חטפתי בלקאאוט, הנחה בבסיסו של מחקר היא assumption?

udilir

New member
ראי על השלבים ...

כאן, בייחוד Hypothesis תחת הסעיף Process, חפשי שם גם על תפקידן של ה- assumptions.

ראי גם את הערך המקביל בעברית לשם התאמת המונחים.

תודה. קראתי לעומק ואני לא מסתדרת

hypothesis צריך להוכיח. עד כמה שאני מבינה את הטקסט שלי, המחבר לא מנסה להוכיח את ההנחות שלו. הוא פשוט מציג אותן בתור האקסיומות שעליהן הוא מתבסס. יש לו באיזשהו מקום נתונים שתומכים או מחזקים את אחת ההשערות, אבל בכל שאר המקומות לא. המחקר משלב כמה גישות אבל הוא תיאורי יותר מהכול.
התבלבלתי עוד יותר. :(

udilir

New member
את מתרגמת טקסט או מסכמת אותו במילים שלך ? בכל מקרה, כדאי

שתעלי דוגמאות, שאפשר יהיה להבין על מה מדובר (ואולי הטקסט לא עומד בכלל בסטנדרטים של פרסום מדעי, או שמדובר באחד מאותם מקרים שבהם חיבור נמצא על הגבול הדק שבין מדע לפסאודו-מדע, כמו שקורה לפעמים - למשל - בפסיכולוגיה?)

למה אתה כועס? ניסיתי לתת הקשר רחב יותר.

המשפט, כפי שכתבתי בשאלה המקורית הוא "בבסיסו של המחקר ההנחה כי..." מפאת חיסיון הלקוח לא אעלה את תוכן ההנחה עצמה, מה גם שהיא לא תעזור לך או לי להחליט איך לתרגם "הנחה". לאחר שקראתי את כל הטקסט, שהוא בן כאלף מילה, אני מבינה שאת ההנחה הזאת המחקר לא מאשש או מפריך, כלומר המונח hypothesis, שהתכוונתי להשתמש בו, לא מתאים כאן. אני לא חושבת שיש דוגמא ספציפית שאוכל להביא שתבהיר את הנושא יותר.
אולי הטקסט לא עומד בסטנדרטים של פרסום מדעי ואולי כן, אבל עם כל הכבוד זה תפקידה של ועדת השיפוט ולא שלי.

udilir

New member
אני ממש ממש לא כועס (ממה נוצר הרושם הזה ?) אלא מנסה להבין

במה מדובר.
אם נשקלו ונשללו כל האפשרויות האחרות, אולי כדאי פשוט לההשתמש במילה שבחר המחבר ולתרגם assumption.

למה הכוונה ב- "הנחה" במובן המדעי את יכולה לקרוא כאן (כדאי גם לעשות drill down לקישורים הנוספים).

tomerrose

Member
הי שושן, הדיון מעניין מאוד ותודה שהעלית אותו

ורק אומרת את התרשמותי (כמי שחושבת בקלות בעצמה שכועסים עליה...
) שדווקא לא הרגשתי בין המילים שום כעס אצל אודיליר אלא רק רצון לעזור, לא יודעת אם זה מרגיע אבל זו כוונתי...

trilliane

Well-known member
מנהל
למיטב ידיעתי היפותזה היא השערת המחקר (או הנחה)

אמנם העבודה כבר נמסרה, אבל זו בדיוק הבעיה

היפותיזה זו השערת מחקר אבל היפותיזה צריך להוכיח. כלומר ההיפותיזה שלי היא שאם אני אתן לכלבים לבנים לשתות רק מים כחולים אז הכלבים יהפכו לכחולים. לאחר מכן אני צריכה לבצע את הניסוי הזה ולדווח אם אכן צדקתי בהשערתי. מה שנקרא בטקסט שלי הנחה הוא לא היפותיזה אלא משהו ששקול לכלבים אוהבים לשתות מים או מים כחולים הופכים כל דבר שהם ממלאים לכחול. את ההנחה הזאת כותב המחקר לא הוכיח. הוא פשוט הציג אותה בתור הבסיס הנתון או ההיגיון שעליו הוא מתבסס. בסוף קראתי לזה premise.

למעלה