חזרתי

כתומית

New member
חזרתי../images/Emo141.gif

הבטחתי שאשוב, אמרתי שאעמוד ליד קיר עם חיי כתובים עליו ובחרתי שחלק מהקיר הזה יהיה כאן... מתי התחילו קיפאונות העשייה שלי.... מזמן מזמן.... הדברים שאכתוב כאן אינם נסתרים עבור מי שמכיר אותי ולפעמים אני תוהה אם אני לא תקועה בעבר בכך שאני כותבת אותם כאן, אבל אם קיים הצורך וקיים המרחב - מי אני שאעצור להטיף לעצמי מוסר? די להקדמה (כן, אני יכולה להקדים שעות...) את התופעה הראשונה של התנהגות לא רגילה אפשר היה לראות אצלי בסביבות גיל 7+ כשהכיסים שלי היו מלאים בחפצים בעלי מה שאני ראיתי כפוטנציאל להגנה עצמית: אולרים, מקלות חדים, ידית שבורה של קומקום מתכת. זה לא בא סתם, זה הגיע אחרי שהותקפתי מינית כשהייתי בת 7 בבית מלון באילת, ע"י עובד זר. (גבר כבן 40, ממוצא הודי, עובד ניקיון, אני זוכרת עד היום את פניו). זה היה לפני כמעט 20 שנה ואז לא היתה מודעות כמו היום, ההורים שלי יצאו לסופרמרקט הצמוד למלון ואני התעקשתי להישאר בחדר הטלויזיה שהיה ליד הלובי, חדר מבודד והיינו שם רק אני והוא, לא צעקתי אבל נאבקתי בו כמו חתול פצוע והצלחתי לברוח החוצה, אני זוכרת כמו אתמול שחלפה בי המחשבה אם לרוץ לחדר או ללובי ובחרתי בלובי כי שם יש אנשים ושם הוא לא יעיז. כשההורים שלי חזרו סיפרתי להם, אני זוכרת אותם מבוהלים, מבולבלים, מדברים עם מישהו שהיה שם אחראי, לא יודעת מה היה מעבר לזה כי לא דיברו על זה יותר, לעולם, מאוחר יותר נאמר ש"היית קטנה וחשבנו שתשכחי". לא שכחתי. משם החלו הסתגרויות ו"משחקים" כל מיני התנהגויות חברתיות של שמחה בכאילו, משום מה הבנתי שאין מקום להיות סגורה ושיחקתי את עצמי חברותית. לא סבלתי מגע משום אדם כולל הוריי אבל נתתי לחבק אותי והרגשתי בחילה עמוקה, כי צריך להיראות בסדר. התקפי זעם פורשו כאופי ג'ינג'י רגיל, היעדרויות של שוטטות במשך שעות לבד ברחובות הוסוו תחת ביקורים אצל חברות והתקבלו כסוג של בריחה מהמריבות הבלתי פוסקות שהיו בבית בין ההורים. מגיל צעיר מאוד היה לי ברור שההורים שלי לא אוהבים זא"ז, בהתחלה קיבלתי את תפקיד שליחת הדואר - "לכי תגידי לאמא ש..." אח"כ הייתי מפשרת מריבות ופסיכולוגית לעת מצוא, זו עדיין אנקדוטה משפחתית שאמרתי לאמא שלי בגיל 12 שהיא צריכה למצוא לה מאהב שיהיה לה נחמד קצת. בגיל 11 היה שבוע ראשון שסירבתי בתוקף ללכת לביה"ס ויהי מה. הגעתי הביתה, הסתגרתי בחדר והטחתי דברים בקירות, אני לא זוכרת מה היה הקטליזטור של זה בכלל. הניחו לי להישאר שבוע בבית. כשחזרתי לביה"ס אף אחת מהחברות לא רצתה לדבר איתי כי אני לא אחראית. ילדות בנות 11 מה הן יודעות בכלל על אחריות??? כשהבנתי שזה לא לגיטימי להפסיק את החיים בצורה כזו פשוט חליתי כל כמה זמן. בגיל 15 היתה הפעם הראשונה שתקפתי את עצמי במכות, זו היתה הדרך היחידה להשקיט את הכאב הפנימי אז שרטתי את עצמי עד זוב דם - אבל רק איפה שאי אפשר לראות. התחלתי לעשן כמעט מיד אחרי כן ונהייתי שקטה. נכון, עישנתי כל פעם שהרגשתי שאני מתחרפנת אבל לפחות ככה יכולתי להמשיך, הסיגריה ספגה ממני הכל וזה היה יותר בריא מלרדת מהפסים. במהלך כל השנים עד סביבות גיל 23-24 עשיתי דיאטות רצחניות שגרמו לתנודות קשות במשקל שלי, הותירו בי תחושת מנוכרות ורגישות יתר בכל מה שנוגע לדימוי