חזרתם של השיפשופים וההפרשות

hanash

New member
חזרתם של השיפשופים וההפרשות ../images/Emo7.gif

אחרי שבוע של רגיעה שוב נוצר שפשוף באיזור הרצועה ברגל ימין... . חזרנו ל'ויטה מרפן' ולאמבטיות שמש. במקביל שמתי לב שהרצועה נוטה להמתח וכעת אני סוגרת אותה ברגל ימין בחור הראשון (הקרוב ביותר לתפר) ובשמאל בחור השני. גם אצלכם זה המיקום בגיל 3 חודשים? קצת מפחיד שהבלאי של הרצועות והנעליים כ"כ גדול.אני כל יום מתפללת מחדש שלא אשאר עם הרצועה ביד כשאני סוגרת אותה. לגבי הרגליים - זה ממש מוזר. הרגל לא נרגעה לרגע מהורדת הגבס האחרון וכל הזמן יש שם נקודות אדומות וכתם סגול באיזור הפונה החוצה, פרט לשפשופים המתפתחים מדי פעם. בנוסף האיזור המחבר בין השוק לכף הרגל נראה לי צנום (מצם שני - זה המקום שבו אנחנו סוגרים את השרוכים חזק-חזק). עוד מישהו הבחין בתופעות כאלה אצלו?

ישנן כל מיני תופעות הקשורות בנעליים

אצלנו אישית (ונדמה לי שזה מצויין גם באתר של אושרי) אכן הקרסוליים דקות יותר ויש לזה קשר לנעליים בלי ספק, שכן נוצר לחץ במקום הזה. לאחר הורדת הנעליים (לצמיתות, אני מקווה) זה אמור להשתפר לפי דברי הפיזיוטרפיסטית שלנו, אם כי זה לעולם ישאר מעט דק יותר. מה שכן, זה לא יהיה בולט לעין בלתי מבינה בק"פ. לגבי שפשופים וכאלה, אצלנו יש מעט אודם באזור הרצועה וניתן לראות את הלחץ שהיא מפעילה על כף הרגל. וכן, גם אנחנו היינו צריכים להוריד חור בשלב מסויים כשחשנו שהנעל לוחצת מדי וכן, גם אנחנו חששנו שהרצועה תקרע. בינתיים החלפנו נעליים למידה גדולה יותר והבלאי מתחיל מחדש. עוד מעט החששות ישובו. לגבי יתר התופעות שאת מזכירה, אני ממליצה לך לפנות לרופא המטפל ולו רק בשביל להיות רגועה. שיהיה בהצלחה!

טאניוש

New member
ם לנו אותן תופעות.וגם לי שאלה...

היו שיפשופים, עכשיו האור כבר לא כזה עדין והשיפשופים נעלמו. אני סוגרת את שתי הרצועות על חור שני, למרות שזה נראה חלש. סגרתי פעם על ראשון והרגליים היו סגולות. אני מעדיפה לסגור יותר חזק את הסרוכים ולא הרצועה, אז הרגל נראית בסדר. הקרסוליים דקים באופן טבעי, כי שם מהדקים רצועה. אני לא חושבת שזה יישאר ככה, הרי שכבת השומן שם יש רק לתינוקות. וגם אם יראו קצת- שאלה יהיו הצרות שלנו. ושאלה: אתם משחילים את הסרוכים עד הלמעלה? לנו אמרו בחנות עד החור שלפני האחרון, וכך אני עושה. מה אצלכם?

טאניוש

New member
יווווו כמה טעויות ../images/Emo4.gif

אור=עור סכורים=שרוכים עברית קשה שפה

hanash

New member
תודה על המידע וגם תשובה

הצוות בעפולה הדגים לנו סגירת נעל עד החור האחרון וככה אנו עושים מאז. אגב אנחנו מושכים את השרוכים מספר פעמים מלמטה למעלה כדי להטיב את ההידוק כך שבחור האחרון ממש שתי קצוות הנעל נוכגעות זו בזו. בהזדמנות אצרף תמונה.

הי חנה

לגבי התופעה של האזור הצנום יותר ברגל -- זה נובע באמת מהלחץ של הנעליים, וכמו שנכתב פה כבר, זה אמור לעבור כמעט לגמרי לאחר גמר הטיפול (אם כי תמיד הרגל תהיה יותר דקה ביחס לרגל נורמלית). הרצועות הבלויות -- גם אנחנו חווינו בדיוק את החששות מקריעת הרצועה, ולכן בסופו של דבר הזמנו מארה"ב את נעלי "מרקל" (ראי באתר של אושרי). בדיעבד היה אולי כדאי לקנות את הסנדלים (יש ללידיה של איהבא ומהא), אך אז עדיין לא ידענו עליהם. ולבסוף -- לגבי הגירויים בעור, הייתי בודק זאת עם רופא עור בנוסף לד"ר בור. אצלנו לא היו התופעות הללו. מקווה שעזרתי, עודד

לפי התיאור...

נשארת אולי מסיבה כלשהי רטיבות באיזור השפשוף אולי אפילו מזיעה קלה, זה מה ש"מחייה" את השפשוף אולי כדאי לשים חבישה כלשהי מקומית. ויטה מרפן בכל אופן באמת המשחה המומלצת לכך. לגבי שאר השאלות, לצערי לא אוכל לסייע. תרגישו טוב אורית

../images/Emo39.gif

האם השיפשוף הקודם לא היה באיזור של הניתוח? הרצועה באמת מפחידה. אבל להפתעתי היא "שרדה" כמה חודשים עם אושרי ועוד כמה חודשים עם אוריה. מקסימום צריך לחפש איפה להחיליף רצועה. אני- לא כמו עודד- הייתי קונה את הסנדלים מהסיבה של הרצועה אלא מסיבות אחרות. א אבל כן הייתי מתייעצת עם רופא עור. האם כף הרגל "שמנה" כלומר "כריתית"? אצל אושרי זה ככה. יש סיכוי שהוא אלרגי לסוג הבד של הרגליים. כי גם אם לא אולי הרגליים מגרדות לו? אולי תמרחו משחה נגד גירודים לפני שאתם שמים גרביים? יש ל"ולדה" משחה טובה.- בבתי מרקחת. קרסול צר- תופעה מוכרת ביותר, גם אצלינו כמו כל מי שכתב כאן. למרות שעכשיו ביחס להתחלה אין מה להשוות. ובאמת לילדי ק"פ יש שוקיים רזות יותר מלמי שאין ק"פ. לאושרי יש שתי רגלי ק"פ כך שאנחנו לא מבדילים בהבדל. בהצלחה

hanash

New member
חיבוקי גדול לכל התומכים

לפחות אני יודעת שחלק מהתופעות 'נורמאלי' וזה קצת מרגיע. בינתיים הוספנו פד גזה על השפשוף מתחת לגרב. נראה לי שאוסיף גם ביקורת אצל רופא עור. נעדכן בהמשך. ל"ג בעומר שמח!

למעלה