חזרתי

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
חזרתי

חזרתי מהביקור בסלובקיה והונגריה, שהמוקד שלו היה שורשים משפחתיים. הנסיעה השיגה את רוב המטרות שלה ותודה לכל מי שעזר לי בעצות ובטיפים. יקח לי קצת זמן (ימים? שעות?) לארגן הכל יחד עם התמונות. לא הכל עצוב, יש גם סיפורים מצחיקים...

vera2

New member
../images/Emo82.gifברוכים השבים

למשפחת הוכנפלד ברוכים הבאים קח את הזמן שלך עד שהחויות שעברתם יתעכלו.ויחזרו להיות נחלת העכר בתודעה. שנה טובה Vera

טומי*

New member
עב ברוכה השבה ../images/Emo24.gif

שמח שרוב מטרות ביקורייך הושגו, ואנחנו מצפים לסיפורים וגם לתמונות כמובן. מאחל לך ולמשמחתך שנה טובה!

אם מותר להוסיף קצת מהרשמים שלי

כתגובה לביקור שלך? כידוע לרובנו, טיסות Malev מגיעות לבודפשט בשעות הבוקר המוקדמות. אנחנו נסענו להשתכן בצימר במרחק של כשעתיים מבודפשט. בכדי למלא את הזמן עד הצהריים לקחנו סיור באוטובוס מודרך (ותודה לטומי שעזר למצוא את האתר שלהם). הסיור בן שעתיים עובר ברחוב אנדרשי, כיכר הגיבורים, חוצה אצ הנהר עולה לארמון, וחוזר לנקודת ההתחלה. המדריכה, (שפות ההדרכה הונגרית וגרמנית) טוחנת כמו מתוך מכונת קפה את הטקסט שבלעה. סיפרה על האבות המייסדים ההונגרים, על השיטפון שפקד את העיר במאה ה-19, על סגנון הבניה המיוחד, והביעה צער על כך שבמהלך המלחמה האחרונה, נפגעו קצת מהבניינים המפוארים. לא מילה אחת על קורבנות בשר ודם של אותה מלחמה, לא על תנועה פשיסטית, או על כך שלמי הנהר נורו יהודים בשל יהדותם. זאת ההיסטוריה הרשמית של הונגריה! לא הכחשה לא הבעת צער אלא התעלמות.

orlu

New member
סבא יעקב,,,,,לי הייתה חוויה דומה

במרגית סיגט, יענו אי המרגניות...... היות וההונגרית שלי לא משהו בהבנה מאלו שבלעו קלטת אז הורי תירגמו... לקחנו רכבת תיירים קטנה כזו לקצר את הסיור באי ולהנאתינו הקשבנו.עד שהורי החלו למלמל משהו בגנות הפרשנות של הגברת למלחמה האחרונה. אני לא שוכחת זאת היו שם בקרון ישראלים שבמקרה פגשנו והם קבלו הסבר תואם מהורי דוברי ההונגרית ומן הסתם שחוו את התקופה זה באמת מעצבן,אם כי לא חדש

vera2

New member
Margit sziget

השם מרגית ניתן על שם נסיכה לפני כ400 שנים. הנסיכה החליטה מסיבותיה האישיים על חיי פרישות כך הפכה לנזירה וקיבלה את האי במתנה מאביה המלך עד היום יש על האי כנסיה על שמה וחורבות המינזר שעמדה בראשו. שנה טובה Vera

liti

New member
אבל סבא יעקב ../images/Emo26.gif

השאלה היא האם בסיור מודרך לתיירים אתה מצפה לשמוע על ההיסטוריה והצדדים השליליים של המדינה בה אתה מבקר, מפי חברה מקומית ומדריך בן המקום? אני לחלוטין לא מצדיקה את ההתעלמות מכך, אבל המטרה של הסיורים האלה היא להנעים את זמנם של התיירים, ובוודאי שעל ידי סיפורים על ההיסטוריה של היהודים (שביננו, אינה מעניינת חלק גדול מהתיירים עם כל העצב שבכך) אותה הנאה המביאה כסף לחברות לא תושג. כמו כל דבר, גם הסיורים המודרכים הם תעשיית כסף ותו לא, לכן לדעתי אין מה להתרגש מזה. אני מאוד מקווה שנהנית משאר הטיול. אשמח לשמוע רשמים נוספים!

