חטיפי זיתים עטופים בבצק

חטיפי זיתים עטופים בבצק

חטיפי זיתים עטופים בבצק / EL מפורום אוכל ויינט
[URL]http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_2/22231287.JPG[/URL]
מתכון
--------
350 גר' קמח תופח
1 מרגרינה רכה
1 שמנת חמוצה
250 גר' גבינה צהובה
250 גר' גבינה לבנה קשה (כמו הגבינה הערבית)

1/2 ק"ג זיתים ללא הגרעין
שומשום

לשים את הכל יחד לבצק נוח נותנים לו לנוח קצת וקורצים חתיכות קטנות משטחים ביד מוסיפים את כדור הזית וסוגרים מגלגלים בשומשום ואופים בחום בינוני 160C עד שמזהיב

זה מעולה אבל מצריך קצת עבודה

יוצא בערך 100-120 כדורים תלוי בגודל הזיתים
ואפשר להקפיא כשהוא לא אפוי
 
כדורי זיתים בבצק קשקבל

נושא : כדורי זיתים בבצק קשקבל- באדיבות tamari

כדורי זיתים בבצק קשקבל- באדיבות tamari

בתגובה ל: זיתים עטופים בבצק, למישהו יש אולי מתכון
? - שירה

נושא : כדורי זיתים בבצק קשקבל
<font>[URL]http://prdupl02.ynet.co.il/Foru umFiles_2/19748649.JPG </font>[/URL]
תאריך : 21/02/07 17:17
מחבר/ת : tamari
2.5 כוסות קמח
אבקת אפיה
200 גרם חמאה
300 גרם קשקבל מגוררת

מעבדים לבצק חלק ורך ומניחים להתגבשות במקרר.

עוטפים זיתים בכמות מינימלית של בצק, מברישים בביצה טרופה ומפזרים טופינג לפי החשק.

אופים בחום בינוני עד הזהבה קלה.
 
כדורי זיתים – דונ/ה קישוט

כדורי זיתים – דונ/ה קישוט
~~~~~~~~~~~~~~
200-250 ג' צד'ר מגוררת,
חצי מרגרינה,
1+1/4 כוס קמח
מלח, פלפל לבן, פפריקה מתוקה (בנדיבות(
אורגנו או מיורן (אני שמה בלי או מעט אורגנו).
זיתים מגולענים - כל זית עטוף בבצק בצורת כדור .
אפייה חום בינוני-גבוה עד שמזהיב.


בתיאבון
דונה
 
זיתים עטופים בבצק

נושא : זיתים עטופים בבצק( של אישתי, שתחיה).
תאריך : 15/01/04 13:31
מחבר/ת : חומוסון


2 כוסות קמח.
200 גר' מרגרינה
2 כפות חומץ
200 גר' גבינה לבנה
מערבבים , יוצרים כדורים, דוחפים את הזתים לכדורים.
מטגנים בשמן.
 
חטיפי זיתים בבצק גבינה - של נירה רו

חטיפי זיתים בבצק גבינה - של נירה רוסו
תאריך : 31/05/03 21:13
מחבר/ת : טולי

בתגובה ל: זיתים עטופים בבצק - ליאת

100 גר' חמאה רכה
200 גר' גבינה צהובה מגוררת
חצי כפית אבקת שום
כוס וחצי קמח רגיל
זיתים מגולענים (אפשר גם כאלו ממולאים בגמבה)
מעבדים את הגבינה והחמאה בלהב פלדה של מעבד המזון,
מוסיפים את כל שאר חוץ מהזיתים ומעבדים עד שיש בצק.
קורצים כדורים קטנים מהבצק, משטחים אותם בכף היד, שמים במרכז זית ומגלגלים לכדור
אופציה- לגלגל את הכדורים בשומשום
אופים 15-20 דקת ב-180 מעלות.
 
זיתוניות בשומשום- יפנית

חטיפי זיתים בשומשום - - "זיתוניות" - באדיבות "יפנית" מפורום אוכל ויינט
התמונה בקישור המצ"ב
[URL]http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-1821-167-19071407,00.html[/URL]
לבצק:
3 כוסות קמח (375 גרם)
200 גרם חמאה/מרגרינה חתוכה לקוביות
1 גביע גבינה לבנה (250 גרם)
1 כוס שומשום
1/2 כפית מלח

למלית:
1/2 קופסה זיתים מגולענים
כ-1 כוס שומשום

ההכנה:
להכניס את החומרים לקערת מערבל, וללוש בזרוע הלישה במהירות איטית עד לקבלת בצק חלק ורך (אפשר לעבד במעבד מזון עיבוד קצר, רק עד שהחומרים מתאחדים לבצק). אם הבצק נדבק לידיים, להוסיף מעט קמח. רצוי להשהות את הבצק כמה שעות במקרר אבל אפשר להשתמש בו גם כשהוא טרי.

ליצור מהבצק כדורים בגודל כדורי פלאפל. בעזרת האגודל ליצור שקעערורית במרכז הכדור, למלא בזית, לסגור, ולעגל מחדש לכדור.

לפזר שומשום בצלחת שטוחה. לגלגל את הכדורים בשומשום, ולהניח בתבניות במרחק 2 ס"מ זה מזה. לאפות25-20 דקות, עד שהזיתוניות מקבלות צבע זהוב.
לשחרר את הזיתוניות מהתבניות בעודן חמות.

מקור המתכון: 'מלוחים לכל עת' - נירה שויאר
 
למעלה