חזרתי עם תוצאות...

ihovav

New member
חזרתי עם תוצאות...

שלום לכולכם, נסעתי היום עם אבא שלי לבית חולים לקבל את תוצאות הביופסיה מודפסות כדי שנוכל להמשיך החאה למחלקה ההמטולוגית. לצערי, הרופא שנתן את התוצאות ומרח את אבא שלי עד היום (ושיקר לו שאין לו סרטן) אכן מתגלה כטיפוס לא נעים, לא אדיב וחסר סבלנות. נראה שאין עם מי לדבר שם כדי להבין את התוצאות. אני אעתיק לכאן את התוצאות ואשמח אם מי מכם שמבין אותם יוכל "לתרגם" לי... התוצאות: תיאור מאקרוסקופטי: נתקבל גליל רקמה באורך 1.2 ס"מ. בדיקה מיקרוסקופטית ואבחנה: lung biopsy consistent with malignant small B cell lymphoma. see microscopic description. רקמת ריאה מסוננת באופן נודולרי מרומז בתאים לימפטיים בעיקר קטנים, ללא פעילות מיטוטית משמעותית. בוצעו צביעות אימונהיסטוכימיות שכללו: CD20, CD3, CD5, CD23, Kappa, lambda, IgA, M, G, D, Bcl-2, Cylin Dl, Bcl-6 מרבית תאי התסנין חיוביים ל- CD20, CD23, Bcl-6, Ki67, - 25%. חלק קטן יותר חיובי ל- CD3, CD5. הערה: למרות החיוביות ל- CD23 הרי שהנודולריות המרומזת, החיוביות ל- Bcl -6 והעדר חיוביות ל- CD5 מעידים כי יתכן ומדובר בתהליך לימפופרוליפרטיבי ממקור פוליקולרי. ממליצים המשך בירור. T28000 - M95903 ואו... אפילו להעתיק את זה לא היה פשוט. מחר כנראה נגיע למחלקה ההמטולוגית בלי תור, לא זומנו לתור למרות ההפנייה וכל הבדיות שפיקססנו כבר שבוע שעבר למחלקה... אודה מאוד לכל מי שיוכל לעזור לי בפענוח "הקוד" שהעתקתי... או לפחות בחלקים ממנו. תודה ורפואה שלימה לכולם.

24 ברבלה

New member
הי חומד

צר לי... זה נשמע לי כמו סינית, למרות שמצאתי קווי דימיון בין הדיאגנוזות של שנינו... הדבר היחיד שתפס לי את העין היה ה CD23 זה נראה לי (ואני מדגישה נראה לי כי אין לי מושג מי יודע מה) חופף ל CD20 שזה הסבירו לי כמו "סימן היכר" של הגידול (תנסי לדמיין תג עם שם שמודבק על הגידול). ישנו נוגדן חד שבטי בשם "מבטרה" שגילו לא מזמן, שממש קורא את התג הזה ופשוט מגיע ישירות לגידול (בניגוד לכימו שזורם לכול הגוף) וקוטל אותו. זאת המצאה גאונית ואני מקבלת את הטיפול הזה אחת לשלושה שבועות. עכשיו... אני לא יודעת אם באבחנה של CD23 זה אפשרי גם, אבל תשאלו את הרופאים על המבטרה והאם ניתן לטפל עם זה בטיפול של אביך. התרופה הזאת נכנסה לא מזמן לסל ואחוזי ההצלחה שלה עצומים. מקבלים את זה לגוף כמו הכימו וזה טיפול שלוקח כמה שעות טובות כי מטפטפים את זה באיטיות. זהו.. נראה לי, אני לא ממש מומחית ואני מקווה שלא הטעיתי או בלבלתי, קחי הכול בעירבון מוגבל, אחרי הכול גם אני חדשה בכול העסק. מתוקתי, המון בהצלחה!!! אני לא מבינה כל כך איפה מטפלים בכם בצורה כזאת חסרת רגישות ומתעלמת אז ארשום לך את זה פעם נוספת: לכו לחוות דעת נוספת!!!! יש לכם זכות לקבל טיפול היכן שאתם רוצים ואתם גם מקבלים החזרי נסיעות אפילו אם זה רחוק. אנחנו חולים אונוקולוגים יש לנו זכויות! תזכרי את זה! בשורות טובות ושבוע נפלא!

ihovav

New member
היי ברבלה,

היחס המזעזע הזה הוא בבית חולם שאליו הופננו ללקיחת הביופסיה. אני מקווה שבבית חולים בו אבא שלי רוצה לקבל את הטיפול, במחלה ההמטולוגית, היחס ישתפר... עכשיו התקשרו מהמחלקה לקבוע תור ליום רביעי בבוקר. אולי אז יפרשו לנו את התוצאות... בינתיים תודה על העזרה, כבר אחרי המסר שלך החלטתי לברר לגבי ה"מברטה". שבוע טוב לכולנו.

מיליתו

New member
הי

צר לי שהרופא כל כך לא נעים, ואפילו לא טרח להסביר לכם את משמעות התוצאות. אני מניחה שהמטולוג יוכל להסביר לכם באופן הטוב ביותר את החלק הפרקטי של התוצאות. ממה שאני מבינה יש לאביך למיפומה של תאי B בדרגת ממאירות נמוכה (כלומר, מתקדמת לאט) והיא לא מגיבה לטיפול כימוטרפי טוב כמו לימפומות עם ממאירות גבוהה - מאידך כשהממאירות נמוכה אפשר לחיות טוב הרבה שנים עם טיפול מינימלי. רקמה מסוננת = חדרו לתוכה תאים סרטניים. פעילות מיטוטית = "התאבדות" של תאים - לכל תא יש מנגנון טבעי ובריא של מוות עצמי שהוא משתמש בו כשהוא פגוע או מסיים את תפקידו - חוסר המוות הזה הוא בעצם סרטני.אני חושבת שכל האותיות והמספרים זה סוגים של חלבונים, ויותר מזה אני לא מבינה, ולדעתי זה גם לא ממש רלוונטי עבורכם. אני מניחה שכשתגיעו להמטולוג, ישלחו אתכם לסדרת בדיקות נוספת שכוללת בדיקת PET CT וגם בדיקת לשד עצם. שיהיה המון בהצלחה - הצוותים במחלקות ההמטולוגיות נהדרים בד"כ.

ihovav

New member
תודה גם לך

לאט לאט הכל מתחיל להיות קצת יותר ברור... אחותי קיבלה הסבר מדר" צבי ציצוביץ: מחבר: ד"ר צבי ציצוביץ תאריך: 22.5.2005 שעה: 17:13 זה אומר שיש לו לימפומה, כנראה בדרגת ממאירות נמוכה (פוליקולרית), באיזורים שונים בגוף. כמובן שיש להשלים את הבירור (כולל בדיקת מח עצם ואולי גם ביופסיה של בלוטת לימפה, אם יש משהו נגיש לביופסיה בקלות) ובסיומו להחליט על טיפול מתאים (כנראה כימותרפיה משולבת בטיפול בנוגדן מבטרה). כמובן שההחלטה תלויה בתוצאות הבירור, בגילו, במצבו הכללי ובמחלות נוספות אם יש לו. יותר מזה לא ניתן להגיד בשלב זה. מודה מאוד לכולכם.

למעלה