חטיבה צעירה בבאר שבע - בואו לשנות

חטיבה צעירה בבאר שבע - בואו לשנות

פתחתי קומונה לגבי חטיבה צעירה בבאר שבע - לדעתנו הרעיון לא מוצלח והביצוע עוד פחות. אנו מחפשים הורים שאכפת להם ורוצים לשנות, על מנת שחינוך ילדינו יהיה טוב יותר. נשמח למצטרפים

Master Stav

New member
אלצלנו רעין החט"צ עובד ניפלא ....

אם את מחפשת הורים מבר שבע אני ממליץ על פנייה במילים להורי בית הספר .... אבל תשקלו שוב ובואו לצורן לחטיבה צעירה לב רן ללמד איך עושים זאת ותיישמו זו המלצתי

תודה על ההצעה

אחרי שנתארגן נחשוב כיצד לבצע, קודם מנסים לחפש הורים שהנושא חשוב להם.

Master Stav

New member
את רוצה לומר לי שיש הורה שבנובחט"צ וזה לא

חשוב לו ? 1. פני לועדים של החט"צ ובקשי את המילים של כול ההורים לכל כיתה יש 2. נזסי לארגן פגישה או לפחות קומונה פה בתפוז בשביל פגישה וירטואלית בכיד להחליף דיעות 3. דברי עם המנהל/ת ובקשי להיות בהנהגת הורים מוסדית 4. ארגני סיור בדיקה ולימוד בחט"צ אצלינו ( אני מזמין ואשמח לעזור בנדון ) בית הספר אצלנו הוא אחד מ5 הפינליסטים לפרס החינוך השנה והשמועות אומרות שלקחנו ובגדול ....

תתפלא, כשאנחנו שואלים אנשים הם אומרים זה מה

יש, או לחילופין שהם מרוצים. בעתיד אולי אעזר בך. נראה... תודה על ההצעה

Master Stav

New member
אוקי ....

כלומר שיש אנשים שמרוצים וישנם שלא ... לידיעתך זה המצב גם אצלנו אם כי אני נוטה להאמין שאחוז הלא מרוצים כל כך קטן ואחוז המרוצים שפעילים מאד בתחום כול כך גדול שהמצב שונה . שיהיה בצלחה למציאת שביל הבניים .

תראה, הרבה אנשים לא באמת השקיעו מחשבה

ואיך אישי אומר זה מעין "דיסוננס קוגניטיבי" - מה, נגיד שאנחנו שולחים את הילד שלנו למקום שאנחנו לא מרוצים ממנו? אז נבלע את זה שנתיים ואחר כך בין כה וכה זה נגמר...

Master Stav

New member
צר לי לא מקבל את העניין

כהורה אם משהו לא ימצא חן בעיני הרני להבטיח לך שאהפוך עולמות ולא מעניין אותי אם זה ליום או לשנה או לשנתיים זה הילד שלי והוא /היא לא יסבלו/יקופחו/יופלו לרעה נקודה. אני נוטה יותר ברשותך לתיאוריה היותר מציאותית בעיני שחלק מהאנשים מרוצה מהמתרחש וחלק לא ...כמו בכל מקום, אצלנו לדוגמא ועדי ההורים כול כך מעורבים בבית הספר שמדובר במרובע אמיתי של בית ספר/קהילה/ילדים /הורים

זה לא סותר

יש כאלה שמרוצים, ויש כאלה שמקבלים את המציאות כפי שהיא. אתה כהורה תהפוך עולמות, אבל יש הורים שלא יעשו את זה! לא ילחמו ולא יעשו, ונתקלתי בכאלה שלא מרוצים אבל לא עושים, ובכאלה שגם לא ממש מבינים שיש להם את היכולת לשנות ופשוט אומרים שאין להם ברירה.

Master Stav

New member
את יודעת ....

כדי להתחיל תהליך צריך משוגע אחד .... כל השאר ..מחליטים באם לקרוא לו מטורף או חוזה המדינה .....

אני לא יודעת אם מטורפת זו ההגדרה הנכונה

שלי, ואני אפילו לא מתיימרת להיות חוזה המדינה, רק מקווה שנצליח למצוא מספיק הורים שירצו להשקיע למען עתיד ילדיהם, או שבסוף נתייאש ונעבור למקום אחר...

זה בסדר, הבנתי

זה פשוט נשמע לי כזה מהפכני ואני יותר מרגישה שאני הולכת לפי הגיון פשוט שקצת לא ברור לי איך זה לא נעשה קודם.

חנול

New member
אולי תוכל לפרט את הצדדים החיוביים בעניין

כי ממה ששמעתי עד היום, זה היה נראה שאין צדדים כאלו... אני אשמח לשמוע למה זה כן עובד בצורה טובה.

schlomitsmile

Member
מנהל
הצדדים החיוביים לילדי הגן: נחשפים לחומרים של כתה א'. זה מעורר סקרנות ומעודד למידה. הבן שלי בגן בחט"צ, והוא כבר קורא, והכל בכייף, בלי לחץ. לילדי כתה א': מאפשר לגדול לאט ../images/Emo13.gif הנחיתה בבי"ס רכה יותר, כשיש עדיין צעצועים ופינות, חצר עם מתקני-משחק, ואתה לא הופך בבת-אחת לילד הכי קטן בג'ונגל של ביה"ס.

Master Stav

New member
חט"צ טוב

הבן שלי נימצא בכיתת הגן של בית ערבה בקריית החינוך צורן בית הספר לב רן כךשברשותך אדבר על נושא הבית הזה ספציפית למרקות שאני יודע שבאופן כללי מרוצים מכל רעין החט"צ 1. חונכות של ילדי א את ילדי הגן , הדבר מוביל ל"יחדים " טובים וחברויות שנירקמות גם מעבר למחסום הגיל 2. ישלזכור שמרביתילדי הבית היו בגנים שונים וגם שם מדובר בגילאי 3-4 כלומר תמיד יש שני קבוצות גיל כךשהרעיון של קבוצה של בוגרים וקבוצה של צעירים הוא משהו ידוע ומקובל פה ומתקבל עלידי הילדים בטבעיות 3. שיתוף באירועים כגון ימי שישי משותפים ו/או חגים 4. תפקידים לילדים הבוגרים יותר שלוקחים הובלה של הנעשה בבית ומדריכים את הילדים בכניסה לכיתה א ממש מ דהים לראות בכמה סבלנות יושב ילד בן 6 וחצי ומסביר לילד בן 5 וחצי איפה ללחוץ ומה לעשות ואיך לזהות אותיות וכדומה 5. מרחב מחייה משותף שלא תמיד מתאים לכולם והצורך האמיתי ליצור הבנה בין הגילאים בכדי לחיות בשלום במרחב אני אישית מאד מרוצה, מבטיח להביא לפה עוד דברים ....בימים הקרובים

למעלה