חזרת/אבעבועות רוח

חזרת/אבעבועות רוח

בעקבות הפרסום היום על עליה בתחלואת החזרת, רציתי לרענן את הידע שלי בנוגע למחלות שבעבר נהגו לקרוא להן "מחלות ילדות". כשהייתי ילד (שנות ה70) הורי שלחו אותי להידבק מילד אחר שהיו לו אבעבועות רוח. אני כבר לא זוכר איך תפסתי את החזרתף, אבל כנראה שבאופן דומה. כמו כן, כמובן, הורים אחרים שלחו ילדים להידבק ממני כשסוף סוף היו לי אבעבועות. השאלה שלי היא מה הסכנה בהידבקות באבעבועות רוח/חזרת בגיל צעיר? למה צריך לחסן ילדים? עד כמה שאני זוכר, חוץ מאי נוחות (איסור לגרד) וכמה ימים בבית, לא היתה לי בעייה מיוחדת עם המחלות האלה. אם אני מבין נכון, הסכנה היא רק להידבקות בגיל ההתבגרות ומעלה. לא? ואם אני מבין נכון, אז כשלוקחים חיסון למחלות האלה, צריך לקבל חיזוק כל כמה שנים, נכון? אז למה בעצם לא לחזור לשיטה הישנה של ההדבקה היזומה?

חזרת/אבעבועות רוח

במקרים לא שכיחים ילדים שחלו במחלות אלו קבלו מחלה קשה ומתו דבר שעוד רואים במדינות עולם שלישי שם לא תמיד מחסנים. לכן כדאי וצריך לחסן.

תודה, אבל...

האמנם הסיכוי (הקטן, כמו שציינת) לסיבוכים קשים אכן נובע מאי מתן החיסון באותן מדינות או בגלל הרפואה הלקויה שם? מה אחוזי התמותה מאבעבועות רוח במדינות המערב (כשכבר חולים שם) לעומת הסיבוכים הדומים מהחיסון? יש נתונים כאלה?

תודה, אבל

אחוזי תמותה נמוכים אבל בהחלט יותר גבוה מסיכון לחיסון. לגבי מדינות אחרות הגורם למחלות אלו הוא המחסור בחיסון כאשר חומרת החלה בהחלט תלויה באמצעים מוגבלים.

למעלה