עצמי. דבר נוסף שאירע בגיל 15 הוא שהחלטתי להיות צמחונית, זה נבע מתוך המסקנה שהיחידים שלא ראויים לסבל הם בעלי החיים, למעשה הייתי צמחונית מתוך שנאה לבני אדם באשר הם. אבל לא הפסקתי להיות חברותית וחמודה כלפי כולם, הפסיכולוגית של החבר'ה, הנשמה הטובה. את הצמחונות גדעתי בגיל 24 - גיל שאני יכולה לסמן כהתחלה של טיפול בעצמי שהמשיך אח"כ לטיפול יותר מעמיק. זה מתחיל להיות ארוך ומייגע אז אמשיך בצורה יותר נקודתית, בגיל 21 נאנסתי ע"י אדם שהכרתי באינטרנט, לאחר שנה שלמה של שיחות נפש והרגשה שמצאתי תחליף אב, הסכמתי פעם אחת לפגוש בו ובזה זה נגמר. בגיל 22 נפטר אבי ממחלת הסרטן, כשרק נודע לי על המחלה כל שהיה לי במחשבות זה "כל כלב בא יומו" אלא שלא רציתי להישאר עם זה, התעקשתי להשלים איתו ולראות את הנקודות החיוביות, להיפרד בשלום והצלחתי - אך זה שבר אותי וזו היתה הפעם הראשונה שבמשך למעלה מחצי שנה לא עשיתי שום דבר חוץ מלקרוא ספרים, קראתי למעלה מ-200 ספרים בחצי שנה, הצלחתי להוציא את עצמי מהמצב הזה רק חודשיים אחרי שהוא נפטר. בגיל 24 התחלתי ללמוד, הייתי מאושרת במשך חודש וחצי, ממש ממש מאושרת, כפי שלא הייתי בחיי ואז נקלעתי לתאונת דרכים כטרמפיסטית, פגשתי מקרוב מידי את השימשה הקדמית בגלל חגורה לא תקינה וביליתי את ה-4 חודשים הבאים בהחלמה. ניסיתי לחזור ללימודים אך כאן החלו אירועים מחורבנים להפליא... בגלל התאונה לא יכולתי ללכת כמעט אז ביליתי לבד בדירה במטולה שבועות ארוכים כשהאדם היחיד שראיתי פעם בשבוע היה שליח המכולת, האביב הגיע והדירה קיבלה ביקורי עקרבים, עקרבוטים וכל מיני חרקים מזוויעים כמו שיכולים להיות רק במטולה בראשית האביב, הפסקתי לישון ככל יכולתי כי פחדתי מהם, כשכן ישנתי זה היה רק באור, ולאט אבל בטוח התחרפנתי כליל. אי שם ביולי, יום שישי בערב הגיע העקרב האחרון ששבר אותי, ברחתי משם כל עוד נפשי בי ובמשך בערך שנה שלמה לאחר מכן לא עשיתי שום דבר. לא יכולתי לצאת מהבית, לא יכולתי לשבת במנוחה, בקושי ישנתי, ימים שלמים ללא שינה והתמוטטות ליום שלם של שינה ושוב. לאחר יאוש בנוגע למשקל פניתי ועשיתי ניתוח קיצור קיבה שיותר משהציל את הצורה שלי הציל את הרגל שלא החלימה מהתאונה ויכולתי ללכת שוב. בסביבות מאי האחרון כשהבנתי שאני מוליכה את עצמי אל הלא כלום פניתי לבקש עזרה מקצועית והתחלתי להיות מטופלת ב"סרוקסט". אני זוכרת שביום העצמאות הצלחתי להוציא את עצמי הבית תוך הבטחה (לעצמי כמובן) שאם אני הולכת אני קונה לעצמי בלון הליום במתנה. הצלחתי לצאת, קניתי שניים. הכדורים מאוד עזרו לי, ומשם קרו כל מיני דברים שלא אכתוב כאן (למה? כי הקיר הזה עומד להסתיים...) אבל התחלתי ללמוד שוב, אני אוהבת את לימודיי מאוד מאוד - פסיכולוגיה אלא מה? עם כזה ניסיון?:) בשנה האחרונה גם למדתי לאהוב אנשים מחדש, אני מניחה שלמדתי להעריך את עצמי, את הכוחות שאני יודעת שיש לי. אבל לפעמים, הרבה פעמים, אני מפחדת שמשהו יקרה וינפץ לי הכל, אולי המשפט המדויק הוא שאני מפחדת ש-עוד- משהו יקרה, וכשהמחשבה הזו משתלטת עליי אני לא מסוגלת לזוז, אני לא יכולה לצאת מהבית, בקושי נושמת, ואולי בגלל זה זה תוקף שוב עכשיו, כשאני איכשהו מסתדרת, ואני רק מפחדת שזה לא ישתנה שוב לרעה, אני לא רוצה שיכאב לי יותר. כתבתי. תודה שאפשרתם.

