חזרתי עם שאלות על בולים
ראשית תודה על כל ההצעות והקישורים לשאלותי בשבוע שעבר.
נכנסתי לקטלוג ובדקתי בול משנת 1948. מצאתי בקטלוג סידרת בולים שנראים כמצורף.
מצאתי באוסף של אבא שני סוגים של סדרות בולים שדומים לבולים שבקטלוג, אבל לא זהים: האחד קטן יותר 20 על 22 מ"מ ועליו כתוב "דאר ישראל", ללא שובל ובערכים: 3, 5, 10, 15, 20 ו-50 מיל, אך ללא המילים "דמי דאר".
הסדרה השנייה קצת יותר גדולה (20 על 26 מ"מ) בערכים 5, 15, 30, ו-40 מיל. גם הם ללא שובלים. ועליהם מודפס "בול שרות" ומעליו המלה "ישראל" בגדול.
אגב - כל המדידות הן בערך...
השאלה היא - מאחר ולא נראה לי שאלה הבולים שבקטלוג - ומאחר ולא מצאתי את הבולים האלה בשנים הבאות - מה זה אומר???
שתי שאלות נוספות:
האם זה המקום לשאול שאלות כאלו מפורטות? אם לא - את מי אוכל לשאול בעתיד?
והאם יש קטלוג לבולים מלפני קום המדינה - מצאתי בולים עליהם רשום Palestine?
תודה עבור העזרה.
אגב - מישהו שאל אותי אם הנכדים הראו התעניינות. 4 מתוך 5 נכדים ראו את האוסף ושניים נראו די מעוניינים (בני 8 ו-12) נראה מה יקרה בהמשך...
להתראות ותודה
ראשית תודה על כל ההצעות והקישורים לשאלותי בשבוע שעבר.
נכנסתי לקטלוג ובדקתי בול משנת 1948. מצאתי בקטלוג סידרת בולים שנראים כמצורף.
מצאתי באוסף של אבא שני סוגים של סדרות בולים שדומים לבולים שבקטלוג, אבל לא זהים: האחד קטן יותר 20 על 22 מ"מ ועליו כתוב "דאר ישראל", ללא שובל ובערכים: 3, 5, 10, 15, 20 ו-50 מיל, אך ללא המילים "דמי דאר".
הסדרה השנייה קצת יותר גדולה (20 על 26 מ"מ) בערכים 5, 15, 30, ו-40 מיל. גם הם ללא שובלים. ועליהם מודפס "בול שרות" ומעליו המלה "ישראל" בגדול.
אגב - כל המדידות הן בערך...
השאלה היא - מאחר ולא נראה לי שאלה הבולים שבקטלוג - ומאחר ולא מצאתי את הבולים האלה בשנים הבאות - מה זה אומר???
שתי שאלות נוספות:
האם זה המקום לשאול שאלות כאלו מפורטות? אם לא - את מי אוכל לשאול בעתיד?
והאם יש קטלוג לבולים מלפני קום המדינה - מצאתי בולים עליהם רשום Palestine?
תודה עבור העזרה.
אגב - מישהו שאל אותי אם הנכדים הראו התעניינות. 4 מתוך 5 נכדים ראו את האוסף ושניים נראו די מעוניינים (בני 8 ו-12) נראה מה יקרה בהמשך...
להתראות ותודה
![](http://img2.timg.co.il/forums/43/1280_0_5b7944a1-64c4-415e-ac91-79a3f395aa82.jpeg)