חזרתי....
ושאלה....(ארוך)

iris and ben

New member
חזרתי....../images/Emo13.gifושאלה....(ארוך)

מלןת´לפים זמן לא הייתי פה... וגם עברנו דירה לפני כשבוע והכל כבר במקום... התגעגעתי וחזרתי והשאלה: בן בן 22 חודשים-פעוט שאוהב שיגרה ושונא שינויים! הבן שלי בטראומה מהמעבר קודם גרנו בדירה קטנה ואינטימית והיום אנחנו גרים בבית עם 2 קומות כל פעם כשאני עולה לקומה השנייה הילד נכנס להיסטריה (אפילו שבעלי בסביבה ) או להפך כשבעלי עולה למעלה ואני נשארת למטה-נראה לי שהוא עדיין לא מקשר שהבית גם למעלה וגם למטה הוא יחידה אחת בלילות הוא לא מוכן להרדם-אז אנחנו מרדימים אותו במיטה שלנו ומעבירים אותו למיטה שלו וגם אז הוא מתחיל לבכות מתוך שינה הוא מרבה לתפוס אותנו בגוף (כמו חיבוק חזק של הרגל...או לפיתה חזקה של היד-אני ממש מרגישה את המאמץ שלו סידרנו את הבית עד כמה שניתן בצורה בה היתה הדירה לשעבר מסודרת גם לפני שעברנו לבית לקחנו אותו לבית כדי שיכיר אותו... אני יודעת שרק עבר כשבוע מהמעבר אבל אשמח לקבל תגובות איך להתמודד עם זה ואיך להקל עליו ולהשרות עליו תחושת ביטחון תודה

רותי ע

New member
מזל טוב על הבית החדש ../images/Emo82.gif

הרעיון היחיד שיש לי זה לקחת אותו הרבה על הידיים, להיות לידו, לעשות איתו יחד סיורים בבית, לגלות הפתעות בכל מיני פינות (אולי תקנו צעצועים קטנים כדי שיהיה לו משהו למצוא). הגיל הזה לפי מה שאני זוכרת מעידן הוא גיל של פחד. הוא פתאום פחד ללכת לחדר-כי יש שם אריה. ואז אפשר להבין את בן שמפחד מהבית החדש והלא מוכר. והרבה סבלנות וזה יעבור...

איריס הי

באמת נראה שקשה לבן עם הבית החדש. המרחקים בטח נראים לו עצומים, בהשוואה לדירה הקודמת, ואני משערת שהוא פחות מעריך את העליה ברמת החיים
אני מסכימה עם דבריה של רותי- הדרך היחידה לאושש את הבטחון שלו היא פשוט להניח לו להיצמד אליכם כמה שהוא צריך. לאט לאט הוא יתפוס ביטחון, ילמד שגם למעלה זה בבית. הוא עולה ויורד במדרגות בחופשיות? או שיש שם שער? כי יכול להיות שזה יגרום לתחושה הקשה שלו לגבי הלמעלה.

iris and ben

New member
לטלי...

הוא עולה ויורד בחופשיות במדרגות ואפילו אוהב את זה נראה כי הוא לא אוהב את הבית...
היום לדוגמא הייתי איתו במשחקיה והוא פשוט לא היה זקוק לי שם...הוא שיחק וחקר ורץ-פשוט נהנה (גם כשהוא לא ראה אותי בטווח עין-אם כי אני ראיתי אותו) בבית הוא פשוט בפאניקה (וזה ממש לא פינוק)-מתוך שינה הוא בוכה...נראה כי הוא לא מוצא את עצמו אני אחכה ואראה מה קורה עוד מס´ שבועות-בנתיים אני משתדלת להקפיד על שגרה כבר מואחר להתחרט על הבית....מה גם שאני מאוד אוהבת את הבית החדש

מה פתאום לוותר על הבית?

הוא כנראה רק זקוק לזמן הזה להתרגל שזה ה
שלכם. אין מה לעשות, בגיל שלו, ביתו הוא הוא מבצרו, והוא צריך להתרגל שיש לו מבצר חדש. שיעבור לכם בקלות, ושלא יישבר לכם הגב בתהליך...

למעלה