חזרתי.....

Papito

New member
חזרתי.....

והתגעגעתי ויש לי שאלה חדשה תעזורו לי כי אני מנסה לבנות כאן משהו אוקיי זה הולך ככה ידוע לכולם שבני האדם אוגואיסטים נטו שכל מעשה שהם עושים הוא אגואסטי אך מכיוון שכל מעשה הוא אגואיסטי אין מעשה שהוא לא ומכאן באה הסתירה : כיוון שזוהי לא טענה אמפירית לא ניתן להוכיח זאת שאדם אגואיסט לכן צריך לסתור את המדע ככולו איך אני סותר את כל המדע בשלמותו

femme_fatal

New member
קצת סדר בבלגאן

לדעתי קפצת למסקנות נמהרות מדיי. ואני לא בטוחה שכולם הבינו את כוונת דבריך. ראשית, הטענה שהאדם הוא יצור אגואיסט גרידא נובעת מהאכסיומה שאדם הוא מכונה בינארית. כלומר , כל פעולה שהאדם בוחר לעשות היא למען טובה אישית. אם אדם בוחר לאכול שוקולד או לעזור לזולת או לגנוב , הבחירות האלו נובעות מהעובדה שכימיקלים "מענגים" נוצרים במהלך הפעולות אלה במח של אותו האדם ולכן הוא בחר לבצע אותן. שנית, אני לא מוצאת שום סתירה בטענה הזו. אם משווים מח של אדם למכונה, חוץ מהעובדה שמח הוא הרבה יותר מורכב אין הרבה הבדל. האמפיריות של שניהם זהה. אגב , הטענה הזו היא בפירוש מפריכה את הגישה הרציונלית שמפרידה בין הגוף לנפש (כלומר בין המימד הגשמי והמימד המנטאלי).

Tulula

New member
כמו כל דבר בעולמנו הדיכוטומי

גם האדם הוא אגואיסטי ולא אגואיסטי בעת ובעונה אחת, וזהו.

קולפילד

New member
ניסוח

תוכל אולי לנסח שוב? מה שהבנתי מהשאלה זה: כל בני האדם אגואיסטים מכאן בהכרח - כל המעשים שלהם אגואיסטים. שזה אומר גם - אין מעשה שהוא לא (אגואיסטי). יש איזו סתירה (מהי?) {מהי בדיוק הטענה הלא אמפירית? שאדם אגואיסט?} המתודה: נקודת מוצא: לא ניתן להוכיח שאדם אגואיסט לכן יש צורך לסתור את מדע (מדוע?)

Papito

New member
ניסוח

הסתירה היא שכל מה שאנו עושים = אגואיסטי לכן זו לא טענה אמפירית כיוון שאין כן ולא יש רק כן (אגואיזם) לכן היא אפשר להוכיח זאת כיוון שהיא לא אמפירית

קולפילד

New member
צר לי

אבל אני עדין לא רואה סתירה אני מבין שאתה טוען שכל מעשי האדם אגואיסטים עדין ניתן להוכיח שאתה טועה (אם נמצא דוגמא של מעשה אלטרואיסטי). כך שלמעשה הטענה לא מחוסנת מביקורת (שאני מניח שלזה אתה מתכוון כשאתה אומר ´לא אמפירי´.

למעלה