זו לא שאלה מיסחרית, זו שאלה של

אומץ לב. של נכונות להודות בקיום העבר. ולחוויה אחרת. לפני שנתיים בילינו את החופשה בצ'כיה. בעיר היפהפיה C'esky Krumlov שבפינה הדרום מערבית של המדינה. גרנו באותו הצימר 11 יום וטיילנו בסביבה. באחד הימים הביא לי בשמחה בעל הבית (לא מדבר שום שפה זרה), את המגזין האנגלי המופיע לטובת התיירים בעיר. אחד המאמרים, עסק בסוגיית גירושם של האזרחים דוברי הגרמנית מאזור הסודטים, כ-3 שנים לאחר גמר המלחמה. פעולה שבהחלט נכנסת לסוגייה של "פעולות שהדעות עליהן חלוקות". לצ'כים היה האומץ (ואני מעריך אותם על כך), להודות בפני התיירים, בביצוע פעולות שלא כולם היו מתפארים בהם. אגב הרוב המוחץ של התיירים הזרים באותו אזור, הם תיירים דוברי גרמנית.

עב

New member
נכון סבא יעקב

לדעתי זאת שאלה של מסוגלות להתמודד עם העבר. ביקרנו בעיר היפיפיה יאנינה ביוון. בכיכר המרכזית ראינו לפתע את סמל המנורה. מן המעט שהצלחנו להבין, הרשות המקומית הנציחה את הקהילה שכנראה רוכזה במקום זה לפני שנשלחה להשמדה (הכיתוב היה ביוונית בלבד!). גם המוזיאון העירוני (ולא היהודי!) עוסק הרבה בעבר היהודי של העיר. מצאנו עוד מקרים כאלה גם בערים אחרות באותה מדינה, ש - 90% מהיהודים בה לא שבו לביתם אחרי המלחמה. כנ"ל ספרד שהתמודדה עם העבר היהודי רק בסוף המאה העשרים. ובחזרה להונגריה - אחד מקרובי המשפחה שלי בבודפשט אמר לי בעצב שיש בבודפשט יהודים אך אין קהילה. אולי זאת גם שאלה של עמדת הקהילה ויכולתה-שלה להתמודד עם העבר??? יכולת הקהילה להסיק מסקנות כתוצאה מהשואה??? לדעתי רוב היהודים החיים בבודפשט משתדלים להצניע את יהדותם או להתעלם ממנה ככל האפשר ולכן הם לא יכולים להתריס כלפי המארחים ההונגרים בנושא השואה וזה נוח גם להונגרים. אינני יודעת מה קורה עם המשפחות שלכם בבודפשט, אבל במשפחה שלי אין צעירים יהודים, כל הצעירים הם כבר נוצרים, בגלל נישואי תערובת.

אנחנו בילינו את עשרת ימי החופשה

שלנו בצימר בכפר של 2000 תושבים, מערבית לעיר הצייורית Eger. בכפר הזה, בעל הכנסייה היפה, לא היתה אף פעם בעיה יהודית, כי יהודים לא גרו בה. בעיר Eger לעומת זאת, חיו יותר מ-2000 יהודים עד השואה. חלקם גוייסו בדומה לאחרים ל"פלוגות עבודה", וחלקם גורשו ברכבות למחנות ההשמדה בפולין. האוכלסיה היהודית מורכבת היום משתי משפחות ואלמנה. האלמנה משתדלת אצל שלטונות העיר, מזה זמן רב, שבתחנת הרכבת המקומית יוצב לוח בו יכתב ש"מכאן גורשו היהודים למחנות ההשמדה". מאמציה ישאו פרי בקרוב כאשר בטקס רשמי יוצב הלוח במקום. באחד הרחובות היוצאים ממרכז העיר לעבר המצודה, בין הבתים בני מאות השנים בולט בית חדש, בית מלון-מסעדה. נבנה בתקופה הקומוניסטית. הוא עומד במקום בית הכנסת שלא היה צורך בו. העיר כולה נעימה, משרה אוירה של נינוחות ורוגע. לא החמצנו את הקונדטוריה המקומית עם עוגות נפלאות. המשך חג שמח לכולנו. אגב אם אתם חוזרים בטיסה סדירה מבודפשט, שעתיים או טיפה יותר הם בהחלט מספיק זמן, להיות בשדה התעופה לפני ההמראה. ושיהיו לנו חגים שמחים, ובכלל שנה נעימה!

למעלה