LoveBeing

New member
תודה גם לך כותומית...

אני מקווה שעשה לך טוב לכתוב את הכל... כאב לי והצטערתי לשמוע שהיה לך כל כך רע-ממש לא הגיע לך. גם לי זה עשה טוב שאני לא לבד. אני אשמח להיות בקשר איתך אם תרצי... את מוזמנת לכתוב לי בפרטי... באהבה, גיל :0)

ואוו כתומית....

תמשיכי לכתוב לנו על הקיר חופשי וקחי עוד שני בלונים ממני....
כל כך שמחה שהצלחת לצאת למקום יותר טוב. מבינה את הרצון שלך שלא יכאב יותר. עברת כל כך הרבה כאב. גם אם יכאב מדי פעם, נראה לי שאת כבר במקום אחר. יישר כוח!

כתומית

New member
תודה לכם ../images/Emo24.gif

במיוחד על הבלונים
לא ציפיתי למשהו מהכתיבה הזו למעט שיתוף ובכל זאת חוויתי הכרה בכוחות, הכרה מחודשת ומחזקת ואיזושהי הרגשה של פרופורציה עם עצמי, לגבי היום, היום יום של שמש ונעים לי בעור (זו לא שגיאת כתיב) אני מעדיפה להתמקד בנעימות הזו היום

((((((((((((כתומית יקרה}}}}}}}}}}}}

אני רוצה להגיד לך שאני כל כך גאה בך על הפתיחות על היכולת לשתף קראתי את דבריך ואמרתי את ממש אמיצה איזו מלחמה כמה שהיה קשה את לא וויתר ונלחמת לאורך כל הדרך שנשמעת שהיתה ארוכה ומייגעת ועוד יהיו עליות וירידות אבל את...נלחמת ממש כמו נמרה :) שולחת לך חיבוק ענק וגאה בך באמת שיהיה לך שבוע טוב
איןשם

