חזרתי!!!

מיקי א

New member
חזרתי!!! ../images/Emo42.gif

היי, מה שלום כולכם? אני מרגישה צויין. נותחתי ב- 13/8 והיום חזרתי לעבודה וכן לאינטרנט (מאחר ואין לי בבית). אני מסתדרת מצויין עם האוכל ועם השתיה ולא מרגישה רעב. הכי כיף זה שאין לי כבר חשק למתוקים. אני מסתכלת על עוגה ועל שוקולד וזה ממש לא עושה לי כלום (אני מקווה שזה לא ישתנה כי זו החולשה שלי). עכשיו יש לי מספר שאלות חדשות: האם המפוח אמור בזמן שכיבה להפריע בצלעות? האם האזור של המפוח הוא בולט יותר או שזה מסתדר עם הזמן? מתי אפשר לישון על הבטן? כבר כואב לי הגב בלילה. כמה זמן לוקח עד שהצלקות מחלימות לחלוטין? מתי אפשר להתחיל לעשות ספורט? אני אמנם מרגישה חלשה אבל יש לי מרץ. אני חושבת שזהו לעכשיו. תודה לכולם על האיחולים ואני שמחה לחזור. מיקי

rinaoren

New member
ברוכה הבאה חמודה! ../images/Emo24.gif

היי מיקי! אני שמחה לשמוע שאת מרגישה טוב! אז ככה:קודם כל המפוח שמו הוא פורט, וכן הוא מפריע בצלעות מידי פעם בזמן ישיבה התכופפות כאשר קמים אבל כמובן שכל דבר מתרגלים . אני אחרי הניתוח כבר 3 שבועות ומרגישה מצויין החתכים כבר לא מציקים וגם הפורט כבר מציק פחות אבל התרגלתי. האזור של הפורט בולט קצת אבל אני לא רוצה להבהיל אותך אבל יש כאלה שאחרי ירידה מסוימת במשקל רואים אצלם את הפורט כמו בליטה אבל אל דאגה. אני כבר ישנה על הבטן 3 ימים וברוך השם שום דבר לא מציק.לפי ד"ר סובחי ניתן להתחיל לשלב ספורט ברגע שמרגישים טוב לאחר שבועיים שלוש כל ספורט שבא לך לא משנה מה. הצלקות אני מאמינה מחלימות עם הזמן שמעתי בפורום מחבריי היקרים שצריך למרוח עליהם קרם גוף וזה עוזר. מיקי אני מקווה שעזרתי לך את יכולה לפנות אליי בכל שאלה בתקווה שאדע לענות לך! ביי רינה אורן!!!!

מיקי א

New member
היי רינה ../images/Emo42.gif

תודה, אני שמחה לשמוע שגם אצלך הכל בסדר. היום הצלחתי לישון על הבטן וישנתי נהדר , אבל עדיין כואב לי קצת ההתרוממות ממצב שכיבה לישיבה. אני יודעת שזה יעבור בקרוב כי זה לא הכאב של ההתחלה. ביי מיקי

שלגיה**

New member
ברוכה השבה מיקי ../images/Emo6.gif

קודם כל למפוח בלשון המנתחים קוראים "פורט"...הוא לא אמור לבלוט או להפריע בזמן שכיבה על הצלעות (לפחות אצלי זה לא מפריע) . המיקום של הפורט לא אמור להיות בולט רק כשמרזים הרבה כלומר הרופאים יצאו מתוך נק´ הנחה שדי לנפח את הטבעת צריך לשים אותו במקופם שיהיה הכי נח להזרקת מי-המלח לניפוח הטבעת,כששמנים הפורט לא בולט אך כשמרזים אז יש כאלה שהוא קצת יותר בולט,בוא נגיד שכשתלכי עם חולצת בטן אז אולי זה עשוי להפריע...אבל בנתיים אין צורך להתמודד עם "צרות של עשירים". לגבי צלקות התפרים- תמרחי בכל פעם לאחר הרחצה,קרם גוף טוב על הצלקות ,הכל תלוי בסוג העור,יש כאלה שעורם בהיר והלקות נראות היטב ויש כאלה שלא,יש עוד זמן בנתיים.תוך 1/2 שנה את אמורה לראות פס לבן שמתמזג עם העור,ומאחר ואת בהירה (כמו שנוכחתי לדעת כשראיתיך בוולפסון) אז יש לך מזל. לגבי ספורט-מתי שאת יכולה להתחיל -תתחילי,חבל על הזמן,תתחילי בהליכות מדי יום,זה הכי שורף ומגביר את קצב ההרזייה,כמובן שתתחילי בהדרגה ולא בבת אחת עד שתגיעי לשעה של הליכה מהירה לפחות 4 פעמים בשבוע,אל תתחילי לעשות גלגלונים
ועמידות ידיים ברחוב כי זה יחליש אותך...וגם לא קפיצות לרוחק והאבקות חופשית,גם זה לא מומלץ..
שיהיה המון בהצלחה בהמשך !
שלגיה

