חזרתי!!

חזרתי!!

נשלחתי לחמישה ימים לבירה אירופית שלא אנקוב בשמה. לא אכלתי בה אפילו באגט אחד! עמדתי מתחת לשער הניצחון ושאלתי את עצמי אם תפקידנו להשיב לשאלות או לעזור לאנשים לשאול שאלות קצת יותר טובות. פירוט- מחר! איתכם ישראל

אהה!!!

עכשיו מבינה לאן נעלמת... גאה בך על שעמדת בפיתויי הבירה ההיא (וכמובן שבבאגט עסקינן
), אע"פ שנראה לי כי אני הייתי נוטה קצת לסלוח לעצמי פה ושם... אבל סלט אתה אוכל.... נכון...?
באשר לשאלה ששאלת את עצמך, הגישה שלי היא גישת השאלות: לאתגר בשאלות משלי ללמד אנשים לאתגר את עצמם בשאלות שאינם רגילים לשאול את עצמם ללמדם להאיר עם פנס 'פינות' בעצמיותם בהם טרם ביקרו- או נמנעו מלבקר (משל היתה עצמיותם מערה גדולה ובה נקיקים, נקיקים...). הנחת המוצא היא כי האדם הוא המומחה הגדול ביותר לעצמו, ואין איש היכול ללמדו את עצמו טוב ממנו. לעתים, כאשר מדובר במידע אינפורמאטיבי, העשוי לעזור לו, לשואל, להיטיב ולהאיר בפנים עצמיותו- ניקח לעצמנו את החירות להסביר וללמד- אך לעולם, לעולם לא לומר לתוהה 'כך נכון לעשות- כך ולא אחרת'. האמת היא תמיד יחסית, כמו גם ה'נכון' (למי? למה? מתי? היכן?). תפקידנו אינו להכתיב מצוות 'עשה' ו'לא תעשה'- אלה יוצרים תלות של המטופל (או הנועץ) במטפל (או היועץ). תפקידנו לספק את הכלים שבכוחם לתת את הדחיפה הראשונה ל'גלגלים' ולאפשר תחילתה של אינרציה שבכוחה ימשיכו לנוע מעצמם... יום נפלא והלוואי שיהיה פחות קררררררר......... גילת

לא מייעצת

יותר עוסקת בלהקנות לפציינטים שלי כלים, שיאפשרו להם להיות יועצים טובים ויעילים לעצמם. באשר למקור הפרנסה שלי- אתה מוזמן לעיין בפרופיל שלי כאן ולבקר באתר שלי. באלה ימצא לך המידע. "תפקידנו"= תפקידם של העוסקים במתן תמיכה נפשית/ רגשית/ מנטאלית לזולתם. כאמור, כפי שאני רואה את הדברים. ערב נעים, גילת

שוב- אם אתה אומר אתה בטח יודע

ומלבד זאת, הבחנתי בכך שבכל הפעמים שכתבת בפורום, עד כה, לא היה שום תוכן משמעותי לדבריך, לבד מאשר מילות ניגוח ריקות. נשמח מאד להתרם על-ידך, בכך שתעשירנו מרוחך וידיעותיך, אך אם אין לך מה לתת- נודה לך אם תחסוך מאתנו... יום נעים, גילת

גילתי, יקירתי.

אני מכירה את יורם, הוא כותב ותיק בפורום ל'. זהו סגנונו ללא שום צל של כוונת ניגוח. גם אני , בפגישתי הראשונה עימו (וירטואלי לחלוטין. נו מה? רק מציאות מדומה יש עליי
) , לא ממש ידעתי כיצד לענות לו ועניתי לו, מודה, בנימה קצת בוטה. איני מכירה אותו, לא ממש, אבל בקרב הלייבוביצ'יאנים הוא חביב ולעיתים אף הוא ואני החלפנו מילות שירה שם (תארי לך:)) , אז אמנם איני מסנגרת עליו ויתכן ואני טועה, אבל עליי הוא השרה אווירה טובה ונינוחה (לאחר זמן מה, מודה) . ראיתי צורך לציין זאת לא חלילה להתריס מולך , אלא פשוט לשתף אותך במשהו שלי, אישית, נראה לנכון לעשותו. גם אני, מודה, לעיתים, לא יורדת לסוף כוונותיו, אבל זה הוא וטוב שכך.

י ו ר ם 7

New member
ראי מה כתב מישהו על מישהו ......

על פרופסור בן עמי שרפשטיין ( חתן פרס ישראל השנה ) : "תמהוני דילטנאטי האוהב לפטפט על הכול ועל לא כלום (למשל על המזרח הרחוק בלי לדעת בעצם את שפות המזרח הרחוק וכו')...בקהילה האקדמאית הישראלית ידוע בן עמי שרפשטיין כקוריוז בעל וותק. במקום במחקר פילוסופי רציני עוסק שרפשטיין ב-פסיכואנליזה בגרוש, תוך הוכחת הטראומות של דיקארט ו-לייבניץ ויחס ברקלי אל הוריו. אם לא היה קיים היה צריך להמציאו בתור מכשיר המכונה "אבי הפטפטת..."...אכן מה נפלא הוא האיש הזה פטפטנוס שרפשטיינוס".

למעלה