חטיפי אנרגיה ביתיים לפני כשבוע + חגגתי יומהולדת בעבודה (שם אני חוגגת בלועזי, כי אחרת הם ילכו לאיבוד
- השנה היה פער גדול בין התאריכים - חודש שלם
)
ל'אירוע' (לא משהו גדול רק עם מי שעובד/ת איתי ) הכנתי חטיפי אנרגיה ביתיים שאני מכינה אותם כיום - בהתחלה חשבתי שקשה להכין אותם, אבל גילתי שזה סה"כ די קל...
למתכון
3/4 כוס שיבולת שועל
1/4 כוס חמוציות
1/4 כוס צימוקים
1/4 כוס פקאנים
1/4 כוס אגוזי מלך
1/4 כוס גרעיני חמניות
2 כפות שומשום
קורט מלח
1/2 כוס טחינה גולמית (במתכון המקורי השתמשו בחמאת שקדים או חמאת בוטנים)
4 כפות סוכר חום דמררה/סוכר חום (אפשר לוותר)
3 כפות שמן
1/2 כפית קינמון
חלבון מביצה אחת (אפשר לוותר)
כף דבש
הכנה:
* מחממים תנור ל-150 מעלות.
* מרפדים תבנית עם נייר אפייה
* בקערה מערבבים את כל החומרים עד המלח.
* מערבבים בסיר את חמאת הבוטנים, הסוכר, השמן והקינמון ומבשלים בלהבה נמוכה עד שהסוכר נמס, אם זה סמיך ניתן להוסיף 2 כפות מים.
* מוסיפים את החלבון ומערבבים היטב.
* את התערובת ה'רטובה' יוצרים מעל תערובת היבשים, מערבבים את הכל לעיסה אחידה. מעבירים לתבנית ואופים בערך 25 דקות עד שהתערובת מזהיבה ומתקשה. (אני אישית באחת הפעמים חילקתי את התערובת למנג'טים כבר לפני האפייה)
* לאחר קירור התבנית פורסים ל'חטיפים'. (אפשר גם לשים אותם במנג'טים).
אפשר לשמור את החטיפים בקופסה אטומה
הערות:
* במידה ולא משתמשים בסוכר לא חייבים כלל לבשל את התערובת ה'רטובה'
* אני מצאתי שגם בלי החלבון זה יוצא מוצלח - טוב לטבעונים שביננו...
* אפשר ורצוי להכפיל את הכמויות.
בתיאבון
ל'אירוע' (לא משהו גדול רק עם מי שעובד/ת איתי ) הכנתי חטיפי אנרגיה ביתיים שאני מכינה אותם כיום - בהתחלה חשבתי שקשה להכין אותם, אבל גילתי שזה סה"כ די קל...
למתכון
3/4 כוס שיבולת שועל
1/4 כוס חמוציות
1/4 כוס צימוקים
1/4 כוס פקאנים
1/4 כוס אגוזי מלך
1/4 כוס גרעיני חמניות
2 כפות שומשום
קורט מלח
1/2 כוס טחינה גולמית (במתכון המקורי השתמשו בחמאת שקדים או חמאת בוטנים)
4 כפות סוכר חום דמררה/סוכר חום (אפשר לוותר)
3 כפות שמן
1/2 כפית קינמון
חלבון מביצה אחת (אפשר לוותר)
כף דבש
הכנה:
* מחממים תנור ל-150 מעלות.
* מרפדים תבנית עם נייר אפייה
* בקערה מערבבים את כל החומרים עד המלח.
* מערבבים בסיר את חמאת הבוטנים, הסוכר, השמן והקינמון ומבשלים בלהבה נמוכה עד שהסוכר נמס, אם זה סמיך ניתן להוסיף 2 כפות מים.
* מוסיפים את החלבון ומערבבים היטב.
* את התערובת ה'רטובה' יוצרים מעל תערובת היבשים, מערבבים את הכל לעיסה אחידה. מעבירים לתבנית ואופים בערך 25 דקות עד שהתערובת מזהיבה ומתקשה. (אני אישית באחת הפעמים חילקתי את התערובת למנג'טים כבר לפני האפייה)
* לאחר קירור התבנית פורסים ל'חטיפים'. (אפשר גם לשים אותם במנג'טים).
אפשר לשמור את החטיפים בקופסה אטומה
הערות:
* במידה ולא משתמשים בסוכר לא חייבים כלל לבשל את התערובת ה'רטובה'
* אני מצאתי שגם בלי החלבון זה יוצא מוצלח - טוב לטבעונים שביננו...
* אפשר ורצוי להכפיל את הכמויות.
בתיאבון