חטיפי חלבון

king iverson

New member
חטיפי חלבון

היי חברים
אני בן 23, 1.80 ושוקל 75 ק"ג. במשך שנות התיכון והצבא התאמנתי בצורה עקבית בחדר כושר, הגעתי לרמה בה אני דוחק 90 ק"ג חזה והייתי מרוצה מאד מהמראה הכללי שלי.
לפני כשנה התחילו לי כאבי גב ובהתייעצות עם רופא המשחה הוחלט להפסיק אימונים בחדר כושר ולעבור לאימונים ביתיים עם משקל גוף ועם משקולות קטנות. כצפוי, ירד הנפח שלי משמעותית.
לאחרונה, שהיתי חודשים בארה"ב, בהם צרכתי על בסיס יומי חטיף big 100, וביחד עם אימון יומי של שכיבות שמיכה וכפיפות בטן התנפחתי חזרה פלאים. כשחזרתי לארץ קראתי על החטיף וראיתי שהוא לא מומלץ לשימוש על בסיס יומי, כמו כן, הניפוח מארהב התחיל להיעלם.

האם יש חטיף חלבון מומלץ שבריא לצרוך אותו על בסיס יומי ויכול לעזור לי (גם אם במעט) בניפוח הגוף על אף שאני עושה אימונים במשקל גוף?

תודה

The Pinky P

New member
יש לך פער עמוק בידע וההבנה הבסיסית.

כמה דברים :
דבר ראשון - עם כל הכבוד, לא הייתי סומך על רופא משפחה בכל הקשור לפעילות גופנית ופציעות כאלו ואחרות,
יש להתייעץ עם אורטופד/ מומחה לפציעות ספורט/ פיזיוטרפיסט לכל הפחות בשביל לאבחן את הבעייה הגופנית ולהתאים
תכנית אימונים מותאמת.

דבר שני - חטיפי חלבון זה חרטא באופן כללי, מדוע? כי אין לו שום השפעה מיוחדת על הגוף ואין לו שום יתרון בריאותי כזה או אחר,להפך, זה
מזון מאוד מעובד ולא בריא.
בחטיף חלבון יש כמות מסויימת של חלבון ( 20-30) אבל למה לקחת חטיף חלבון אם אפשר פשוט לאכול אוכל "קונבנציונאלי" שמכיל
כמות חלבון דומה ( בשר,ביצים,טחינה וכו) ולקבל את כל מה שהגוף צריך?!
אתה צריך לאכול ביום כמות חלבון מסויימת ( נגיד 120-150 גרם בחישוב גס) מה שאומר שה - 30 גרם שבחטיף הם חלק מכמות החלבון
היומית שאתה צריך לאכול.
מה שאני מנסה להגיד - אתה צריך להתבסס על תפריט תזונה יומי שמכיל אבות מזון בכמות ובגיוון המתאים.
במידה וקשה לך "להתמודד" עם אכילה של תפריט מותאם שכזה ( זמן הכנה/ כמויות/ זמינות) אז אתה יכול להעיזר בתוספי תזונה.
לא להכניס אותם כמזון קבוע בתפריט היומי אלא להשתמש בהם בתור "מזון חירום" במידה ואין לך זמן לאכול ארוחה מסודרת וכולי...

בכללי מציע לך קצת ללמוד את המידע הבסיסי בכל הקשור לתזונה ופעילות גופנית.

רוב הזמן נח

Well-known member
מי יודע מה האמריקאים מכניסים לחטיפים האלה

אבל אם היה שינוי משמעותי רק בגלל זה, כנראה יש שם משהו שאסור להכניס לחטיפים האלה בישראל.

למעלה