כתומית, נעתקו לי המלים מהפה../images/Emo24.gif

את מדהימה. את כותבת נפלא. את מתנסחת מצוין ורואים שאת עוסקת בכתיבה. כתומית, איזה חיים הגורל זימן לך. צר לי כל כך אבל בעיניי את גיבורה אמיתית. כל הכתרים לראשך, יקירתי
את הענקת לעצמך במו ידייך, את חייך בחזרה. את אמיצה. גדולה. ענקית. שבי איתנו ואל תעזבי. אנחנו אוהבים נשמות לוחמות וחזקות כמוך. שיהיה לך רק טוב, מיכל

כתומית

New member
תודה אנשים מופלאים../images/Emo141.gif

גיבורה ששוב לא מצליחה לצאת מהבית.... אבל אני עובדת על זה, אני מצליחה למצוא כמה בורות שחורים ומנסה לראות מה אני יכולה לעשות איתם... (אולי לשתול שם משהו?..)

כתומית היקרה! ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

אכתוב משהו שכתבתי בפורום אחר..ברשותך. לכל תקופה יש את הפגיעות שלה. בגיל מוקדם, הילד מאד תלוי בהורים ומצב לא טוב ביניהם, מתח או מחלה של אחד מהם יכולים להטביע בילד תחושת דיכאון כבר בגיל צעיר. אחר כך, בגיל ההתבגרות, מתרחשים כל מיני תהליכים כמו השתלבות במסגרות ומקובלות בחברה, ולכן יש לו את היכולת לתקן או להחמיר מצבים שהתחילו מוקדם יותר. גם הצבא ובמיוחד הטירונות מהווים מסגרת מלחיצה עם הרבה דרישות. גבר שעבר התעללות כילד הוא פצוע. הוא מרגיש שבור או ריק מבפנים. הוא מאמין שהוא אינו ראוי לאהבה.לעיתים, הוא לא מסוגל להיכנס למערכת יחסים או בוחר מערכות יחסים שבהן הוא יהיה מנוצל, יעבור התעללות או ימשיך חהיות קורבן בדרך כלשהי. שום כמות של אהבה מבחוץ לא תוכל למלא את החור או הריקנות בפנים. שום כמות של הסחה, כמו מין , עבודה או אכילה לא יעלימו את ההרגשה ליותר מזמן קצר. יש להתמודד עם הפצע ולרפא אותו מבפנים. אני יכול להעיד על עצמי שכשמישהו שנשללה ממנו האפשרות להנות ממגע יד מלטפת,חיבוק תומך או סתם אוזן קשבת ,חיפשתי כל חיי (ועדיין מחפש) את אותם הדברים,ומנסה להשאיר מאחור את אותם זכרונות אלימים רחוקים. אבל כשמגיעה אותה יד מלטפת ,הראש אומר "כן" אבל הגוף מגיב אחרת .מן רתיעה לא רצונית ומתרחק באי נוחות. לסיום....אנחנו יכולים לתלות את האשם והאחריות בכל העולם הסובב אותנו, אבל בסופו של דבר אנחנו נשארים לבד עם כל המשקעים שלנו,ולא יעזור שום דבר תמיד זה יהיה קשה מנשוא.... ועוד משהו...: אנשים שאינם מסוגלים להיכנס לקשר אמיתי ומלא, הם אנשים שליבם סגור ומסוגר. הם אינם פתוחים בכלל לקשרים מבחינה רגשית, ולכן הם אינם מסוגלים או רוצים לקבל אהבה ולהיות בזוגיות אוהבת וטובה. הסיבה לסגירות של הרווקים הנצחיים היא טראומה אישית, משפחתית או רומנטית שגורמת להם לטרוק את דלתות הלב ולהיסגר מאחורי טירה בצורה של הגנות, הכחשות, פחדים וכאב. הדרך למצוא זוגיות ואהבה חדשה וטובה היא להתנתק תחילה מן העבר. להניח לעבר. לא לנסות "לתקן" את העבר ולא לחכות שהעבר יהפוך להיות עתיד. אלא פשוט להרפות מהעבר, לנקות את עצמנו ביסודיות ממנו – ורק אז להיפתח למשהו חדש לגמרי. למשהו שקשור לכאן ולעכשיו. מי שרוצה שאהבה חדשה ומדהימה תיכנס לחייו, צריך תחילה להיפרד מן העבר בצורה שלמה ורפויה, להגיד לעבר שלום אמיתי וכנה ולשחרר את ליבו התפוס לקשר חדש וטוב יותר. אריה

