חזרתי...

savage girl

New member
חזרתי...

היי לכולם! לא הייתי בפורום כבר די הרבה זמן... הייתי בספרד ופורטוגל 16 יום... התגעגעתי נורא =] למי שחושב לנסוע לספרד,או מתכנן, אני חייבת להזהיר, שלי אישית לא היה מה לאכול... נתחיל מזה שהספרדים, ברובם, ממש לא יודעים אנגלית (!) ואפילו אם מנסים להסביר להם בספרדית מה אני אוכלת ומה לא (וזה תודות לאתר עם המשפטים ה"צמחוניים" למיניהם בכל השפות) הם בקושי קולטים, ואז כשהם כבר קולטים הם רוב הזמן עושים פרצוף... אבל נניח, בסוף הסתדרתי עם סלטים וצ´יפס... וגם זה נמאס בסוף... חוץ מזה אני לא ממליצה לאף אחד להגיע לשווקים שלהם ולעבור ליד "מחלקות" הבשר כי יש שם ראשים מגולחים של חיות למיניהן למכירה (עם העיינים והכל...בעעעעעעעע) ובכלל בכל הסופרמרקטים תלויות חתיכות ענקיות של בשר... קיצר-לי אישית מראה זה לא היה מלבלב במיוחד!!! חוץ מזה יש בספרד את הקטע של ה"קרידות", שזה המלחמות שוורים... וממה שסיפרו הרוצחים בקבוצה שלנו שהלכו זה נוראי (אז למה הם הלכו?!סתומים!) וממה שסיפרה המדריכה, ועוד בצורה אובייקטיבית, זה בכלל לא אנושי... זה בכל יום ראשון בכל הערים המרכזיות בספרד, והורגים 6 שוורים בכל פעם!!!! בקיצור... אני מצטערת שאני כותבת כאן דברים בטון של ילדה בת 5 פשוט הייתי חייבת לפרוק את זה ולספר לכם... תודה על ההקשבה! ולמי שרוצה לנסוע שישקול את כל הדברים האלה... שוב- סליחה. The moral progress of a nation and its greatness should be judjed " "by the way it treats its animals
-Mahatma Gandhi

enbalush

New member
ברוך שובך!

בכל מקום יש הרג והתעללות, גם בארץ שלנו. אז צריך באמת לפתוח עיניים ומצד שני לראות גם את הדברים היפים והטובים, אני חושבת על זה שבהודו בטח זה לא היה קורה כי שם הפרים חשובים מבחינה דתית, אבל אז יש את כל העוני והזוועה...לא יודעת, דרך אגב בטח כבר יש בהודו המבורגרים מפרות, לא?

Inoni

New member
אם יש המבורגר מפרות בהודו זה ממש

במחתרת... אין אצלם "חילונים" ו-"דתיים", הם כולם מאמינים... והפרות קדושות שם מאוד. אני אספר סיפור קצר שחבר שלי סיפר לי: פעם אחת כשהוא נסע במונית בהודו הנהג כל הזמן קילל וצפר והיה עצבני על נהגים אחרים, ממש בלאגן על הכביש, כולם חותכים וכולם צופרים, בנוסף גם הולכי רגל ואופניים הולכים בכביש, זה כאילו אין מדרכות וכבישים אלא הכל משותף... בקיצור, פתאום מגיעה פרה, מיד כל הרעש כמעט משתתק לחלוטין כולם עוצרים ומחכים בסבלנות מפתיעה שהיא תסיים את עניינה על הכביש ותמשיך לדרכה. גם אותו נהג מונית עצבני שלפני כן מיהר (כאילו הוא ישראלי ששמע שמחלקים משהו בחינם), נעצר והפסיק לצפור ופשוט חיכה יחד עם כולם שהקדושה תעבור. ממה שידוע לי במקדונלדס שם יש רק בשר עוף... ואגב, אמא שלי חזרה לא מזמן מטיול בסין, לטענתה אני לא אחזיק שם מעמד יומ אחד (מבחינת אוכל). לגבי זוועות למיניהן, אני חושש שהמצב רחוק מלהיות מושלם ואולי לעולם הוא לא יהיה מושלם, אבל אם להזכיר את הדבר שמחזיק את כולנו (יחסות), אז בהשוואה לעבר המצב טוב יותר בחלק מהדברים, ולי אישית המגמה הזאת עושה איזושהי נחמה מסויימת. פעם לא היו חוקים נגד ציד וחיות נכחדות, וגם לא נגד פגיעה והתעללות בבעלי חיים ועוד, אני מקווה ומאמין שעם הזמן ועם חינוך נכון של הדור הצעיר העתיד יהיה עוד יותר טוב. רק שלא נשכח גם את עצמנו, הכוונה, בני אדם עוד לא יודעים להסתדר עם עצמם, יש ניצול ויש פגיעה וזה לא פחות חשוב להתגבר גם על זה, לדעתי אותם סיבות שמאפשרות לאדם להתנהג כלפי חברו בצורה פוגעת מאפשרות לאותו אדם להנתהג כך כלפי בעלי חיים, לעומת אדם טוב כמו שכולנו בטח מכירים (וחבל שיש רק אחד כזה לכל אחד...) לא ינצל לרעה גם בעלי חיים, ואם הוא אוכל בשר זה בעיקר משום שהוא לא מודע לסבל שהחיה עוברת ואילו הוא היה מודע יתכן מאוד שהוא היה חודל. ינון.

Inoni

New member
אתה בטוח ?

אני לא הייתי שם, אבל מסיפורים שמעתי שזה בשר עוף... אבל בכל מקרה זה יכול להיות...

penj

New member
90% מבשר הבקר בהודו הוא בשר באפלוא

ורק לידע כללי בשר בקר הוא הנמכר ביותר כאן,פשוט מאד בגלל מחירו הזול לעומת עוף/כבש. בשר חזיר הוא ממש לא נפוץ (אולי רק בגואה) בגלל כמויות המוסלמים שיש כאן, שכידוע לא אוכלים חזיר. מה גם שרוב הקצבים הם מוסלמים (רק הם ישחטו בקר) ולכן הם פשוט לא מחזיקים חזיר. ובשר באפלו טועם בדיוק כמו פרה, לפני שהפכתי לטבעונית אכלתי הרבה ממנו...

למעלה