כריכים וחטיפים
כריך טוב לטעמי מורכב מלחם מקמח מלא, ירקות (בעיקר עגבניה וגמבה, אבל אפשר ורצוי להוסיף טבעות בצל וחסה או עלי בייבי), ממרח טעים ונקניק טופו או טופו מעושן. אפשר להכין ממרחים מאוד נחמדים מאגוזים וטופו, בזמן קצר מאוד. אני מכין על בסיס קבוע (בין פעם לפעמיים בשבוע) ממרח שמורכב מאגוזי מלך וקשיו, לעיתים קרובות בתוספת צנוברים ושקדים, עם חלב סויה, מלח, טופו, שמרי בירה ושום. אני עשוי לעיתים קרובות להוסיף לשם פשתן ואצות וואקמה. ניתן גם להוסיף טחינה, אבל היא מאוד משתלטת על הטעם ולכן אני מזה זמן מה לא משתמש בה לממרחים. אני לא עובד לפי מינונים מדויקים, אבל אם אני צריך להעריך כמויות, אז הנה הערכה אפשרית - מכניסים לבלנדר: 3 כפות אגוזי קשיו 2 כפות אגוזי מלך כף שקדים כף עד 2 כפות שמרי בירה (לא חיוני אבל מוסיף המון טעם) חצי כף צנוברים חצי כוס חלב סויה (לא חייבים, אפשר פשוט להשתמש במים) להכניס את הכל לבלנדר ולהוסיף מים עד שהם עולים בקצת מעל לגובה האגוזים שהוכנסו לשם. מפעילים את הבלנדר עד שנוצר ממרח אחיד והומוגני. אם הממרח סמיך מדי והבלנדר מתקשה בעבודתו, אפשר להוסיף קצת מים. מוסיפים רבע עד חצי כפית מלח (לפי הטעם), ושן או שתיים של שום. אם התערובת דלילה מדי (או אם רוצים), אפשר להוסיף עוד אגוזים, שומשום, קוואקר או פשתן. עוד תוספת נחמדה (ובעלת ערך תזונתי חיובי) היא אצות וואקמה. אפשר להוסיף גם עשבי תיבול כגון שמיר, בצל ירוק או פטרוזיליה. זה יכול להשאיר לך הרבה מאוד מקום לניסיון ולגיוון. זה אולי נשמע מסובך ורב-רכיבים, אבל בסה"כ מדובר בלזרוק לבלנדר כמה רכיבים ולהפעיל אותו. אני מאוד מאוד אוהב את הממרחים הללו, ולדעתי (ולדעת רבים מהסובבים אותי) הם הרבה יותר טעימים מרוב הממרחים המסחריים שמוכרים שם בחוץ, טבעוניים או לא-טבעוניים. בנתחשב ברכיבים, גם מדובר במשהו מזין הרבה יותר. אז בסה"כ הכריך מורכב (בנוסף לפרוסות קמח מלא) מהממרח, ירקות, ורצוי בצירוף נקניק טופו (אני לרוב משתמש בזה של חברת "טבע דלי") או טופו מעושן (עדיף לקנות בגושים, הרבה יותר זול) - ככה שהילדים גם יסתובבו עם כריכים טעימים שבסה"כ נראים די דומים לכריכים של ילדים אחרים. לגבי חטיפים, זה באמת מסובך. בחנויות טבע מסתובבים חטיפים שאמורים להיות פחות בעייתיים, אבל הם עולים הון. למיטב הבנתי, החטיפים הכי פחות מזוויעים מבחינה בריאותית הם בייגלה וחטיפי תירס פשוטים (שמורכבים באמת רק מתירס, קצת שמן ומלח). יש גם חטיפי דגניים למשל של Nature Valley שהם מאוד טעימים לדעתי (בעיקר אלו בטעם פקאן, שגם לא מכילים דבש בניגוד ליתר הסוגים).