ברוכה השבה - ולכבוד החג
חג פסח שמח לך ולכולם שכאן. לא יודעת מה אצלכם הפסח הזה, אף אחד עוד לא כתב כאן על מה נשתנה (אצלו) הלילה הזה, או חציית ים סוף שלו, או יציאה מעבדות לחרות או ארבע כושיות שלו,או מה עושה לכם החג הזה בנושא האימון? איפה ההשראה, המחשבות ההגיגים??? אצלי - ליל הסדר תמיד מעורר זכרונות ישנים ונעימים על ליל סדר עם דודים ודודות שלצערי כבר אינם בחיים, ובני דודים, היינו מתכנסים כל פעם אצל דודה אחרת עם מנהגים שונים ותבשילים אופיניים לאותו בית. בגדים חדשים וסודות משותפים לבנות דודות. לימים בני הדודים מתחתנים, נולדים ילדים, הדודים והדודות מזדקנים.. וכל משפחה חוגגת את הסדר שלה בנפרד. אני עם הורי, משפחתי ומשפחתה של אחותי. צפוץ, לוחץ, טעון.. היו גם שנים שחגגנו בנפרד בחו"ל, בבתי מלון, או עם חברים. הרבה פעמים לקראת ליל הסדר - הייתי עושה "סדר" עם עצמי בנושא קשרי המשפחה ( ביני לבין עצמי כמובן). השנה אין סדר - הכל בסדר, כולם בסדר. חלפו שנים, רק אמי תזכה לחיים ארוכים נשארה יש לה נכדים ונינים והשנה שוב נהייה כולנו יחד אצל אחת מנכדותיה (מצד אחותי). האמת? אני נרגשת לקראת כולנו מסובין. כאשה וכמאמנת אישית אני יודעת שאצל רבים קשרי משפחה הם לא אידיליה והם עושים "סדר" בקשרים או חיים בבלגן משפחתי. רוצה לאחל לכולנו מאמנים ומתאמנים שיהיה חג של סדר והרמוניה בקשרים המשפחתיים ושהפסח הזה יביא עמו שמחה בתחום הזה ובתחומים אחרים לכל בית ולכל משפחה. *