושא מצוי, קיים וזמין לכל.

ringol

New member
נהדר

תודה חן. רק שאלה אחת - איך מוצאים את זה? עושים חיפוש לפי הציור? בעיקר - אם אין לי את השובל בו יש יותר פרטים...

אנסה גם למצוא באינטרנט בולים מלפני קום המדינה. מקווה שאמצא משהו. אם במקרה יש לך קישור - נשמח לקבלו.

ושוב תודה עבור העזרה.

חן L1

New member
בשמחה רבה

בעמוד הראשי של הקטלוג של ההתאחדות ישנם 3 צורות חיפוש לבולים בקטלוג (ראי כאן):
1.חיפוש ע"י מילת או מילות חיפוש במלבן החיפוש שם (ראי שם סמוך לראש העמוד, מתחת לכיתוב "בולים וסדרות" מצד ימין).
2.חיפוש לפי נושאים (חגים ומועדים, בעלי חיים ועוד – כפי שניתן לראות שם מצד ימין).
3. חיפוש לפי שנת הנפקה (מגלגלים לשנה הרצויה שם או מחפשים באופן שיטתי מההתחלה עד שמוצאים את הסדרה לבסוף שהונפקה בשנה מסוימת).

אני השתמשתי במלבן החיפוש וכתבתי שם : "בול שירות" וכך הגעתי לסדרה הזו (כלומר, השתמשתי באופציה 1).
למציאת הבול השני (דואר עברי) – מאחר וידוע שבול זה מהסדרה הראשונה אז השתמשתי באופציית החיפוש מספר 3, כלומר לפי השנה 1948. וכך מצאתי בקלות את הבול השני. יכולתי להשתמש גם שוב באופציה 1 ולרשום גם את הכיתוב המופיע על הבול "דואר עברי" במלבן החיפוש וכך שוב להגיע בקלות לבול הרצוי. כלומר, עם אופציה 1 רצוי להשתמש בד"כ כשיש כיתוב "חריג" על הבול.

חן L1

New member
לשאלתך השנייה:

מצאתי 2 מעין קטלוגים אינטרנטיים בנוגע לבולי מנדט:

1.קטלוג באתר שנקרא קולנקט - ראי כאן – ישנם 7 עמודים לקטלוג זה בנושא זה (תוכלי לעיין בשאר העמודים ע"י לחיצה על מספר העמוד שרצוי שם).

2. קטלוג בתוך בלוג (נראה לי שלזה התכוונתי בהודעה הראשונה) – ראי כאן – גלגלי בעמוד זה עד להיכן שכתוב "את התשובות ניתן לקרא בהמשך המסמך." בצבע אדום מודגש (זה יוצא קצת לפני אמצע העמוד). מצד שמאל כשתגיעי לכיתוב זה תראי "תקופת המנדט הבריטי" ומתחתיו שלל מאמרים ומידע על בולי המנדט שתוכלי להיכנס אליהם ע"י לחיצה פשוטה. כמו כן, ישנם עוד נושאים רבים שנידונים בעמוד זה מצד שמאל של אותו עמוד בנושא בולאות בכלל כגון : "תהליך ייצור בולים", "תקופת מנהלת העם" ועוד ועוד.

המון בהצלחה.

ringol

New member
אוצר בלום של מידע

המון תודות.
ברור שעוד נצטרך המון עזרה - אבל פרה פרה...
חן חן

למעלה