חטיפי כבש

להלהלה73

New member
חטיפי כבש

חשבתם פעם על מנה שמתאימה לכל הארוחות? אני מצאתי קונים ק"ג בשר כבש עדיפות לשוק אם אין אפשרות להשיג אפשר לקנות טחון אבל לשים לב שצבע הבשר בין ורוד לאדום ולא כהה. מצרכים : פירורי לחם,בצל מתוק גדול,שתי ביצים,שמן זית,שום כתוש,פלפל שחור טחון ומלח. חותכים את הבצל לחתיכות של 1X0.5 ס"מ בערך.קוצצים את הבשר בסכין או שטוחנים אותו(במידה והגדלתם לעשות ולא קניתם טחון)מכניסים את הבצל עם הבשר לכלי,מוסיפים שתי ביצים,חצי כוס פירורי לחם,חצי כוס שמן זית,שלוש כפות שום כתוש,מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים עד שנוצרת אחידות בעיסה. את העירבוב עדיף לעשות ביד ולא במכונה שכן אז מרגישים את הבשר יותר טוב. עושים מהעיסה מעין קציצות עדיף לא יותר מ-5X5 ס"מ מכניסים לתבנית לתנור על חום של 200 מעלות ל-10 דקות ולאחר מכן כ-25 דקות על-150 מעלות. אפשר לראות מתי מוכן כשהקציצות מתחילות להתבקע ורואים את הצבע בפנים או פשוט לפתוח אותן מעט עם מזלג ולראות את הצבע שאמור להיות חום בהיר. את העיסה אפשר להשאיר במקרר עד יומיים אך לא מומלץ יותר כי אז פירורי הלחם מתחילים להשפיע והכל נהרס. אפשר לקרר את הקציצות המוכנות ולאכול בבוקר בצהריים ובערב עם מה שבא או לבד. אפשר לשחק עם הגודל על מנת שיתאים לפיתה,לחמניה או סתם בתור חטיף בצלחת. חשוב מאד!!! תזהרו עם המלח אם אתם לא בטוחים תוסיפו רק בהגשה. ב ת א ב ו ן !
 
למעלה