subtitles

New member
באמת שיש לי דמעות בעיניים.. ../images/Emo142.gif

כתומית יקרה.. את בהחלט ראויה להערצה. אני קוראת את מה שכתבת וחושבת עד כמה זה בוודאי היה קשה.. ואני גם בטוחה שזה היה קשה הרבה יותר ממה שאני מתארת לעצמי. אך למרות כל הסבל.. שאני בטוחה בטוחה שלא הגיע לך.. תראי איפה את עכשיו. את עזרת עצמך.. ויכולת באותה מידה גם לוותר לגמרי. אני לא בטוחה שלי היה את הכח להציל את עצמי כך כפי שאת עשית. ולכן יש לי דמעות בעניים. כי אני מקווה שמתישהו.. באחד מן הימים.. גם אם אני אשב בפינה בחושך.. ואחתוך את עצמי עד זוב דם, כפי שתארת.. גם אני יוכל לקום ולצעוק "די"! ולצאת מזה.. אני כל כך מפחדת לדרדר ללא כוחות לצאת מהשחור.. תזכרי כמה כח יש לך! גם בתקופות הקשות.. גם ברגעים בהם הפחד מאיים להשתלט! את חזקה! חזקה יותר מכל פחד אפשרי! את עשית את זה בעבר.. התגברת.. ותוכלי לעשות זאת תמיד! אנחנו, כמובן, כאן בשבילך!! אני שמחה לשמוע שאת לומדת פסיכולוגיה. את בהחלט יכולה לתרום רבות מנסיונך.. מה שאני בהחלט מקווה לעשות. אשמח לראות אותך יותר בפורום.. את נהדרת.

כתומית

New member
סאב יקרה כל כך! ../images/Emo24.gif

כן זה היה קשה, והיו לא מעט פעמים שרציתי לעזוב ודי, גם לא הבנתי למה לי להמשיך אם נראה כ"עובדה" שאין שום דבר שהוא בשליטתי ובעצם לא משנה מה אני עושה וכמה אני מנסה להרים את חיי, צצות כל מיני הפתעות לא נעימות בלשון המעטה. אני חושבת שיותר מכל דבר אחר זה הכי ייאש אותי, חוסר השליטה, חוסר היכולת לנווט את עצמי אלא כמו טיטניק להיתקל בכל מיני קרחונים, לטבוע ולהתחיל לשקם הריסות ושוב. תמיד מגיעה הנקודה שהכל אצלי זועק "בשביל מה להתחיל מחדש?" אבל איכשהו כן מתחילים מחדש, ולא בהתרסה ולא בעוז ולא בזינוק מטורף, אלא יותר כמו נבט שבוקע מחדש במקום החשוך והעמוק באדמה ומתחיל לנוע קדימה אל פני הקרקע, שם אין לו מושג מה הוא יפגוש. יש משהו בהתחלות הזהירות האלה, המגששות, שמאפשר את התנועה, מאפשר להרגיש גם רגעים של רוגע ושל חמימות, כשאני לא מזנקת קדימה מתוך התלהבות מופרזת אלא בונה לאט יש גם תחושה של יותר יציבות, הקרחונים מזעזעים לי פחות את הספינה. מעולם לא צעקתי "די" ויצאתי מזה, הושטתי אצבע ודחפתי קדימה, מצאתי שיש שם מקום ועשיתי צעד, ואח"כ עוד אחד, לאט ובזהירות. שולחת לך חיבוק ענק, את איתנו ואהובה כ"כ וגם את תצמחי

למעלה