מיקי א

New member
מה עניינים שלגיה ../images/Emo39.gif

מה נשמע? תודה על העצות והעידוד. אצלי הפורט יותר מדי נפוח, הוא לא כואב אבל הוא נפוח. אם זה ימשך עוד חודש כך, אז אני אפנה לביה"ח להתייעץ. תודה מיקי

RomiVais

New member
היי מיקי - ברוכה השבה!!! ../images/Emo24.gif

אני שמחה לראות שחזרת!!! אל תדאגי לגבי המתוקים - ככל שתרדי יותר במשקל - משום מה הם מאבדים את מה שמשך בהם מההתחלה... אני אישית מאז הניתוח לא נוגעת בכלום!! ומתרגלים - כמו לכל דבר אחר......... אני תמיד אומרת שלכל דבר מתרגלים: לדברים טובים - מהר יותר, ולדברים פחות נעימים לוקח קצת יותר זמן אבל בסוף מגיעים לזה!
אני זוכרת שאחרי שבועיים, כל יום שעבר הפורט הפריע פחות, ואני ממליצה לך לא להימנע מלעשות תנועות מסויימות וככה כל פעם יהיה לך קל יותר! לישון על הבטן כבר תראי בעצך שיום אחד בבוקר תתעוררי והופ - את על הבטן
לגבי ספורט את כבר יכולה להתחיל להליכות אבל תתחילי מרבע שעה ותעלי בהדרגה. שיהיה לך יום ושובע נפלאים והמון המון
רומי

מיקי א

New member
היי רומי ../images/Emo24.gif

מה עניינים? דבר מופלא קרה לי הלילה, ישנתי (בכוונה ולא בטעות) על הבטן וזה היה נהדר (מצחיק איך שמעריכים דברים קטנים שפעם היו מובנים מאליהם). כמו כן אתמול הייתי מאוד עסוקה כל אחה"צ ולא שמתי לב בכלל שמשעה 15:00 ועד 23:00 שחזרתי הביתה, לא אכלתי דבר. לא האמנתי על עצמי.
ביי מיקי

RomiVais

New member
תתחילי להתרגל ../images/Emo8.gif

עכשיו זה כבר לא כמו קודם!!
אני שמחה שאת מתאוששת כל כך טוב ושאת כבר ישנה על הבטן - אמרתי לך... מעכשיו אני אוכלים כדי לחיות ולא חיים כדי לאכול - זה נהדר לשם שינוי, אה? שיהיה לך יום נפלא, רומי

ronnymp

New member
היי מיקי - ברוכה השבה אלינו ../images/Emo20.gif

עברת את בחינות הכניסה ...... המפוח הזה נקרא "פורט" הרבה לא אוכל לעזור לך - אני מנותח בדרך שונה - ללא פורט מוטב שתחלקי את המידע בעניין עם מישהו שמכיר את זה על בשרו . בכל מקרה - זה כואב רק בהתחלה - ועובר די מהר - מתרגלים . אז החלמה מהירה וכעת את נשארת איתנו פה - ברור ?? ביי - רוני

מיקי א

New member
תודה רוני ../images/Emo42.gif

כמובן שאני נשארת אתכם. אין כמוכם
ספר לי קצת עליך, מתי עברת את הניתוח ואיך הולך עד עכשיו. אחותי עשתה ניתוח של הידוק הקיבה בסיכות + טבעת בסוף הושט (לפני 9 שנים) זהו הניתוח ה"קשה". היא הצליחה יפה ומצליחה לשמור עם קצת "מעידות". להשתמע מיקי

רוייקו

New member
ברוכה השבה, מיקי, החלמה מהירה

והצלחה מירבית במטרתך. לגבי הניתוח שאחותך עברה לפני 9 שנים... היכן היא נותחה ? הניתוח שהיא עברה ניקרא אז VBG (VERTICAL BANDED GASTROPLASTY) והיה מקובל עד לשנים האחרונות. את הניתוח הותיק הזה החליף הניתוח לקשירת הקיבה שעברת בעצמך לפני מספר ימים. מי ניתח אותך והיכן ?

מיקי א

New member
תודה רוייקו ../images/Emo42.gif

אחותי עברה את הניתוח באסף הרופא והיא לא זוכרת מי ניתח אותה אז...סנילית אבל מקסימה. אני חושבת שהיא הדחיקה את הניתוח כבר ממזמן. אני נותחתי בוולפסון ע"י קייזר. ביי מיקי

ronnymp

New member
למיקי ...... ../images/Emo20.gif

אני גם "בוגר" הניתוח הקשה ההוא .... (SRVG) עשיתי אותו לפני כ-5 שנים , מאוחר יותר העסק הסתבך . לפני פחות משנה עשיתי GBP אצל חרוזי . במכתב יותר למטה בדף זה כתבתי על זה יותר בהרחבה לליר . אז אני פשוט אפנה אותך לשם לקבל יותר פרטים . ביי - רוני

למעלה